3

A Suicide Squad karakterei

willdeadshot

Will Smith – Floyd Lawton/Deadshot

Mesterlövész és bérgyilkos, mindig célba talál. Nappal zsoldos, éjjel apa. Élvezi a vadászatot, de ugyanakkor nehezen találja a közös hangot kislányával.

A karakter először a Batman 59. számában tűnt fel 1950 nyarán. Később a Suicide Squad és a Secret Six tagja volt. Az IGN top 100-as gonoszok a képregényben listáján a 43. helyet foglalja el.

robbieharley

Margot Robbie – Harley Quinn

Az őrült bűnözőnő korábban pszichológus volt. Richard Suckle producer leírása alapján vicces, agyament, ijesztő és még lehetne sorolni a rá jellemző szavakat. Robbie elmondása szerint a csapat legmanipulatívabb tagja és a Jokerrel való kapcsolata lenyűgözően diszfunkcionális.

A karaktert 1992-ben ismerhette meg a közönség a Batman: The Animated Series-ben, csak később bukkant fel a képregényekben, először a The Batman Adventures 12. számában 1993 szeptemberében.

rickflagg

Joel Kinnaman – Rick Flagg

A csapat irányítója, aki Amanda Wallertől kapta a parancsokat és sokszor nem ért egyet főnöke céljaival és módszerével. Tom Hardy lehetett volna eredetileg Flagg, de visszamondta más elfoglaltságra hivatkozva.

Flagg apja benne volt az eredeti Suicide Squad-ban, amely a II. világháború alatt létezett.

daviswaller

Viola Davis – Amanda Waller

A kormánynak dolgozó tisztviselő, ő adja az utasításokat a brigádnak. Törekvő és fondorlatos, nagyratörő elképzelései vannak és mindent megtesz azért, hogy se a metahumánok, se katonasághoz tartozó alakok ne álljanak az útjában. Davisnek főleg az tetszett Wallerben, hogy egy erős fekete nő, kész arra, ha valaki az útjában áll azt kicsinálja. Intelligenciája a legnagyobb fegyvere, lelkiismerete egyáltalán nincs. A színésznő M.E. Thomas Confessions of a Sociopath könyvét olvasta felkészülés gyanánt.

A karakter először a Legends 1 részében tette tiszteletét 1986-ban.

boomerang

Jai Courntey – Digger Harkness/Boomerang

Bumerángokat használó bérgyilkos. Kiszámíthatatlan és szereti a saját hangját.

A figura először a Flash 117. részében köszönt be 1960 decemberében. Általában Barry Allennel és Wally Westtel csatázott.

eldiablo

Jay Hernandez – Chato Santana/El Diablo

A los angeles-i bandatag képes megidézni a tüzet és fegyverként használni. A csapatnak kissé visszahúzódó, ki akar maradni a harcokból, míg a többiek élvezik, hogy végre kinn vannak a sittről és öldökölhetnek.

Az első El Diablo, vagyis Lazarus Lane 1970-ben az All Star Western 2-ben jelent meg 1970-ben, Chato az El Diablo vol 3. 1. felvonásában volt látható 2008 szeptemberben.

killerkroki

Adewale Akinnuoye-Agbaje – Waylon Jones / Killer Croc

Születési rendellenesség miatt hüllőnek néz ki, e mellett áldozatait, vagyis az embereket rendre elfogyasztja. Eléggé erőteljes alak és nem épp nyugodt természetű.

Főleg Batmannel csatározott. Croc a Detective Comics 523-as számában cameozott 1983 februárjában, teljes valójában a Batman 358 számában volt látható 1983 áprilisában.

caradelavingneenchantress

Cara Delevingne – June Moone/Varázslónő

Az archeológuslányt megszállja egy ősi gonosz erő, amely mágikus képességgel megáldott varázslónővé változtatja. Delevingne úgy írta körül Moone-t, mint egy folyamatosan az izgalmakat és a veszélyt kereső kalandozónőt. Ő lesz a főellenség, aki bosszút akar állni az emberiségen, amiért már nem borulnak le előtte.

katanasuicide

Karen Fukuhara – Tatsu Yamashiro/Katana

Harcművész és remek kardforgató. Rick Flag testőre és egy misztikus kardot használ fegyverként, ami áldozatai lelkét csapdába ejti. Katana önkéntes, szóval nincs kötelezve, hogy részt vegyen az akcióban. A nőnek megvannak a saját maga által felállított szabályai, illetve lelkiismeretes.

Képregényben a The Brave and the Boldban tette először tiszteletét 1983 júliusában.

beachslipknot

Adam Beach – Christopher Weiss/Slipknot

Weiss vegyészként dolgozott egy cégnél, ahol megalkotta az elnyűhetetlen kötelet és ezt később bűnözői karrierje során rendszeresen használta is. A kötelek mestere, e mellett pedig mestergyilkos.

A Fury of Firestorm 28-as számában jelent meg 1984-ben októberben.

jaredletojoker

Jared Leto – Joker

A filmben csak pár perces lesz jelen. Leto a karakter megformálásakor a forgatás alatt még a szünetek közben is a szerepben maradt, olykor a frászt hozta kollégáira. A felkészülése során 20-as évekbeli gospel zenét hallgatott, a sámánizmusról olvasott.

3 komment

    • Az azért simán leszűrhető volt az előzetesekből, hogy a Varázslónő nem a csapat tagja, hanem ellenfele lesz. Spoileres lenne? Biztos, hogy nem az:)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *