0

Box Office: Cammogó Jetikölyök

Szenilla posztja

Noha sikerült a lista élén nyitnia a DreamWorks legújabb animációs filmjének, a Jetikölyöknek, a kezdés nem túl erős. 75 millió dollárból mindössze 20,6 milliót hozott vissza odahaza, és a globális bevétel is csak 10 millióval több ennél. A stúdiónak 2006 óta nem volt ilyen gyengén indító filmje. A Downtown Abbey így 14,34 millió dollárral a második helyre csúszott, mégis már többszörösét hozta annak, amennyiből elkészült. Két helyet javított viszont A Wall Street pillangói. Az eddigi bevételt további 11,4 millióval sikerült növelni, a visszaesés alig több, mint 32 %, a globális eredmény pedig súrolja a 100 millió dollárt.

Megtartotta előző heti pozícióját az Az – Második fejezet. Az első résztől egyelőre messze elmarad, ugyanakkor – címéhez hűen – a második legjövedelmezőbb Stephen King-adaptáció. 10 millióval ötödik a listán az Ad Astra – Út a csillagokba. A mérleg egyelőre nem fordult pozitívba, a film eddig jóval többet hozott a külföldi piacon, mint az USA-ban. A Rambo V.-nek is hiányzik még az eddigi 33 millió dollárhoz 17 millió, hogy nyereséges legyen. Több mint 3600 mozi játssza, de az 5200 dolláros termenkénti átlag egyáltalán nem mondható kiemelkedőnek.

Hetedik helyen nyitott Renée Zellweger legújabbja, a Judy. A Judy Garlandról szóló életrajzi film főszerepéért ismét Oscarra esélyesnek tartják a színésznőt. A film egyelőre csak 461 moziban látható, 2,9 millió dollárral indított. Egy helyet rontott, de még mindig 2 millió felett hozott a Jó srácok, három helyett esett viszont Az oroszlánkirály, ami így már csak 1,65 millióval növelte meg hazai bevételét. A listát a Támadás a Fehér Ház ellen 3. zárja 1,5 millióval. A második részt ugyan sikerült beelőzni, de a sorozat legjobbja már jó eséllyel nem lesz. Búcsúzott ezzel a top10-ből az Overcomer valamint a Halálos iramban: Hobbs és Shaw is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *