2

A könyvtolvaj előzetes

bookthiefNem gyakran fordul elő, hogy egy stúdió a New York Times-ban két oldalt is megvegyen annak érdekében, hogy felhívja az emberek figyelmét egy filmre. Márpedig A könyvtolvajtól (The Book Thief) sokat remélnek, nem titkolt szándékuk, hogy az Oscar fő esélyese legyen a produkció.

A II világháború elkezdődött, Münchenben járunk, egy 9 éves lány édesanyját és édesapját a nácik elvitték, így nevelőszülei gondoskodnak róla. A lány könyveket lopdos, hogy a németek ne semmisítsék meg azokat. De egyúttal egy zsidó srácot is rejtegetnek maguknál.

Markus Zusak regényéből Brian Percival rendezhetett filmet, a főbb szerepekben Geoffrey Rush, Emily Watson és Sophie Nelisse látható.

2 komment

  1. “A II világháború elkezdődött, Münchenben járunk, egy 9 éves lány édesanyját és édesapját a nácik elvitték, így nevelőszülei gondoskodnak róla. A lány könyveket lopdos, hogy a németek ne semmisítsék meg azokat. De egyúttal egy zsidó srácot is rejtegetnek maguknál.”

    A tökéletes Oscar film receptje. Szerintem lehetne benne még egy tolószékes homoszexuális fekete volt amerikai katona is, csak hogy emeljük a téteket.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *