0

InterCom hírlevél

Harley Quinn az Oscar-gálán

Egy rejtéllyel kevesebb, ami az idei Oscar-díjat illeti. Margot Robbie elárulta, kivel megy vasárnap este a díjátadó gálára. A gyönyörű szőke színésznő, aki a Ragadozó madarak (és egy bizonyos Harley Quinn csodasztikus felszabadulása) (Harley Quinn and the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn, már a mozikban) című filmjében bebizonyítja, hogy milyen sok őrület lapul benne, a Daily Mail mindenre kíváncsi újságírójának elárulta, hogy az unokatestvérét viszi magával a hajnalig tartó ünnepségre.
– Tavaly az anyukámmal mentem, és szeretném, ha nem volna irigység a családban – mondta Harley Quinn. – Minden rokonnak juttatok a szeretetből. És nagy rokonságom van, szóval, kérem a Filmakadémiát, hogy jelöljenek sokszor: még sok mindenkit kell bevinnem a gálára…

Joker komoly

Joaquin Phoenixnek nem lehet túl sok szabadideje. A színész mostanában állandóan díjátadókra jár, és többnyire meg is kapja a díjat: a Joker főszerepéért legutóbb a Brit Filmakadémia elismerését, a BAFTA-díjat vette át (és ez közismerten az Oscar-díj egyik legfontosabb előrejelzője), de sok más mellett ugyanezért a szerepért már a Golden Globe, a Színészkamara (Screen Actors Guild) és számtalan más szakmai és fesztiváldíj átadóján kellett meghajolnia. De nem csak ez foglalja el.
A rangos BAFTA-díj átadójának délutánján még egészen mással foglalkozott: a Tower Bridge-en tüntetett a brit vegánokkal. Az akkor még csak Oscar- és BAFTA-díjra jelölt színész azt sürgette, hogy a lehető legtöbb ember álljon át a vegetarianizmusra: ő maga három éves kora óta nem eszik húst, és ő győzte meg a legutóbbi Golden Globe-átadó szervezőit, hogy a díjkiosztón csak vegán menüt szolgáljanak fel. A színész egy 35 m²-es vega molinót lógatott le a hídról, azután sietett a díjátadóra. Ahol meg is kapta a díjat, és köszönőbeszédben a showbiznisz rendszerszintű rasszizmusáról beszélt. Joker nem viccel.

A Rosszfiúk magukat is legyőzték

A rosszfiúknak is jót tesz a kor. A Bad Boys – Mindörökké rosszfiúk (Bad Boys for Life, még a mozikban) a Super Bowl hétvégén, három héttel a bemutatója után is megőrizte első helyét a mozis sikerlista élén, és újabb, talán a legfontosabb rekordot ért el: Will Smith és Martin Lawrence energiával teli akcióvígjátéka a Bad Boys-filmek legsikeresebbjévé vált: az eddig elért 290 millió dolláros nemzetközi bevétel már hivatalosan is meghaladja a 2003-as második rész 273 milliós és az 1995-ös első rész 141 milliós összbevételét. Ehhez nemcsak az amerikai eredményre volt szükség: a filmet jelenleg 63 országban vetítik, és a film ezek (tehát az USA-n kívüli világ) összesített sikerlistáján is a csúcson maradt.
A Mindörökké rosszfiúk persze itthon is nagy siker: már egészen közel jár a különösen ritka, 250 ezres nézőszámhoz. Csoda ezek után, hogy Will Smith, Martin Lawrenc és a stúdió is benne van már a folytatásban?

Leto és a vámpírok

Jared Leto megvigasztalódott. Az egykori Joker – a hírek szerint, legalábbis – rosszul vette, hogy nem ő játszhatta el a Joaquin Phoenix-szel elsöprő kasszasikerré és számtalan díjat besöprő szuperprodukcióvá váló önálló Joker-film főszerepét. És mi kárpótolhat egy felsült színészt? Természetesen egy másik jó szerep. A DC-ben csalódnia kellett, de a Marvelnél vigaszt talált: ő játszhatja Morbiust, a Pókember univerzumában élő, vámpírrá változó tudóst a Sony készülő filmjében. A stúdiót a Venom hatalmas sikere bátorította fel arra, hogy új, a gonosszal kacérkodó hősöknek adjon önálló filmet. És Jared Leto szerencsére imádja a vámpírokat.
– A gyerekkorom vérszívók bűvöletében telt el – mondta újságíróknak a színész. – Amikor a nagyanyámnál nyaraltunk Louisianában, a testvéremmel egymás kezéből kapkodtuk ki Anna Rice regényeit, régi vámpíros filmeket néztünk, és egymást ijesztgettük.
Leto a klasszikus vámpírfilmek nagy híve, Lugosi Bélát is a kedvencei közé sorolja, de a ’94-es Interjú a vámpírral, és folytatása, a 2002-es A kárhozottak királynője is örök kedvence. És most végre ő is kimutathatja a foga fehérjét: saját filmje, a Morbius (Morbius) idén nyáron kerül a mozikba.

IC Press

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *