0

UIP hírlevél

A Gemini Man máris nyert egy díjat

Nagy sikert aratott Will Smith budapesti koncertje, amelyet új filmje, a nálunk forgatott Gemini Man bemutatója alkalmából adott a Bazilika előtt, de maga a mozis produkció is megkezdte diadalútját, pedig a nagyközönségnek még be sem mutatták. A filmben Will Smith saját fiatal klónja ellen küzd, és Junior karakterét forradalmi technikai újítással hozták létre. Ezen kívül is több technikai bravúrt vonultat fel a produkció, ezért érdemelte ki az Entertainment Technology Lumiére Awardot. A díjat a film gyártói, a Paramount stúdió és a Skydance vehetik át október 28-án.
A Gemini Man további különlegessége a fiatal karakter létrehozásának technológiáján kívül, hogy több formátumban lesz elérhető a mozikban. Látható lesz hagyományos, azaz 24 képkocka per másodperc változatban, de egyes mozikban 60, illetve 120 képkocka per másodperces, úgynevezett 3D+ formátumban is láthatják a nézők. Ez utóbbi olyan szuperéles képfelbontást jelent, hogy a film a vásznon a valóság tökéletes illúzióját kelti. A Gemini Man ráadásul 2D, 3D, 2D 4DX, 2D IMAX és 2D ScreenX változatban is mozikba kerül majd. Ilyen változatosság még nem fordult elő a filmtörténetben, s a produkció ennek megfelelően elképesztő látványvilággal csábítja a mozibarátokat.

(Gemini Man – hazai bemutató: 2019. október 10.)

Mindenki imádja a Jetikölyköt

Egy elrabolt jetikölyök hazajuttatásáról szól a DreamWorks Animation legújabb nagyszabású animációs filmje. A produkciót a Rottentomatoes kritikai portál ítészei 76 százalékosra minősítették, míg a közönség tetszési indexe 89 százalék, ami igen jó eredmény. Az amerikai-kínai koprodukcióban készült családi filmet leginkább szívmelengető hangulata és parádés vizuális megoldásai miatt dicsérik, miközben eredeti poénjaival meg tudja újítani a „vigyük haza a veszélyeztetett állatot” témájú filmek régi műfaját.
Van olyan kritikus, aki egyenesen azt vizionálja, hogy a produkció feléleszti a jetifilmek hagyományát, korábban ugyanis több sikeres amerikai film készült a himalájai hegyi lényről, és a karakter a tengerentúli karácsonyi folklórba is beépült. A jeti legendája egyébként az amerikai őslakosok és egyes ázsiai hegyi törzsek mitológiájából ered, és a különleges lényeket kutató kriptozoológiai társaságok listáján is előkelő helyen szerepel.

(Abominable – hazai bemutató: 2019. október 24.)

Banderas azért imádja a barátnőjét, mert olyan unalmas

Antonio Banderas barátnője, Nicole Kimpel gyönyörű szőkeség, öt nyelven beszél és foglalkozását tekintve befektetési bankár – a spanyol színész mégsem ezért rajong érte, hanem mert olyan unalmas. Mielőtt a hölgyek megsértődnének, az unalmas úgy értendő, hogy nyugis, legalábbis a színész volt feleségéhez, Melanie Griffith-hez képest. „Nagyon diszkrét, nagyon nyugodt, racionális és semmin nem kapja fel a vizet – mondta Banderas a Mail on Sundaynek adott interjújában. – Szerintem életem korábbi szakaszában nem jöttünk volna ki ilyen jól egymással, mert Melanie nyughatatlansága rám is átragadt, és nagyon vonzott az a vad világ, amelyben ő élt.”
Banderas 2015-ben, válása után elhagyta Hollywood forgatagát, de azért egy-egy film erejéig visszatér. Legközelebb a Dolittle című filmben alakít egy kalózt, Rassoulit. A címszerepben Robert Downey Jr. lesz látható.

(Dolittle – hazai bemutató: 2020. január 16.)

UIP Dunafilm

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *