0

InterCom hírlevél

Megállíthatatlan Meg

Meg – Az őscápa mindent felfalt maga körül: a Jason Statham főszereplésével készült cápás film címszereplője méretéhez fogható sikert aratott, és a premiert követő első hétvégén a film az Egyesült Államokban 45,4 millió dollár bevételt hozott. Ez nemcsak Jon Turteltaub rendező pályájának legnagyobb sikere, a Halálos iramban-filmeken kívül még Jason Statham sem örülhetett ennyi nézőnek egy filmje első hétvégéjén. A sikert az is bizonyítja, hogy a tavaly ugyanilyenkor vásárolt jegyekhez képest ez 25%-os, az egy héttel korábbihoz képest 5,7%-os jegybevétel-növekedést jelentett Észak-Amerikában.
Statham és a 27 méteres cápa küzdelmét 42 országban mutatták be egyszerre, és a kaland, az akció és a jó beszólások rajongói Amerikán kívül még több mint 100 millió dollárt költöttek rá. Egyedül Kínában 50 millió dollár volt a bevétel, igaz, ehhez 12650 moziban kellett vetíteni.
A 130 millió dollárból gyártott film szemkápráztató eredményéhez a magyar nézők is hozzátették a magukét. A Meg – Az őscápa nálunk is a toplista első helyén mutatkozott be, a hétvégén több mint 43 ezer, egy hét alatt több mint 77 ezer néző vett rá jegyet.

Végre Meztelen

A Meztelen Juliet-nek (Juliet, Naked, hazai bemutató: október 11.) több premierje is volt a héten. A Pop, csajok satöbbi és az Egy fiúról írója, Nick Hornby regényéből készült filmben persze nagyon jó a zene, és ezek jó részét a film egyik főszereplője, a 20 éve eltűnt, és most visszatérő rocksztárt alakító Ethan Hawke énekli. A most megjelent (a billboard.com-on már meghallgatható) filmzene lemezen azért az angol indie-rock jó pár nagy neve is szerepel.
De szerdán maga a film is nyilvánosságra került. Először New York egyik legcsillogóbb mozijában, a Metrograph-ban, ahol az összes főszereplő, Rose Byrne, Ethan Hawke és Chris O’Dowd, valamint Jesse Peretz, a Lemonheads egykori basszusgitárosa, a Foo Fighters klipjeinek készítője, a film rendezője is megjelent. Byrne Dior-ruhája már a vörös szőnyegen nagy feltűnést keltett, de a vetítés után inkább a filmről volt szó: a történet szerint egy angol férfi mániája egy kiöregedett amerikai rock sztár, és nehezen viseli, hogy a barátnője véletlenül megismerkedik vele, és bele is szeret…
– Ismerem azt az érzést, hogy az ember halálosan belezúg valakibe, akit csak színpadon látott – mondta Rose Byrne, oldalán párjával, Bobby Cannavale-lel. Ausztrál vagyok: az apukám legalább öt Kylie Minogue-koncertre vitt el kiskamasz koromban. Amikor 20 évvel később találkoztam Kylie-val, hirtelen újra tízévesnek éreztem magam, és meg sem tudtam szólalni.

Alfából Bloodshotba

Ezért érdemes egy színésznek jó filmben szerepelnie: így további jó filmekben kaphat szerepet. Az izlandi származású Johannes Haukur Johannesson legnagyobb dobása eddig Lem szerepe volt a Trónok harca hatodik évadában, ám most nagy sikerre készülhet. Az Alfa (Alpha, hazai bemutató: augusztus 23.) a jégkorszakban játszódik: egy vadászatra induló fiú elsodródik a törzsétől, és azért marad életben, mert összebarátkozik egy farkassal – aki minden kutya ősévé válik. Johannesson a törzs főnökét, a fiú apját alakítja a különleges látványvilágú, kalandos családi filmben, és mert az előrejelzések szerint a film tarolni fog, ő máris dúskál az ajánlatokban. A legjobb ezek közül valószínűleg az, hogy gonoszt alakíthat egy új képregényfilmben, a Bloodshot-ban.
A Bloodshot képregényből 110 folytatás jelent meg, összesen több mint 7,5 millió példányban. A főszereplőt, a halálosan megsebesült, életre operált, emlékeitől megszabadított katonát Vin Diesel alakítja majd, a producer pedig a Halálos iramban-sorozat egyik vezető producere.
A filmet alkotói egy franchise kezdetének tervezik, valószínűleg ezért gyűjtöttek csupa menő színészt a produkcióba: a legfrissebb hírek szerint Guy Pierce is benne lesz a sci-fi/akcióban. Remélhetőleg Johannesson ott lesz a folytatásokban is: és akkor hátha lesz vele egy kutya.

Holmes végre viccelni fog

Sherlock Holmes és hű barátja, Watson doktor sokféleképpen öltött már új alakot a mozi és tévé kedvéért, de nagyon úgy tűnik, hogy az idén úgy találkozhatunk a zseniális magándetektívvel, ahogy még sosem. Ezúttal nagyon vicces lesz.
Napvilágra kerültek az első fotók, amelyek a Holmes & Watson (hazai bemutató: december vége) forgatásán készültek, és végre biztos: a kockás szarvasvadász sapkát valamint a kurta pipát az egyik legviccesebb amerikai komikus, Will Ferrell kapta, Watson keménykalapját pedig John C. Reilly nyomta a fejébe.
A filmet Ethan Cohen írta és rendezi. Cohen a Trópusi vihar megírása után rögtön ennek látott neki, manapság pedig a Sötét zsaruk 3. részén dolgozik. 2008-ban még úgy volt, hogy Ferrell lesz Watson és (az éppen Pesten forgató) Sacha Baron Cohen Holmes. A forgatókönyv azóta sem változott, a szereposztás azonban igen, és könnyen lehet, hogy így ideális a felállás: decemberben meglátjuk, milyen egy magándetektív, ha gátlástalanul dilis.

IC Press

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *