14

A Szellemlovas visszamotorozott a Marvelhez

A Fenegyerek után Szellemlovas is visszatért a Marvelhez. Nicolas Cage szerint a második rész eléggé szépen hozott és nem tartotta kizártnak, hogy lesz folytatás, amiben ő már nem akart játszani. Ám a Sony úgy döntött, hogy nem szándékozik még egy részt lezavarni a lángoló fejű motoros legényről. Nem meglepő, hiszen a Szellemlovast többen a valaha készült egyik legrosszabb képregényfilmnek tartják, de abban szinte mindenki egyetért, hogy a legutóbbi rész még annál is rosszabb lett.

A Sony azért siettette a Szellemlovas 2 forgatását, mert nem akartak elesni a jogoktól. Viszont a produkció Amerikában csak 51 millió dollárt termelt, kevesebb, mint felét hozta az első rész eredményének és a 80 milliós nemzetközi bevétel láttán sem derültek jobb kedvre. A kritikusok és a nézők is földbe döngölték a filmet, valószínűleg a hardcore rajongókon kívül a kutya se ült volna be még egy részre.

“Ha egy karakter jogai visszakerülnek hozzánk az általában azt jelenti, hogy a másik stúdió nem akar vele több filmet készíteni, mivel a korábbi alkotások gyengén teljesítettek.” – mondta Kevin Feige. Szerencsére az Universal sem volt elégedett az első Hulk bevételével és gyorsan visszapasszolták a karaktert a Marvelnek, de az LGF sem akarta többet Megtorlót bűnözők ellen küldeni  a Háborús övezet után.

 

14 komment

 1. Szerintem az első rész nem volt vállalhatatlanul rossz. A folytatás közben úgy éreztem, hogy nem a főszereplő az elátkozott, hanem én aki fizetett azért a szarért.

  A Megtorló az egyetlen karakter akinél sajnálom, hogy visszakapta a Marvel, a War Zone ott van a legjobb képregényfilmek között. Egyszerűen imádtam és Ray Stevenson maga a Megtorló. Nála jobbat ezen a bolygón nem fognak találni. Szinte biztos vagyok benne, hogy a Marvel nem vele fogja folytatni sőt megkockáztatom, egy családbarát filmet fog készíteni. Remélem nem fogják ezt tenni a kedvenc “szuperhősömmel”.

  • A Megtorlót én is sajnálom, Ray Stevenson piszkosul jól eltalálta a karaktert, nomeg én már azért is kétlem, hogy megint neki adnák a szerepet mert a Thorban már van egy karaktere (bár nem felismerhető)

    • mi az a Róma???
     az a sorozat?
     és benne van stevenson??
     már keresek is rá, és nézem is.

     • Az hát és nem is akármilyen. HBO csinálta, de sajnos második évad után kasza lett. 🙁

  • nagyon nagyon igazad van. stevenson maga frank, és a háborús övezet tényleg top 5ös képregényfilm.

  • A Megtorló az egyetlen karakter akinél sajnálom, hogy visszakapta a Marvel, a War Zone ott van a legjobb képregényfilmek között. Egyszerűen imádtam és Ray Stevenson maga a Megtorló. Nála jobbat ezen a bolygón nem fognak találni. Szinte biztos vagyok benne, hogy a Marvel nem vele fogja folytatni sőt megkockáztatom, egy családbarát filmet fog készíteni. Remélem nem fogják ezt tenni a kedvenc “szuperhősömmel”.

   Önnek milyen igaza van… 🙂

 2. Mindkét részt a héten néztem meg, az elsőt újra a másodikat először.

  Az első résszel továbbra sincs semmi bajom. Nem egy világmegváltó film, de teljesen hozza amit kell. A második rész önmagában az egyik legrosszabb film valaha, folytatásként meg még gyalázatosabb. Nem is tudom, hogy érdemes-e még egyáltalán film csinálni ennek a karakternek.

 3. A Marvel soha nem fog a Megtorlóból egy olyan véres filmet készíteni, mint amilyenek a képregények…Ray Stevenson szerintem is kiváló választás volt, nem egy Hollywoody szépfiú.

 4. Egyébként a külföldi oldalakon ezt a hírt úgy hozták le, hogy a Penge, a Megtorló és a Szellemlovas jogai visszakerültek a Marvelhez. Csak éppen a Penge és a Megtorló két éve már, hogy visszament oda. Még írtam is róla anno:)

 5. Szerintem mind két rész a szellemlovasból jól sikerült bár abban egyetértek hogy az első rész egyértelműen jobb mint a második rész.
  És szerintem jó volna egy Szellemlovas 3 is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *