0

InterCom hírlevél

Pokémon: a Tokió – L.A. tengely

Japán megelőzte Amerikát. A Pokémon – Pikachu, a detektív (Pokémon: Detective Pikachu, hazai bemutató: május 9.) Los Angeles-i premierjére csak csütörtökön került sor, de Tokióban már egy héttel korában kiterítették az 50 méter hosszú sárga-fekete szőnyeget, amelyen a film sztárjai végigsétáltak. A tokiói közönség, amelynek jó néhány tagja Pokémon-jelmezekben várta a hírességeket, nem csak Ryan Reynolds-ot és Justice Smith-t köszöntötte hatalmas üdvrivalgással, hanem a film japán sztárját Ken Watanabe-t és szintén nagyon örült a hagyományos japán viseletben érkező japán szinkronszínészeknek is.
A fülsüketítően hangos ünnepléshez azóta a kritikusok is csatlakoztak, aki látta a filmet, mind imádja, többségük első reakciójában azt emeli ki, hogy Pikachu figuráját sikerült szuperaranyosra csinálni, és nagyon jól áll neki Ryan Reynolds – magyarul persze Nagy Ervin – laza dumája. Reynolds pedig azt ígérte újságíróknak a premieren, hogy a bemutató után rögtön elviszi egy átlagos moziba a gyerekeit és együtt nézik meg a filmet: szeretne nekik felvágni azzal, hogy milyen jó Pikachu az apjuk.

Tarantino Cannes-ba megy

Végre megjött a hír, amire mindenki várt, és amiben mindenki reménykedett: Quentin Tarantino legújabb filmje, amely a mester szerint a Ponyvaregény-re legjobban hasonlító rendezése, a Volt egyszer egy… Hollywood (Once Upon a Time in… Hollywood, hazai bemutató: augusztus 8.) mégis ott lesz a világ legrangosabb, legpompásabb filmfesztiválján, Cannes-ban.
Sokan tippeltek rá, hogy Cannes-ban lesz a film világpremierje, ezért volt nagy meglepetés, hogy a versenyprogramot közhírré tevő eredeti sajtótájékoztatón nem hangzott el Tarantino 9. rendezésének címe.
„Mivel a mozibemutatóra csak július legvégén kerül sor, féltünk, hogy a film nem fog idejében elkészülni, de Quentin Tarantino Cannes hű és pontos gyermeke, és négy hónapon át ki sem lépett a vágószobából. 25 évvel azután, hogy Arany Pálmát nyert a Ponyvaregény-ért, újra vetítjük egy filmjét: 35 mm-es kópiáról, a fantasztikus színészgárda (Leonardo DiCaprio, Margot Robbie, Brad Pitt) jelenlétében – tették közzé a fesztivál hivatalos közleményében, sőt, még azt is, hogy –: a film szerelmeslevél, amely a rendező gyerekkorához szól, egy 1969-es rock turné, és óda a mozi műfajához.”
A terv az, hogy a bemutatóra május 21-én, pontosan a Ponyvaregény egykori gálapremierjének a napján kerül sor.
A film, amelyben azért a Manson-gyilkosságokról is szó esik majd, elképesztő szereplőgárdával büszkélkedhet: a három nagyágyú mellett Emile Hirsch, Timothy Olyphant, Kurt Russell, Bruce Dern, Damian Lewis, Dakota Fanning és a nemrég váratlanul elhunyt Luke Perry is játszik.

Új (anti)hős születik

James Gunn, A galaxis őrzői mindkét részének rendezője kitalált és létrehozott egy filmet, amely kicsit más műfajú, mint az eddigi munkái. A Brightburn – A lángoló fiú (Brightburn, hazai bemutató: május 9.) szuperhős film – mégis nagyon eltér minden mostanában szokásostól. Úgy kezdődik, ahogy ebben a témában elvárhatjuk: egy űrhajóban földre zuhan egy teljesen emberszerű csecsemő, akit egy gyerektelen házaspár befogad és szeretettel felnevel… de mire a babából fiatalember lesz, meghökkentő dolgok derülnek ki.
Egy friss interjújában Gunn el is mondta, hogy ikonikus horrohőst akart alkotni, és bár az a kezdetektől egyértelmű volt számára, hogy a főhősön keverednek majd a szuperhősök és a horrorfőszereplők megjelenésének a szokásos jegyei, rengeteg munkával alakították ki a végső formáját.
– Olyan alapfigurát akartam létrehozni, mint amilyen Freddy Krueger vagy a Bőrpofa. Olyan egyértelmű és jellegzetes figurát akartam, ami azonnal, minden más információ nélkül is rémisztő, közben játékosan beidézi a szuperhősséget, de mégis egyértelműen a horrorban gyökerezik – mondta a producer, aki visszamenőleg is elnézést kért a jelmezért és a sminkért felelős munkatársaitól: ő is tudja, mondta, hogy elképesztően sok instrukciót adott, és folyton változtatta őket – hosszú idő telt el úgy, hogy nem volt elégedett semmivel, és a végső változat megtalálásához nagyon sok munkára volt szükség.

Legendás állatok 3.: megvan a premier időpontja!

A varázslat sosem ér véget! Göthe Salmander megküzdött Grindelwald-dal, de a Legendás állatok – Grindelwald bűntettei nézői a film végén nem nyugodhattak meg: egyértelmű, hogy az ártatlannak tűnő magizoológus és jó barátai még kénytelenek lesznek harcba szállni a varázsvilág történetének talán leggonoszabb mágusával. A Warner Bros. végre tudatta a világgal, hogy J. K. Rowling új, remélhetőleg sok titokra fényt derítő forgatókönyve már készül, 2020 tavaszán megkezdődik a forgatás, és a premier dátumát is kijelölték. A Legendás állatok és megfigyelésük-sorozat, vagyis a Harry Potter világába visszavezető új filmek harmadik része csupán másfél évvel a filmezés megkezdése után, 2021. november 12-én kerül majd a világ mozijaiba.
A filmben remélhetőleg szerepelni fog mindenki, aki az előző részekben olyan fontossá vált Roxfort szerelmesei számára: Göthe Salmander barátai, Tina és Queenie Goldstein, Jacob Kowalski meg a többiek… köztük az ifjú Dumbledore – csak győzzük kivárni! A részletek – mint mindig – ott vannak a Pottermore-on.

IC Press

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *