3

Breaking: Uwe Boll nem készít több filmet

uwebollUwe Boll mindent megtett, hogy felfigyeljen rá a világ. Közkedvelt számítógépes játékokból készített olcsó és tré filmadaptációkat. De talán a legnagyobb probléma, hogy néha azt gondolja, hogy valóban remek produkciókat gyárt. Kritikusait bokszmeccsre hívta és amikor nem gyűlt össze az IndieGogon-n tervezetéhez a szükséges összeg beintett mindenkinek. És még lehetne sorolni. Repertoárjában azért akad egy-két jobb film, de igazán emlékezetes alkotást nem adott ki kezei közül. Néha már-már úgy tűnik, hogy csak a saját szórakozására forgat.

Mivel már a Ramapge: President Down-ra is alig sikerült összekaparnia a szükséges büdzsét úgy döntött, hogy visszavonul. Legalábbis most azt mondta, hogy nem éri meg neki, mivel a piac behalt. „Az utóbbi három évben a DVD és a Blu Ray forgalma 80 %-kal visszaesett, szóval ebből már nem lehet pénzt keresni. Éppen ezért nem engedhetem magamnak, hogy filmeket készítsek. És a kísérletezgetéshez sem akarok visszatérni, mivel annyi filmet csináltam már, hogy nem akarok olcsóbb és olcsóbb produkciókat gyártani, főleg az én koromban. Szomorú, de ha pénzügyileg nem éri meg, akkor miért forgassak?” Boll hozzátette, hogy 2005 óta öli bele a forgatásba saját pénzét. Nem kell neki Ferrari, se yacht, csak forgatni akarna, viszont ha elbukja a befektetett pénzét, akkor abbahagyja.

De itt nem állt meg, kellett egy kis önfényezés is. Az Assault on Wall Streetre konkrétan azt mondta, hogy ezerszer jobb, mint a Tőzsdecápák 2. Sokkal jobb forgatókönyve van, sokkal jobb film lett, csak éppen nincs benne Michael Douglas. Műve nem érhető a Jason Bourne-féle szarokhoz, hiszen ő valósághű filmeket készít.

A mester a jövőben inkább a filmforgalmazó cégére fókuszál és ezen kívül van étterme is, ami egyáltalán nem rossz, sőt, kifejezetten jó véleménnyel vannak róla.

3 komment

  1. Egyik szemem sír, a másik nevet! Sír, mert egy degenerált barommal kevesebb, színtelenebb lesz nélküle a filmvilág. Inkább jelenség ez az ember, mint komolyan vehető alkotó. A másik nevet, mert tényleg kiégett, fölösleges volt ezt már erőltetni. Azért karrierje során nem kevés hírességet sikerült a filmjeihez megnyernie!
    Amúgy valami régebbi cikkből úgy rémlik, hogy a német filmalap adókedvezményeivel machinált vagy valami alapítványokon keresztül szponzoráltatta magát, gondolom elzárultak a pénzcsapok, oszt ennyi.
    Uwe top 3: Rampage, Seed, Assault on Wall Street

  2. Bizonyos szinten sajnálom. Néhány filmje egészen szórakoztató volt. Olyan rendezők, mint ő vagy Albert Pyun olyan rossz filmeket is összhoztak, hogy már akár jók is lehetnek.

  3. Boll mindig is egy lelkes amatőr filmes volt, megragadt ezen a szinten. Sajnos túl sokat képzel magáról és többnek látja a filmjeit, mint ami. Csak közben nem veszi észre, hogy önmagát járatja le. Voltak jobb próbálkozásai, pl a Rampage vagy a Tunnel Rats, de kiváló filmet nem csinált.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *