0

UIP hírlevél

Jó nagyot csavartak a The Invisible Man-en

Végre nyilvános a készülő The Invisible Man szinopszisa, és annyira modern lett, hogy az eredeti regény szerzője, H. G. Wells sem ismerne rá. A klasszikus regényben és a belőle készült 1933-as filmben egy tudós felfedezi, hogyan válhat láthatatlanná. Csakhogy nem tud visszaváltozni, ezért hosszas őrlődés után bűnözésre adja a fejét, mielőtt megőrülne.
Nos, az új változatnak egy nő a főhőse, akit a Szolgálólány meséje című sorozat főszereplője, Elizabeth Moss alakít. A történetben Cecilia (Moss) bántalmazó kapcsolatban él egy milliárdos tudóssal (Oliver Jackson-Cohen). A tudós meghal, de Cecilia sejti, hogy igazából csak megrendezték a halálát. Ceciliának az lesz a mániája, hogy a férje láthatatlan emberként üldözi, és szeretteit is fenyegeti. Mivel a félelme megalapozott, a The Invisible Man izgalmas thrillernek ígérkezik.
A Universal stúdió új filmje a Universal Monsters Universe nevű, újraindított (?) franchise újabb darabja, amellyel a stúdió harmincas évekbeli klasszikus szörnyfilmjeit élesztik újjá modern interpretációban. Legutóbb Tom Cruise vitte sikerre (?) A múmiát a sorozat első részeként.

(The Invisible Man – hazai bemutató: 2020. március 19.)

Nem kér a gépkarabélyból a Hang nélkül alkotója

Nagyot szólt tavaly a Hang nélkül című thriller, amelyben hang után tájékozódó vérengző földönkívüliek üldöztek egy családot. John Krasinski, a film rendezője és főszereplője a folytatáson dolgozik, bár kezdetben voltak kételyei azzal kapcsolatban, hogy érdemes-e ilyen projektbe belevágni. Attól tartott, hogy a kis költségvetésű thriller után a Paramount stúdió nagyszabású akciófilmmel fog előrukkolni az eredeti koncepcióra alapozva. „Nem akarom, hogy 400 ember harcoljon gépkarabéllyal a szörnyek ellen – nyilatkozta a színész-rendező. – Elég egy kis ötlet, ami köré föl lehet építeni egy épkézláb történetet, ahogyan az első rész esetében történt.”
A kis ötlet megvan, a filmet már forgatják, de a cselekményről nem sokat lehet tudni. Az biztos, hogy visszatérnek az eredeti szereplők, élen Emily Blunttal, aki az életben is Krasinski felesége, nemcsak a filmben. Maga Krasinski nem szerepel a folytatásban, csak a forgatókönyvet jegyzi, és megint ő a rendező.

(A Quiet Place II – hazai bemutató: 2020. március 26.)

Tele lesz húsvéti tojással a Halloween-folytatás

Számos bennfenteseknek szánt utalást – úgynevezett húsvéti tojást – tartalmaz majd a Halloween Kills, a tavalyi nagy sikerű Halloween-reboot folytatása. Például szerepel benne az a színésznő, aki 9 évesen játszott az eredeti, 1978-as opuszban. Kyle Richards egy kislányt alakított, akinek a bébiszitterét megöli a késes rém. Lindsay ma már felnőtt, ragyogó nő, és talán jól tippelünk, ha arra számítunk, hogy ezúttal őt veszi üldözőbe a rém. Richards jelenleg egyébként egy sikeres reality, a Real Housewifes of Beverly Hills főszereplője, így növeli a Halloween Kills vonzerejét.
A Halloween Killst a harmadik, befejező rész, a Halloween Ends követi majd. A költséghatékonyságot szem előtt tartva a két részt közvetlenül egymás után forgatják, bár a bemutatók között egy év lesz a különbség. A két folytatást ugyanaz a csapat készíti, aki az első részt sikerre vitte, az élen Jamie Lee Curtisszel, aki nélkül a sorozatot el sem lehet képzelni.

(Halloween Kills – hazai bemutató: 2020. október 16.)
(Halloween Ends – hazai bemutató: 2021. október)

UIP Dunafilm

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *