0

InterCom hírlevél

Bill Murray Zombielandben?

Az első, tíz évvel ezelőtt bemutatott Zombieland kultuszsikerét részben Bill Murraynek köszönheti. A pókerarcú komikus egy pár perces cameóban saját magát játszotta az apokalipszisben, színre lépett, nagyon vicces volt, és gyorsan csúnya halált halt. A Zombieland – A második lövés (Zombieland: Double Tap, hazai bemutató: október 17.) kedvéért az összes főszereplő, Woody Harrelson, Jesse Eisenberg, Emma Stone és Abigail Breslin is visszatért, hogy megmutassák, mi történt a humorát sosem elvesztő társasággal tíz év alatt a zombik zabálta világban. A rendező, Ruben Fleischer egyik legutóbbi nyilatkozatában ugyan nem ígért semmi biztosat, de mintha arra célzott volna, hogy Bill Murray megint vállalt egy kis szerepet. Még ha a történet szerint tíz éve halott is.
– Egyetértek a nézőinkkel, én is imádtam a Bill Murray-s részt az első filmben – nyilatkozta mindkét Zombieland rendezője. – Nem is nagyon hiszem, hogy felül lehetne múlni azt a jelenetet. De talán mégis… lehet, hogy érdemes belenézni majd A második lövés végén a stáblistába is… hátha kiderül valami erről.
Az biztos, hogy az új Zombieland forgatását végigkísérték a Murray visszatéréséről szóló pletykák, de soha semmi biztos nem derült ki. A rendező nyilatkozata sem egyértelmű, de úgy tűnik, nem lehetetlen, hogy készült egy poszt-kredit jelenet!

Jack Nicholson fia: Ewan McGregor

Ewan McGregor nagy elődök vállán áll. Az Álom doktor (Doctor Sleep, hazai bemutató: november 7.) főszerepében minden idők talán leghíresebb, legsikeresebb horrorja, Stanley Kubrick zseniális Ragyogása folytatásában szerepel. A folytatást is Stephen King írta: A Ragyogásban a kísérteties, elhagyott szállodában az üres folyosókon tricikliző kisfiú, vagyis Jack Nicholson gyereke felnőttkorát mutatja meg a nézőnek – a rettentő eseményektől traumatizált férfi nem tud menekülni múltja árnyai közül. De McGregor nem sokat törődött a kisfiúval, miközben kialakította felnőttkori karakterét.
– Nem nagyon néztem meg a Ragyogás-beli kisfiút – vallotta be az Álom doktor főszereplője. – Újranéztem a filmet, de Jack Nicholson kedvéért. Nem tudom, hogy az emberben felnőtt korára mennyi marad az ötéves önmagából… de hogy az apjából sok van benne, az biztos. Azért nem próbálom másolni Nicholsont. Legfeljebb a hangját, az artikulációját. De akit én játszom az Álom doktor-ban az inkább távolodni próbál a gyerekkorától. Még ha a film során esetleg vissza is jut a lezárt, rothadásnak indult Panoráma Hotelbe…

Mit viselnek az angyalok?

A Charlie angyalai (Charlie’s Angels, hazai bemutató: november 28.) ezúttal igazán lazák. Szépek, erősek és remélhetőleg legyőzhetetlenek. És közben folyamatosan jól érzik magukat – talán azért, mert az új filmnek nemcsak az akcióhősei, hanem a rendezője is nő. És ez sok mindent megváltoztatott a forgatás során.
– Volt egy mantránk, amit folyton elmondtam a Charlie angyalai forgatása közben – avatta be újságírókat Elizabeth Banks színésznő/rendező abba, hogy miben különbözik a női akciófilm a férfitól –: mindenki azt visel, amit akar, amiben csinosnak érzi magát, és mégis kényelmes. A három főszereplő: Kirsten Stewart, Naomi Scott és Ella Balinska maga döntötte el, hogy miben lépjen a kamera elé. Ebben a szellemben készült az egész film: és szerintem, egy nőn – még ha férfiakkal küzdő titkos ügynök is – azonnal látszik, ha jól és kényelmesen érzi magát, és közben tudja, hogy nagyon jól néz ki…

Brooklyn Rómába megy

Az Árva Brooklyn (Motherless Brooklyn, hazai bemutató: november 28.) stábja nem sok időt tölt mostanában otthon. Edward Norton, az 50-es években New Yorkban játszódó thriller rendező-főszereplője csak úgy dúskál a meghívásokban. A Norton mellett Bruce Willis, Willem Dafoe, Alec Baldwin, Bobby Cannavale, Leslie Mann és Gugu Mbatha-Raw főszereplésével készült film a rangos Telluride Fesztiválon mutatkozott be, azóta nagy sikerrel mutatták be a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon, és egyedül októberben szerepel még a vancouveri, New York-i, Mill Valley-i és haifai filmfesztivál versenyprogramjában. És mindehhez ráadásul érkezett még egy fontos hír és egy nagy szakmai siker: az Árva Brooklyn-t beválogatták a 14. Római Nemzetközi Filmfesztivál versenyébe is.
– Az Árva Brooklyn csodálatos noir krimi, és a legjobb klasszikus mozik hagyományába illeszkedik – nyilatkozta a fesztivált igazgató Antonio Monda. – Edward Norton biztos kézzel, szigorú tekintettel alkotta meg a nagyratörés, a romlottság és a faji előítéletek örök történetét. Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy ezzel a filmmel nyithatjuk meg ünnepélyesen a Római Nemzetközi Filmfesztivált.
Ezzel együtt egyre többen beszélnek arról, hogy a sok utazás után Nortonnak február környékén nagyon érdemes lesz már újra otthon, Los Angelesben lennie: könnyen lehet, hogy az Oscar-díj átadáson is színpadra szólítják majd.

IC Press

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *