10

Problémák a Lone Ranger háza táján

loneranger(1).jpgA Lone Ranger lesz 2013 John Cartere? Eleve merész húzás volt a Disneytől, hogy  215 millió dollárt adott egy westernre. A stúdió előző vezére, Rich Ross még elérte, hogy az eredetileg 250 millió dolláros film költségvetésén faragjanak, ám ő áprilisban lemondott, így már csak távolról figyelheti a forgatás alakulását.

Gore Verbinski, Johnny Depp és Jerry Bruckheimer szépen megszedte magát a Karib-tenger kalózai trilógiával, bizonyították, hogy egy költséges kalózos filmre is van kereslet. Végső soron ezért sem süllyesztették a fiók mélyére a veszett drága westernt.  Pedig tudvalevő, hogy a műfajban csak alacsonyabb költségvetéssel ésszerű kalandozni, hiszen mostanság kevés western robbantott kasszát és az elmúlt időszakban csak A félszemű tudta a legtöbbet kaszálni, a Coen fivérek rendezése 171 millió dollárt szedett össze hazájában.

A THR tudomása szerint Verbinski rendezése alaposan túllépte a kiszabott költségvetést, jelen állás szerint úgy tűnik, hogy mégis 250 millióba fog fájni a stúdiónak a produkció, de nem kizárt, hogy még emelkedni fognak a kiadások. A munkálatok februárban indultak be, a 120 napra tervezett forgatás során a stábnak szél, homok és porviharokkal kellett szembenéznie, ami több kárt is okozott a díszletben és a filmesek sem tudott dolgozni ilyen időben.

Persze nem lehet mindent a viharok számlájára írni, Verbinski állítólag többször úgy döntött, hogy neki nem felelnek meg a rendelkezésre álló mozdonyok és újakat kellett építeni. Ezen túlmenően a forgatókönyvet lapozgatva hirtelen rájött, hogy ez így nem lesz jó, a stúdió tudta nélkül jó néhány oldalt átíratott.

A rendező a tűzzel játszik, így is csak Deppnek köszönheti, hogy egyáltalán ő dirigálhat a forgatáson, hiszen a Disney mást akart Verbinski helyére, a színész viszont kijelentette, hogy ő csakis vele hajlandó dolgozni a Lone Rangeren.

10 komment

 1. A Disney ismét bátor volt! Engem annyira hidegen hagy ez az egész…nem is értem,hogy ezt így komolyan gondolták.

 2. én Depp helyében kicsit visszavennék.

  utóbbi években túl sok a ripacskodós maszkírozós filmje.

 3. Én még nem temetném a Lone Rangert.
  Majd, ha már látunk legalább egy trailert.
  Amúgy meg: a Disney panaszkodásával szemben ott van két jól sikerült Verbinski+Depp produkció: a Karib és a Rango.
  Én bizakodok.

 4. @vrango: Depp-Verbinski-Bruckheimer bebizonyította, hogy a kalózos filmek is lehetnek sikeresek. Erre már jó régen nem volt példa. De azért én kételkedem ennek a westernnek a sikerében. Ráadásul ez inkább egy misztikus-akció kalandwesternnek néz ki. Ha a westernt más műfajjal keverik az meg végképp bukta. A Wild Wild West és a Jonah Hex is zakózott.

  Ettől függetlenül lehet, hogy jó film lesz:)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *