55

Vasember 3 (Iron Man 3)

vasember3magyar

Az első részről itt, a másodikról itt olvashatsz.

Kicsoda Shane Black? A 80-as és 90-es évek akciókedvelőinek a szemében afféle félisten. Remek dumákkal, idézhető egysorosakkal megspékelt, kőkemény karaktereket felvonultató forgatókönyveket adott ki kezéből, amelyek történései egy bizonyos városban (illetve dzsungelben, hisz script doctor volt a Ragadozónál) zajlottak. Mennyire szólhatott bele a Marvel/Disney a munkájába? Jó kérdés, hiszen Black védjegyei tetten érhetőek, de nyilvánvaló, hogy egy 200 millió dolláros filmet nem bíznak rá oly könnyedén egyetlen emberre.

A harmadik részben Tony Stark immáron nem a világ sorsáért aggódik, hanem azért, hogy elveszíti a számára legfontosabbat: szerelmét, Peppert. Miután a Bosszúállók csapatával visszaverte Loki invázióját álmatlanul fetreng, minél több időt tölt kütyüjeivel és az insomniában szenvedő zseni folyamatosan fejlesztget. Újabb gonosztevő, a Mandarin bukkan fel színen, bízva védelmi rendszerében és páncéljában gyakorlatilag meginvitálja saját magához a terroristavezért, aki önmagára tanárként gondol. Végül hősünk kissé leharcolt állapotban egy távoli kisvárosban köt ki, ahol kénytelen a csili-vili páncélja nélkül boldogulni.

 

Így a harmadik felvonás nem is inkább a Vasemberről, hanem Tony Starkról szól. Black és Drew Pearce emlékezetében erősen megragadhatott az a kérdés a Bosszúállókból, hogy vajon a világbékét privatizáló playboy mit is érhet a páncélja nélkül. Az még hagyján, hogy az általa megszokott technológia nélkül kell boldogulnia és a helyben fellelhető cuccokkal, MacGyver-módra kell alkotnia, de a zimankós időben, fogfacogva, stresszesen, pánikrohamokkal küzdve kell nyomozgatnia, miközben a Mandarin emberei, a látszólag elpusztíthatatlan katonák is megpróbálják fülön csípni.

Éppen ezért, azok csalódni fognak, akik arra várnak, hogy Vasember látványosan ide-oda repked és mindenhol rendet tesz. Tony Stark valójában itt nem is szuperhős, hanem inkább detektív, vagy ha úgy tetszik, szorongó akcióhőssé avanzsál Nem kizárt, hogy lesz olyan is, aki erősen szívni fogja a fogát a film közben, hiszen néhány alkalommal felvetődik a kérdés ha a páncél nélkül is boldogul, akkor egyáltalán szüksége van-e a felszerelésére? De Black nem érte be annyival, hogy lehántotta a páncélt a főszereplőről. Olvasgathatott az Oszama bin Ladenről és Moammer Kadhafiról szóló összeesküvés-elméletek sokaságában, ezekből egyetlen gondolatot emelt ki.

 

Mandarin felbukkanására, eljövetelére már az első rész óta számítanak a rajongók. A karakter, aki 10 hatalmas erővel bíró mágikus gyűrűt visel a képregényekben Vasember egyik legismertebb nemezise volt. Félelmetes, az amerikai elnöknek leckéket adó terroristavezér esetében nem csak az eredettörténetet változtatták meg, de alapjaiban írták át az egész karaktert, amely enyhén szólva is dühítő lehet. És ezen még az sem változtat, hogy Ben Kingsley zseniálisan alakítja Mandarint. Aldrich Killian esetében pedig a motivációt hiányolhatjuk, kapunk ugyan valamiféle magyarázatot, amely esetleg a képregényekben még megállná a helyét, de itt ennél többet várnánk. De még mindig jobb negatív karakter, mint az unott ábrázatot vágó, nem éppen szószátyár Mickey Rourke az előző részből.

Az elvárások nem csak hogy nagyok, de egyszerűen túl magasan van a léc. Pláne a Bosszúállók után! És ezt sajnos nem sikerült megugrania. Látványos, szórakoztató popcornfilm ugyan, vicces jelenetekkel és szövegekkel, de itt már inkább a dráma és a kilátástalan helyzetek kerülnek előtérbe. Az ostor a sokat emlegetett Blacken fog csattanni, hiszen tőle ennél mindenképpen többet vártak volna, a finálé után néhány lényegesebb momentumot fél mondattal intéznek el.

vasember

Mint sejthető az eddig leírtak alapján a Vasember 3 teljesen más lett, mint elődei, kissé bosszantó, de cseppet sem unalmas és Robert Downey Jr. Még mindig tökéletesen hozza Tony Starkot, Gwyenth Paltrow talán még soha nem volt ilyen dögös és ezúttal akcióba is lendül. Azok számára még akár ütős szórakozás is lehetne a film, akik nem jártasak a képregények világában, de sajnálatos módon így sem üti meg az első rész színvonalát. 65 %-ot tudok rá adni és biztosra vehető, hogy a Marvel füzetek ismerői közül néhányan fel fognak bőszülni a látottak alapján.

imdb: 8,0

rottentomatoes: 89 %

55 komment

 1. SPOILER: Mandarin miatt egy kicsit én is ki akadtam de szerintem a film jó volt csak senki ne 3D-ben nézze mert pénz kidobás… Szerintem 80 % Az egyik legjobb rész még akkor is ha mandarin csak egy báb. De könyörgöm egy ilyen filmes világban nagyon hülyén nézett volna ki…

  • Nem értem,hogy mi a baj a 3D-vel…honnan nézted? Én 3D-s filmet mindig a 7.sorból nézek és ott teljesen élvezhető.Egyszer ültem hátrébb és semmit sem érzékeltem belőle.

   Igazából én is kicsit értetlenül állok a dolgok előtt…sokkal jobb is lehetett volna,a páncélok mintha műanyagból lettek volna úgy hullodtak,nekem kicsit rombolta az illúziót.Remélem a folytatásra egy rendes rendezőt választanak,aki mutat is majd valami rendes harcot.Ez így kihagyott ziccer.

   • Én a westendben néztem a világosítás nagyon rossz volt a kép olyan sötét volt hogy belefáradt az ember szeme a szemüveg meg koszos. Én voltam már sok 3D-s filmen de eddig egy film sem hozta a kívánt hatást. A bosszuálokat imax 3D-ben láttam és arról sincs pozitív véleményem.

    • Otthon Tv-n sokkal látványosabb a 3d,csak oda meg jó nagy tv kell. A kép tényleg lehetett volna szebb,Szegeden is elég szemcsés volt,az Oblivion meg legutóbb a Skyfall viszont tű éles volt.

 2. Nagyon vártam a kritikádat már 🙂

  SPOILER ON:

  Ami tetszett:
  előző részekhez képest sokkal jobban ki lett dolgozva Tony karaktere.
  Akció jelenetek szerintem ütösre, bár sok esetben rövidre sikerültek.
  Film szerintem végig fenntartotta a figyelmet,nem lankadt el a film
  Utalások a Bosszúállokra.
  Intro zene..:):)

  Ami nem tetszett:
  Egyszerűen nem értem, hogy Mandarint miért így ábrázolták, kinek az ötlete lehetett. Kevin Feige-nek olvastam egy nyilatkozatát, miszerint lesz említés a gyűrűkre. Erre semmi, vagyis nekem nem rémlik. Sokkal nagyobb potenciál lehetett volna benne, ha eredetiben ábrázolják, mivel tudjuk..Tony nem szereti a mágiát.
  Extremis sem úgy lett bemutatva, ahogy a képregényben volt, bár ez kicsit talán elhanyagolható.
  Kvázi a főellenségnek semmilyen motivációt nem lehetett felfedezni, maximum minimális személyes bosszút.
  Végét szerintem elkapkodták.
  Plusz jelenetet nem tudom miért kellett megint a stáblista végére hagyni, miért nem lehetett a montázs után. Itt amúgy másra számítottam, poénos volt, de inkább jobb lett volna egy utalás a következő Marvel filmre.

  Összeségében tetszett a film, de picit húztam a számat rá. Hogy lesz-e negyedik rész? Eddigi bevétel alapján kellene, de nem látom értelmét(akár mennyire is szeretem a Marvel filmek közül).

  Összeségében nálam 10/7,5

  • Emlékeim szerint nagyon az elején leszögezték, hogy nem lesznek űrlények és semmilyen nemű utalás a gyűrűkre…

   • Igen, azt mondták hogy nem lesznek űrlények, de asszem arról volt szó hogy a gyűrűket megemlítik!

 3. Egyetértek nagy részben a kritikával, bár én nem egyszer kaptam magam azon hogy untam az egészet, amiből csak egy-egy jobban sikerült akciójelenet, vagy a legtöbbször a “miafaszom” sokk tudod csak felébreszteni. Jó volt az alapfelvetés, hogy dramatizálnak ésatöbbi, de könyörgöm, akkor ne menjen át totál vígjátékba az egész film, mert egy pillanatát sem lehetett komolyan venni, annyi ökörködés volt benne. Az egyetlen plusz a jó akciójelenetek, azok élvezhetők voltak, de a köztes, hu
  SPOILER
  A Mandarinos “csavaron” kívül még Guy Pearce karakterének a tűzköpése volt az ami nagyon kiakasztott. Annyira nem passzolt az egészbe és látszott, hogy ezt valamikor a filmkészítők is felfoghatták, ugyanis csak egyszer dobták be, de akkor is minek?! Ja meg a stáblista utáni jelenet ennél semmitmondóbb nem is lehetett volna

 4. Nekem nem tetszett, és végre olvashatok egy magyar kritikát, ahol a filmet nem emelik az egekbe. Egyáltalán nem jobb az első résznél, viszont határozottan jobb a másodiknál. Egy biztos, az előzetesek átverték a népet. Azt hinnéd drámát kapsz, sötét, komor hangulatot, a főhős megtörik, végre jön egy ellenfél aki megleckézteti stb. Erre kaptam egy komolytalan, vígjátékok (egyáltalán nem baj h vicces volt hisz ő Tony Stark, inkább a komolytalanon van a hangsúly) amelyben a páncél nem nagyon kap szerepet. (Nekem legalább is nem volt túl drámai, nagyon nem!) Manapság a filmkészítők nem nagyon találják el a gonosztevőket szerintem, persze akadnak kivételek. Nem vagyok képregény rajongó, de már a moziban leszűrtem h sokan fognak bosszankodni Mandarin miatt.

  Azt viszont elárulhatná nekem valaki, hogy mit tudunk, lesz folytatás? Mert volt szó h trilógiának tervezték a Vasembert. Nekem nem tűnt annyira lezártnak.

  • Gwyneth Paltrow azt mondta, hogy nem lesz lesz köv. rész. De miért is ne lenne? A Marvel miért állna meg itt? Az volt a célja, hogy saját kezébe vegye hősei sorsát és csinálja a filmeket, folytatásokat. Meg azért egyetlen stúdió sem tud lemondani egy több száz millió dolláros profittal kecsegtető folytatásról. Szóval tuti, hogy lesznek még részek. De ugye a főszereplők durván jó kis alkupozícióban vannak, kérhetnek ennél sokkal több fizetést is akár.

   • Az a baj, nem tudnám más színésszel elképzelni vasembert. Robert Downey Jr. magasra tette azt a bizonyos lécet! 🙂

 5. Ja és valaki megtenné nekem, hogy Spoilerben leírná nagyából mi volt a stáblista utáni jelenet, mert nővérem megtámadta a női mosdót mert neki mindenáron nagy kóla kellett…. 😀

 6. Spoiler: Bemutattak egy rakat páncélt, nyomatták a posztereket, majd a végén az egészet megsemmisítik. Mennyire gáz, hogy itt mutogatnak mindenféle cuccot, a Hulkbustert, Űrpáncélt meg miegymást, erre tüzijáték lesz mindből. Ehh

 7. A páncélok mintha papírból lettek volna, olyan könnyen szétestek. Vicc.
  Az utolsó 2 perc pedig röhejes volt. Spoiler: Meggyógyítottam Peppert. Igen? Mindenféle erőlködés nélkül? Semmi izgalom?
  Kivették a repeszt a mellkasából. Mintha ez egy életveszélyes műtét lett volna, nem? A képregényekben is mintha gondolkodott volna rajta többet.

 8. Csalódás ez a film. 10/6 ost ér nálam, a Marvel filmek “első felvonásai” viszonylag jól sikeredtek, ami a Bosszúállókhoz vezetett, na de ha a Thor is ilyen közepes lesz, akkor lassan lehet aggódni.

 9. Szerintem az elsővel egy szinten, a másodiknál sokkal jobb volt a 3. Vicces volt, nekem a páncélok felvétele még mindig a leglátványosabb az egész franchise-ban, az meg itt volt egy pár, nem is akármilyen. A végefőcíim zene és képsorok egyszerűen kibaszott jók voltak. Nekem az ökörködések nem voltak zavaróak, és tetszett az is, hogy

  SPOILER!!!! SPOILER!!! Tony-t egy időre megfosztották a páncéljától. A hátrányok nálam is a páncélok “fizikája” (igen, tudom, ez egy képregényfilm, de akkor is), hogy az extremis vírusos csókák úgy kapták szét a páncélokat, mintha papírból lettek volna, és a páncéloknak semmi súlya nem volt. Aldrich tűzokádása szerintem is nagyon gáz volt, meg az is, hogy vagy 4x elégetik, lelövik, felrobbantják, és még mindig ugyanazzal a hatásvadász képsorokkal újra feléled. A stáblista utáni jelenettől is többet vártam, bár én már olvastam, hogy nem harangoz be új filmet.
  SPOILER VÉGE

 10. SPOILER
  Nekem 10/9 a szuperhős filmek között. Végig lekötött, Stark poénjai ütöttek, a látvány meg bitang jó volt és Stark drámája is átjött, ráadásul Brian Tyler zenéje is jobban illett Vasemberhez. Tény nem tökéletes film, a Mandarinos dolog és Hulkbuster kevés szerepeltetése is mind a negatív oldalra tehető, de hogy a sok poént miért kell ide rakni azt nem értem. Hála égnek, hogy a trailerek félrevezetőek voltak és nem kaptunk sírást-rívást, meg fúú de nagy komolyságot.
  Hajrá Marvel, remélem a többi 2. fázisos film is ilyen minőségű lesz.

 11. Hát, ennél szarabb filmet nagyon régen láttam… totális csalódás. Csomó logikai bukfenc, (méghozzá értelmetlenek), szemen köpés több éves képregénymúlt, hülyeségek, felesleges karakterek…
  Ez nagyon mellé ment…
  Egy dolgot javítanék a kritikával kapcsolatban… nem mágikus gyűrűi vannak Mandarinnak, technológia alapúak… méghozzá idegen eredetűek.
  Egyébként még így is könyörületes a kritika. De tetszett.

 12. Nálam nem számított az a léc, amit a Bosszúállók hozott létre. Csak egy szórakoztató filmet szerettem volna látni. A képregényt sem ismertem, így Mandarinról sem tudtam nagyon sok mindent. Az sem zavart, hogy kevésbé sokszor volt benne a páncélban. Viszont sajnos nem élveztem a filmet. Talán egyszer voltam elámulva, mikor SPOILER a repülőgépes embereket mentette, aztán kiderült, hogy nem is volt benne. SPOILER VÉGE
  SPOILER Egyszerűen abszurd volt a főellen (nem Mandarin), meg a szuperkatonái, illetve, hogy a páncélokat seperc alatt szétkapták néha, pedig az előző részekben zúzák voltak. Ja és még mi a manónak szedték ki Tonyból a kütyüt, amikor lesz még Bosszúállók 2 is, meg valszeg annak folytatása is….???? Vasember ettől Vasember nem…???? Stb. SPOILER VÉGE. Na mindegy, ha elfogadom ezeket is akkor sem lett olyan nagyon jó, ennek ellenére iszonyat sok pénzt hoz…

 13. Szamomra a legjobban vart filmek egyike volt, es a legerosebb kiritikam a filmel szemben, hogy kenytelen voltam “felbe” hagyni a vegso nagy csata elott es azota se fejeztem be. Erdektelensegbe fulladt.
  Valahogy a Vasemberben Stark stilusa miatt mindig ott van a sziikre egy jo filmhez de meg egyik reszben sem talaltak el jol az aranyokat.

  • Én 2D-ben néztem. Egyébként az elmúlt években kb 2-3 film volt, ahol azt tudtam mondani, hogy a 3D jó volt.

    • vegyes.

     A zenéje gyalázat, blú szörnyű volt. majdnem sírtam, és kijöttem a teremből.

     Mandarin zseniális, olyan szinten félelmetes, hogy á… Képregényes gonosz ilyen félelmetes a Joker óta (Ledger) nem volt.

     SPOILER!!! Nekem a csavar vele képregényolvasóként is nagyon tetszett. SPOILER vége.

     Folyamatosan cikizi tony is, meg rhodey is a patriótát én vártam, hogy a végén war machine visszajön, hogy tony csinált rhodey-nak egy új páncélt, kicsit rosszul esett, hogy nem.

     Pepper rengeteget volt benne, és ő (nekem legalábbis) eddig is felesleges volt.

     A harmadik részre kifulladt az, hogy terrorista+fegyvergyár vs tony. Ez volt az első részben is, meg a másodikban is (jó ott nem terrorista, hanem szupergonosz, de gyáros ott is volt) jobban örültem volna ha ezen kicsit frissítenek, de nem tették.

     Stan lee cameo-ja 10 pontos volt. 😉

     Tenessee-ben mikor elkezdi a helyszínt átnézni tony egy pillanatra megijedtem, hogy átmegy sherlock holmes-ba.

     cheadle-rdj kémia szerintem nagyon jó, csinálhatnának valami közös filmet.

     Így elsőre, röviden. 🙂

     • Hát ez hihetetlen, ha volt valami ami igazán hibátlan volt, az a zene. Az első kettőnél teljesen jellegtelen volt, de ennél felfigyeltem rá külön. Valószínűleg nem ugyanazt a filmet láttuk.

      Én csak egy szórakoztató filmet vártam, azt megkaptam. Mindig is értetlenül néztem, mikor az első filmet dícsérte mindenki a másodikhoz képest, mikor teljesen ugynaz a kategória. Két óra szórakozás, amihez az agyat szigorúan le kell adni a pénztárnál. (És akkor nem dühöng az ember a logikai bakugrásokon.)
      Ami nem tetszett nekem, az az, hogy a vége csatánál a fizikát már tényleg teljesen kidobták az ablakon, teljesen hiteltelen rengeteg akciójelenet, még szuperhős szinten is. De igazából esen se akadtam ki, nekem ez tényleg csak egy egyszer nézős szórakozás volt.

 14. Ezt a cikket, azért nem kellett volna ennyire elkapkodni, kár érte. Elfogadom, amit írsz, bár nem értek vele egyet, de ettől függetlenül több helyen hibás az írás. Nem kötöszködés, csupán segítő jobb nyújtás, úgy is mint blogger-társ. 😉

   • Főleg a helyesírásra gondolok, igen. Kicsit olyan szaga van, mintha a moziteremből való kijövetel után 3 perccel íródott volna.
    Csak egy kiragadott példa:

    “A harmadik részben Tony Stark immáron nem a világ sorsáért aggódik, hanem azért, hogy elveszíti a számára legfontosabbat: szerelmét, Peppert.”

    El akarja veszíteni Pepper-t?! o.O

    • Komolyan nem értem, hogy ebben a mi a nem világos. Akárhányszor olvasom el nekem tiszta. Sajnálom, hogy neked nem.

     • Hmm… ez most elég gáz, de egészen eddig mindig félreolvastam egy szót. Az “elveszíti” helyett eddig minden alkalommal azt olvastam, hogy “elveszítse”. Sorry, my fault!

  • Abszolút jó kritika, sőt… Írom ezt képregényrajongóként… mivel te is az vagy, nem értem mi nem tetszik.

 15. Egyébként FÉL OFF: rohadtul idegesítő nekem ez a sima (nem-IMAX) 3D. Az Arena moziban szerintem nem is vetítik 2D-sen, de az igazán jó időpontokban biztosan nem, az IMAX-ra percek alatt elfogytak a helyek egész hétvégére. Már a Skyfall-nál is idegesítő volt, hogy a jegyek egyrészt drágábbak a 2D-snél, plusz meg kell vennünk a szemüvegeket is 350-ért, így egy jegy már 2 ezerre jön ki. Ez nem zavarna, csak éppen itt a Vasembernél már semmi, de tényleg semmi előnye nem volt a 3D-nek. A szemüveget egyébként max fél évig lehet megőrizni, utána úgy bemattulnak a lencsék, hogy el lehet dobni (kitisztítani próbáltam az egyiket, kiesett a lencséje). Az IMAX szép látványt nyújt, de csak látványfilmeknél dob rajta igazán. Az eddigi egyetlen film, amelynél azt éreztem, hogy az IMAX-szal nyújt teljes élményt, az Avatar volt. Nem szokásom felháborodni, meg összeesküvés-elméleteket vizionálni az ilyenek kapcsán, de ez nagyon idegesít.

 16. walter sobchak

  +1
  Igazad van! 2D vetítés alig van/volt rá normál időpontban, IMAX-ban kb. lehetetlen normális helyre jegyet szerezni az első hetekben, így marad a sima 3D ami meg egy rakás fos. Semmi hozzáadott értéke nem volt, de legalább sötétebb volt tőle a kép, és szemüvegesként 2 lencsén keresztül szenvedhettem vele. Sztm még kicsinyít is a 3D-s szemüveg… 🙁
  Botrány. (nyílván ez nagyobb bevétel nekik de akkor is, ami szar azt ne erőltessék már az emberekre)

  A film meg 1x nézhető darab lett sajnos. Pedig már megint lehetett volna valami igazán jó, de ez a Black annyira elvitte más irányba a filmet, mint amilyennek lennie kellett volna, hogy olyan érzésem volt néha, hogy igazából ő szíve szerint rendezne egy fasza kis rendőrös nyomozós akciót, de ez a Vasemberesdi nem igazán jött be neki. Nettó 5. percet van rajta rendes páncél? Ne már!! Ha nem a páncélét akarom nézni amit zúz akkor letöltök itthon valami NCIS-t vagy akármit, de ez így nekem komoly hiányérzetett adott.

 17. Egyetértek a kritikával. Köszönöm, hogy világosan benne van minden, ami miatt nem lett az igazi ez a 3. rész.

 18. szerintem sem adott a 3d semmiféle plusz élményt a filmhez. hogy nálunk nem lehet választani milyenre ülsz be (azt nézed amit játszanak) döntötte el hogy 3d-ben nézzük. sehol sem éreztem a térhatást, de legalább a kép sötét volt. én amúgy tiltanám a 2d filmek felkonvertálását. legnagyobb parasztvakítás a mozi történelmében. vagy vegyék fel 3d-ben vagy maradjanak a síkban. (fájdalom hogy a star trek is konvertált lesz, ám a great gatsby valódi 3d….)

  maga a film tetszett nekem, bár reméltem hogy a többi páncél több szerepet kap a beharangozások miatt. (amúgy mi az a hulbuster?)
  ben kingsley-t imádtam :))) a vége SPOILER páncél tüzijáték, a szilánk kiműtése, pepper meggyógyítása SPOILER VÉGE nekem felemás szájízt hagyott, ja és SPOILER reméltem hogy a vége főcím után egy másik filmre kapunk utalást, ez egy kicsi csalódás volt

  • Hulkbuster az páncél, amit Tony azért csinált meg, hogy azzal fékezze meg Hulkot, ha esetleg úgy alakulna, hogy megint dühöngeni kezd.

 19. Én el tudnám képzelni a folytatást hogy az állítólagos Mandarin megszökik a börtönből a szökés menekülés során rábukkan az űrhajóra ahol megtalálja a 10 gyűrűt az gonoszabbá tenné őt a filmben ábrázoltnál és elindul a bosszúhadjárat a vasember ellen a mágia segítségével

 20. Biztos voltam benne, hogy sokan csalódni fognak a filmben. Nekem tetszett, szerintem szórakoztató volt. Mondjuk a trailer alapján én is kicsit sötétebb hangulatúra számítottam, de ez van.

 21. Egy kérdés:
  Spolier veszély!!!

  Ha most kivette magából a reaktort és oda a pámcél had java a Bosszúállók 2-ben hogy fognak működni a páncélok, salyát energiaforrással mert az nagyon gáz lessz Vasember eggyik sajátossága hogy benne van a reaktor a mellkasában nélküle olyan halandó jellege lessz.
  Spoiler vége.

  • Úgy fog működni mint az Iron Patriot,vagyis saját energia forrással.Már a Mark 42 is saját energiával ment,azért kellett folyton töltögetni,bár ott minden egyes résznek volt valami energiája,attól tudott repülni.

 22. Bólogatok a kritikára: Shane Black ide vagy oda, ez bizony halovány lett, pedig volt benne lehetőség. Jó ötlet volt nyomozósba átmenni, elfelejteni a technológiát, de valahogy nem sikerült igazán a megvalósítás. Képregény-nem-ismerőként nekem is feltűnt Mandarin meggyalázása, aztán a karakterek alulmotiváltsága, a döcögős forgatókönyv, a néhol önparódiába fúló hangvétel. Továbbra is az első film a legjobb.

 23. Igen jó film 10/10. De a végével nem vagyok kibékülve. Hogy kivették a mellkasából az elektromágnest engem egy kicsit sokkosan ért. De ha ezt már régebben is meglehetett volna csinálni, akkor a 2. részben mért haldoklott? Már akkor is simán kivetethette volna. Imádom a Vasember filmeket, de most a vége kicsit elszomorított, remélem a Bosszúállók 2. része majd kárpótol 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *