1

InterCom hírlevél

Drakula a sztár!

Az animációs filmek világában az Annecy Filmfesztivál az, ami egyébként Cannes: az idén 32. alkalommal megrendezett gigarendezvényen több mint 100 ezren néznek animációs filmet, több mint 10 000 szakmai résztvevő érkezik, és a különféle kategóriákban több mint 87 országból meghívott 230 filmet vetítenek – ehhez 11 moziteremre és 4 szabadtéri vetítőhelyre van szükség.
Ezért nagy dolog, hogy jó pár héttel a hivatalos premier előtt itt láthatták először a stábon kívüliek a Hotel Transylvania 3. – Szörnyen rémes vakáció (Hotel Transylvania 3: Summer Vacation) még nem is teljesen kész változatát: és a folyamatos nevetés, a végül hosszan, felállva tapsoló közönség valamint az utólagos kommentek egyaránt azt bizonyították: nagy durranás készül. (Az előző részről itt írtunk.)
A filmet az író-rendező Genndy Tartakowsky mutatta be, aki persze azt is észrevette, hogy ahányszor a rémek kis (?) kutyája, Csuri színre lép, a közönség fiatalabb tagjai spontán, nyílt színi tapsban törnek ki.
– Igazából, fogalmam sincs, hogy mi jár egy 6 vagy 8 éves fejében – mondta erre a rendező. – De persze, azt sem tudom, hogy milyen egy 35 éves. Egyszerűen saját magunknak csináljuk a filmet. Akkor érzem úgy, hogy eltaláltunk valamit, ha a stábnak tetszik… ez a módszerünk.
És a módszer valószínűleg jó: a korai előrejelzések szerint a trópusi hajóúton lazító, de út közben vámpírvadászokkal megküzdő Drakula-család története a bemutató utáni első hétvégén 40-45 millió dollárt hoz majd: vagyis az összbevétele végül az 500 millió dollár közelébe kerülhet.

Debbie Ocean első 100 milliója

A mozik azzal vannak tele, hogy nyolc dögös nő ravaszul lenyúl egy 150 millió dollár értékű nyakláncot, amelyre nagyon sok férfi vigyáz.
Az Ocean’s 8 – Az évszázad átverése (Ocean’s 8, már a mozikban) jó úton halad, hogy valóban bezsebelje ezt a 150 milliót. A filmet forgalmazó Warner Bros. közzétette, hogy az elmúlt hétvégén meglett az első százmillió. A Sandra Bullock, Cate Blanchett, Anne Hathaway, Helena Bonham Carter és Rihanna főszereplésével készült laza, szellemes rablófilmre már több mint 100 millióért vettek jegyet az Egyesült Államokban. Ezzel az Ocean’s 8 felkerült az év legjobban teljesítő filmjeinek tízes listájára: és ez az eredmény még javulni fog, hiszen a filmet az egész világon játsszák.
A külföldi bevételek ehhez az eredményhez még jó 70 milliót adnak hozzá – ami azt jelzi, hogy a stílusos női rablók felnőttek férfitársaikhoz, sőt, jó esélyük van rá, hogy az Ocean’s 8 megelőzze a Clooney-Pitt-Damon trióval fémjelzett korábbi Ocean’s-filmeket is.

A haverok mindenkit megfognak

A Haverok harca (Tag, hazai bemutató: július 5.) olyan dilis sztori, hogy csak egy nagyon elszállt forgatókönyvírónak juthatott eszébe – vagy a valóság szülte. A harminc éven át évenként egy hónapon át egymásnak csapdát állító, egymásra lecsapó, egymás elől menekülő baráti társaság története a nyár egyik legjobb vígjátékának ígérkezik.
– Amikor először hallottam, hogy őrülten fogócskázó felnőttekről akarnak vígjátékot forgatni, azt mondtam, hogy ez túl hiteltelen, ilyen nincs, ezt a filmet nem lehet megcsinálni – mondta erről Jeremy Renner az NBC riporterének. – Azután megmutatták nekem az igazi fogócskázók saját, házi videóit, amit a legnagyobb fogásaikról csináltak: medencében, csomagtartóból előugorva, öreg néninek öltözve… és rögtön meggyőztek. Ez a sztori egyszerre őrültködés, és közben arról szól, hogy milyen jó, ha jó barátai vannak az embernek…
– Ráadásul pár ötletüket fel is használtunk a filmben – tette hozzá a másik filmbeli fogócskázó, Ed Helms. – A temetésen való elfogás, a szülőszobába való besettenkedés… bármily hihetetlen, tényleg megtörtént… mi csak használjuk.

A cápavadász cápát etet

Jason Statham szereti a vizet. 11 éves korában – egy szüleivel eltöltött kaliforniai nyaralás hatására – fogott bele a műugrásba, és vagy tíz éven át szinte minden nemzetközi versenyen ugrott a brit színekben. Ezért örült, hogy szerepelhet a Meg – Az őscápa (The Meg, hazai bemutató: augusztus 9.) című filmben, amely egy óriáscápa és néhány könnyűbúvár összecsapásáról szól: tudta, hogy élvezni fogja az új-zélandi forgatás során készülő sok víz alatt felvett akciójelenetet.
– Jó ideje ez az első filmem, amelyben nem pisztollyal a kezemben kell rohangásznom – mondta erről a színész. – Már önmagában ezt is élveztem. De búvárkodni egyébként is imádok. Ha van egy kis szabadidőm nyílt víz közelében, nem hagyom ki. A pipás, lábra húzott uszonyos változatot szeretem, órákat eltöltök így víz alatt: csodás és békés élmény. A Meg készítésében az volt a ráadás ajándék, hogy egy hosszabb forgatási szünetben el tudtam menni a Fidzsi szigetekre, ahol bikacápákat etettem a kezemből: azt hiszem, eddigi búváréletemnek ez volt a csúcspontja.

IC Press

Egy komment

  1. Úgy látszik, Genndy Tartakowskyt sikerült mégiscsak rábeszélni egy vastag csekkel a harmadik részre.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *