0

Box Office: Rise of the védangyal

Szenilla posztja

Ahhoz képest, hogy egy sorozat többedik részéről van szó, jól indított a Támadás a Fehér Ház ellen 3. – A védangyal bukása. A 40 milliós költségvetésből készülő film valamivel 21 millió dollár felett nyitott, akárcsak a három évvel ezelőtt bemutatott előző rész. Ezzel második helyre került a Jó srácok, ami kiskamaszok szerencsétlenkedéséről szóló vígjáték létére egészen szépen szerepel, közel 12 millióval növelte az eddigieket. Harmadik helyen szintén egy új alkotás, az Overcomer futott be 8,2 millióval. A mindössze 5 millió dollárból készülő film egy munkahelyét elveszítő, identitásválságba kerülő edző történetét meséli el, aki végül Istennél talál önmagára.

Az Oroszlánkirály továbbra is szépen hoz a konyhára, az eheti bevétel 8,15 millió, csupán 34%-os visszaesés mellett. A globális bevétel ezzel már a másfél milliárd dollárt is meghaladta, csupán hat hét leforgása alatt, ami nem kis teljesítmény. Hajszállal maradt csak el a Halálos iramban: Hobbs és Shaw, ami spinoffként jobban teljesít, mint a széria első három része, utolérve lassan a negyediket is. A mostani 8,14 millió dollárral hazai szinten 147 milliónál tart, ugyanakkor a költségvetéstől ez még mindig 53 milliónyira van. Hatodik helyen debütált az Aki bújt (nehogy már ne jusson erre a hétre is egy újabb horror). 7,55 millió dollár elég is volt ahhoz, hogy már az első héten pozitívba forduljon a mérleg, igaz, ez nem volt túl nehéz, lévén, hogy a film csekély 6 millióból készült.

A dühös madarak továbbra sem szárnyalnak. Az Angry Birds 2. még csak második hete van a listán, de már csak a hetedik. Az aktuális bevétel 6,4 millió dollár, ezzel együtt világviszonylatban is csak 74,7 millió dollárt tudott összehozni. Odahaza is kellene még vagy 38 millió, hogy legalább ne legyen veszteséges. Három-három helyet rontott a Lidérces mesék éjszakája és a Dóra és az elveszett Aranyváros. Előbbi 6, utóbbi 5,2 milliót hozott a héten. Alig öt hét alatt csúszott le a lista legaljára a Volt egyszer egy… Hollywood, ami már csak 5 millió dollárral tudta megnövelni a hazai bevételt. Ezzel összesen 123 milliónál tart, ami aligha éri már utol Tarantino legjobbja, a Django elszabadul közel 163 millió dolláros bevételét. A teljes bevétel tekintetében sem teljesít ennél jobban, sőt, a különbség majd’ 200 millió. Egy hét után máris búcsúzott a 47 Meters Down: Uncaged és a Blinded By the Light, de az Ebgondolat is csak egy héttel bírta tovább a top10-ben.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *