0

UIP hírlevél

Oscar-visszaszámlálás: ezért lehet még nagyobb siker a Rocketman, mint a Bohém rapszódia

A Goldderby.com szórakoztatóipari portálon rendszeresen megsaccolják, mekkora sikerre számíthat egy-egy film, különös tekintettel az Oscarokra és a bevételre. Most két hasonló filmet versenyeztettek: a Bohém rapszódia és a Rocketman is excentrikus popsztárokról szól (Freddie Mercuryról, illetve Elton Johnról), és főszerep jut bennük a zenének. Az jött ki, hogy a hamarosan látható Rocketman nagyobb sikerre számíthat, mint a Bohém rapszódia, pedig ez utóbbi is szépen aratott mind az Oscar-gálán, mind a mozipénztárakban.
Hogy miért? A Rocketman főszereplője, Taron Egerton tud énekelni, míg a Bohém rapszódia Oscar-díjas sztárja, Rami Malek kevésbé tehetséges e téren, ezért hangjához hozzákeverték Marc Martel vokálját, aki tökéletesen tudja utánozni Mercuryt. A Rocketmanben több a híres színész. Többek között Jamie Bell (Billie Elliot), Richard Madden (Trónok harca) és Bryce Dallas Howard (Jurassic World 1-2.) szerepelnek Egerton oldalán, míg a Bohém rapszódia kevesebb nagy nevet tudott felsorakoztatni.
A történet hőse áldását adta a produkcióra. Elton John aktívan részt vett a Rocketman elkészítésében, rendszeresen konzultált az alkotókkal és a főszereplővel, ráadásul ő az egyik executive producer. A Bohém rapszódia esetében ez az opció nem állt rendelkezésre, a sztorit a Queen két tagja, Brian May és Roger Taylor elmondása alapján rakták össze. Az már csak hab a tortán, hogy mindkét filmet Dexter Fletcher rendezte, ezért érdekes lesz megnézni, hogy a Rocketmanben mit tudott kihozni a jobb alapanyagból.

(Rocketman – hazai bemutató: 2019. július 6.)

Robert De Niro megint odavágott Trumpnak

Emlékezetes az a videó, amelyben Robert De Niro szó szerint mindennek elmondja Donald Trump amerikai elnököt, és a minap ismét megragadta az alkalmat, hogy kifejezze véleményét. A Tribeca Filmfesztivál – amelynek De Niro egyik alapítója – záróeseményén szólalt fel, a Yesterday című film premierje előtt. A Danny Boyle (Gettómilliomos) által rendezett film arról szól, hogy a világ nem tud a Beatlesről, egyetlen zenészt kivéve, aki aztán ebből próbál karriert csinálni. De Niro innen indította gondolatkísérletét: „A világ arra ébred, hogy sosem hallott a Beatlesről. Ettől szomorú lettem, de aztán eszembe jutott egy másik film ötlete, amely arról szól, hogy a világ fölébred, és sosem hallott Trumpról. Ez a film mindannyiunkat nagyon boldoggá tenne.” A közönség tapsviharban tört ki, és hasonlóan viselkedett a film vetítése során is, amelynek előzetese internetes szenzáció lett a maga több mint 30 milliós letöltésével.
A film forgatókönyvírója az a Richard Curtis, aki az Igazából szerelemmel megalkotta a tökéletes keserédes karácsonyi vígjátékot.

(Yesterday – hazai bemutató: 2019. június 27.)

Ennyit kapnak a Hobbs és Shaw sztárjai

A Universal stúdió összesen 41 millió dollárral jutalmazza a Halálos iramban: Hobbs és Shaw három főszereplőjét, írja a Variety. Dwayne Johnson 20 milliót kap (ennyi a szupersztárok rendes tarifája filmenként), Jason Statham 13 milliót számlázhat, míg a főgonoszt alakító Idris Elbának 8 millióval szúrták ki a szemét. Ha a film nyereséges lesz, ami elég valószínűnek tűnik, Johnson és Statham további tízmilliókkal gyarapodnak, mivel nemcsak főszereplők, hanem producerek is.

(Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw – hazai bemutató: 2019. augusztus 1.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *