0

InterCom hírlevél

Oroszlán Szonja stílust váltott Dobó Kata kedvéért

Elsőre alig lehet ráismerni Oroszlán Szonjára a február 14-én mozikba kerülő Kölcsönlakásban. A külsejét teljesen átfazonírozták a filmbeli szerepe miatt. A kutyamániás, a világtól, az emberektől, amennyire csak lehet elzárkózó és befelé forduló meseírónőt, Szakács Petrát játssza, azaz szöges ellentétét azoknak a komikus figuráknak, akiket korábban már megformált a kamerák előtt. Amikor a romantikus vígjáték rendezője, Dobó Kata ráosztotta a szerepet, egyúttal stílusváltást is kért tőle. Olyat, amit előtte a filmesek közül soha, senki sem.
„Teljesen kifordított önmagamból. Emlékszem a pillanatra, ahogy belenéztem a tükörbe és nagyon meglepődtem azon, ahogy kinézek.” – idézte fel nevetve az első találkozását új önmagával Oroszlán Szonja. Előbb a szőke tincseit kellett sötétbarna, kleopátra frizura formájú paróka mögé rejtenie, majd kapott hozzá egy szúrós nézést kölcsönző, vastagkeretes szemüveget is és különleges stílusú öltözéket, amivel máris előbújt belőle a Kölcsönlakás főhőseinek életét alaposan felkavaró, és feje tetejére állító vaskalapos, konzervatív írónő karaktere.
A színésznő kíváncsian várja, hogyan fogadja a közönség a számtalan vicces helyzetbe keveredő figuráját, akivel azért osztozik egy közös szenvedélyen is. Akárcsak Szakács Petra a filmben, civilben ő is hatalmas állatbarát. Lovat tart, van kutyája, és állatorvosi tanulmányokat is végez, de nem tervez szakmaváltást. A színésznői karrierjét viszont már nemcsak idehaza építi, hanem Amerikában is, ahol az év döntő részében tartózkodik.

Csillag születik: 8 Oscar-jelölés

8 csillag született: a héten nyilvánosságra hozták az Oscar-díjra jelölt filmek és művészek listáját, és egy elsőfilmes rendező már világsikert aratott mozija 8 jelölést gyűjtött össze. A Csillag születik (A Star is Born, már a mozikban) szinte az összes fontos kategóriában bejutott a legjobb öt közé… egyedül a rendező maga, Bradley Cooper esett ki – ebben a kategóriában.
– Mi, akik ott voltunk a forgatáson, tudjuk, hogy ő a világ legjobb rendezője – mondta erről Lady Gaga, aki maga is két Oscarra lett esélyes: a legjobb női főszereplőnek és a legjobb dalbetétnek járó aranyszobrot is elnyerheti.
– Egy nagyon egyszerű emberi érzést szerettem volna megfogalmazni: azt, hogy szükségünk van egymásra, és nagyon örülök, hogy az akadémia tagjai is értették, miről van szó – nyilatkozta Cooper, aki a legjobb főszereplő, a legjobb forgatókönyvíró és a legjobb film díjával vigasztalódhat. De a legőszintébb a filmbeli teljesítményéért a legjobb férfi mellékszereplő Oscarjára jelölt Sam Elliott volt, amikor kérdezték.
– Asszem, ami a legelőször az eszembe jut, az valami olyasmi, hogy… már k*rvára itt volt az ideje – nyilatkozta (viccelődve?) a 74 éves színész, aki Bradley Cooper bátyját és menedzserét alakítja a Csillag születik-ben.

A bohóc még midig rémisztő

2017 egyik legnagyobb sikere volt, és minden idők legsikeresebb horrorfilmje is. A Stephen King regénye alapján készült Az (It) kultikus rémet csinált Pennywise bohócból, és az ijesztgetés nagymesterévé emelte az őt megformáló Bill Skarsgård-ot. Aki meglehetősen félt a második rész forgatásától. Az első rész felvételei idején ugyanis a forgatási szünetekben nem találkozhatott a partnereivel, hogy a gyerekszereplők ne szokják meg a látványát, és jobban megijedjenek tőle. Az idén szeptemberben várható, 27 évvel később játszódó folytatásban azonban már felnőttek lesznek a partnerei, és a színész attól tartott, hogy nem is lesz ugyanolyan hatásos. De ijesztően nagyot tévedett.
James McAvoy, aki a Vesztesek Klubjának egyik felnőtt tagját játssza majd az Az – Második fejezet-ben (It: Chapter Two, hazai bemutató: szeptember) nemrég azt nyilatkozta, hogy a forgatás minden napját megmérgezte a bohóc közelsége.
– Oké, gyerekkoromban sem szerettem a bohócokat – ismerte el McAvoy. – De szerintem a többiek is végig be voltak tojva. Folyton szorongtunk. Bill helyes srác, de ha jelmezbe bújt, mintha átváltozott volna… áradt belőle valami, amitől mindenkinek libabőrös lett a háta.

Paolo Genovese szerint a BÚÉK a legjobb

A BÚÉK feltette sikereire a koronát. A szilveszterkor játszódó vígjátékra, amelyet még most is játszanak a mozik, már több mint 240 000 magyar néző vett jegyet, ami nemcsak egy hazai gyártású mozifilm esetében elképesztő siker, hanem hollywoodi filmek itthoni eredményeihez képest is különleges. A telefonüzeneteiket és -hívásaikat egy éjszakán át egymással játékból megosztó baráti társaság története ráadásul a nézők mellett a kritikusokat is elvarázsolta… és az elismeréseket még mindig lehetett fokozni!
A héten egyetlen napra Magyarországra jött a film alapjául szolgáló olasz mozi, a Teljesen idegenek író-rendezője, Paolo Genovese. Utazásának egyetlen célja volt: látni akarta a BÚÉK-ot. A magyar változat készítői, Goda Krisztina rendező, Geszti Péter, Ditz Edit és Zákonyi S. Tamás producerek társaságában nézte meg az angol feliratos verziót – és a BÚÉK újabb (fontos) sikert aratott.
– A magyar változat a legjobb a filmemből készült remake-ek közül – jelentette ki határozottan az olasz filmes, és ez sokat jelent, hiszen a Teljesen idegenek-ből többek között francia, spanyol, dél-koreai, kínai és arab nyelvű változat is készült már. – És gratulálok a nagy sikerhez!
Az este közös vacsorával zárult, amelyen már a film néhány főszereplője, Törőcsik Franciska, Lengyel Tamás, Hevér Gábor és Elek Ferenc is részt vett. Hogy a filmeket alapul véve vacsora közben az alkotók is megmutatták-e egymásnak a mobiljukat, az az ő titkuk maradt…

IC Press

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *