11

Deadpool érdekességek

deadpoollllll

Deadpool az év egyik legnagyobb sikere. Persze lesz mellette más sok száz milliós bevétellel büszkélkedő produkció is. De biztosra vehető, hogy Amerikában 2016 végén a legtöbbet kaszáló top 10 filmek között szerepelni fog és talán előkelő helyet fog elfoglalni a globális listán is. Még szép, hogy a Fox örül és sok producer éppen a Deadpool miatt látja úgy, hogy esetleg saját tervezete is megkaphatja az R-es besorolást. Viszont a kezdet kezdetén a stúdió egyáltalán nem bízott Deadpoolban és nadrágszíjat is eléggé szorosra húzták. Költségcsökkentés okán a szkriptben is több változás történt. A továbbiakban spoiler előfordulhat.

Rhett Reese író egy interjúban elmondta, hogy az egyik nap a tárgyalóasztalnál a fejesek megmondták, hogy részükről mehet a dolog, ha 48 órán belül néhány millióval megrövidítik a büdzsét. „Úgy 7-8 millió dollárról volt szó és két nap állt rendelkezésünkre, hogy kitaláljunk valamit. Összedugtuk a fejünket és egy csapatként gondolkodtunk rajta, hogy egy 110 oldalas szkriptből miként tudnának kivenni 9 oldalt.”

deadpoolfotók32Ajaxnak eredetileg három segédje lett volna: Garrison Kane, Sluggo és Wire. Reesék úgy döntöttek, hogy a három kemény legényből legyen egy, így született meg Angel Dust, akit Gina Carano játszott. Lett volna egy látványos motoros kergetőzés az autópályán, amelyben a főhős üldözte volna ellenfelét. És a végén láthattunk volna egy remek lövöldözést is, erről is kénytelenek voltak lemondani úgy, hogy Deadpool a kocsiban felejti a fegyvereket.

És ha már büdzsé. Tim Miller rendező az EW-nek mesélt arról, hogy milyen nehezen lehetett zöld ágra vergődni a stúdióval. „A Fox megmondta, hogy mennyiből dolgozhatunk. Közölték, hogy ha R kategóriás filmet akartok, akkor ennyi lesz a büdzsé. És a szám négyessel kezdődött.” – hozzátette, hogy az első megbeszélések akkor zajlottak, amikor kijött a Zöld Lámpás (Green Lantern) és nem igazán dobott Reynolds karrierjén. Ráadásul Miller még nem is csinált mozifilmet.

taskmasterMellesleg még az elején a történetben lett volna néhány X-Men és más karakter cameo, de tőlük is meg kellett válniuk. „Végtelen egyeztetések folytak. Taskmaster benne volt a sztoriban, de túl drága lett volna. Voltak olyan verziók, Hugh Jackman is megjelent. Szerettük volna, ha egy rakás egy rakás különféle ember beugrik camerozni, de a stúdió rendesen elcseszte. Pokoli volt a tervezgetés és nem tudtuk, hogy melyik X-Men-t tudnánk beletenni a filmbe. Folyamatosan mondogatták, hogy túl drága, túl drága, túl drága, bárkiről is volt szó. Aztán végül rákérdeztünk, hogy a helyzet Negaszónikus Tinitorpedóval. Mire ők úgy reagáltak, hogy ki az a Negaszónikus.”

negaszonikus

A végső csatában felbukkan egy Bob nevű figura is. A képregényben Deadpool segédjét hívták így, a karakter a HYDRÁ-nak dolgozott, később csatlakozott a zsoldoshoz. De sajnos Bob-ot nem lehetett csak úgy beletenni, mivel HYDRA Bob a Marvelhez tartozik. Szóval kitaláltak inkább egy vicces jelenetet, megkérdezték Simon Kinberg producert, hogy így ebben a formában benne maradhat-e a filmben, aki azt mondta, hogy semmi akadálya. A Marvel ügyvédei ettől még nem fogják bíróságra vinni az ügyet és a hardcore rajongók is tudni fogják, hogy miről van szó.

A film vége felé láthatunk egy lezuhant Helicarriert is. Ugye ezeket a SHIELD és olykor más szervezetek használták a Marvel világában. Emmanuel Shiu-ra hárult a feladat, hogy a Bosszúállókban (The Avengers) is feltűnt „járműhöz” képest egy teljesen másfélét gondoljon ki.

És végül megemlíteném, hogy Miller minek köszönheti, hogy kapcsolatba került a filmmel. A direktor 20 éven keresztelt vizuális effektekkel foglalkozott, majd pár évvel ezelőtt ledirigált egy rövidebb alkotást, amiben Batman, Superman és Villám is benne volt és számítógépes játékot reklámozott. Ezt követően hívták a Fox-tól, hogy az X-Men: Az elsőkön (X-Men: First Class) dolgozhasson. A megbeszélés végén viszont felajánlották neki a Deadpool rendezői székét.

11 komment

 1. Jó film volt, várom a folytatást!
  Tele volt öniróniával, egy sorosokkal. Jók voltak az akciók, és szinte hihetetlen, hogy mennyi pénzből állították elő. Más mega-giga produkciók meg 200 millából is képesek sz*rt csinálni. Én nem sokkal növelném meg a büdzsét, megmondom őszintén. Néha a pénztelenség csodákra képes kreatív téren.

  • Azt vedd hozzá hogy a Deadpool-nál többet költöttek a hype-ra mint kellett volna, azért konkrétan a filmre már nem maradt “túl” sok

   • Egy százmilliós költségvetésű filmnél a marketingre is sokat költenek. A Deadpool marketingje esetében a Fox is meghúzta volna a nadrágszíjat, ha az előrejelzések azt mutatják, hogy alig érdekel ez a film valakit. De amikor belendült a reklámozás, látták, hogy rákapott a nép és szeretik a hülyeségeket. Szóval a filmre eleve nem volt túl sok, viszont később azért kapott ennyit a marketingre, mert a stúdió is hinni kezdett.

 2. Jó fil volt, de
  túl sokan mondták mekkora jó film és így megemelték az elvárásaimat..pedig kb pont azt hozta amit eredetileg gondoltam.
  Egyébként az első 10 perc szerintem baromira erőltetett volt…de utána teljesen adták a poénok.

 3. Még annyi, hogy szomorú, hogy egy ilyen sikervárományos filmnél nem a régi szinkronhangját hagyták meg Reynoldsnak (Ben Wider és Csak barátok)
  Sőt azt kell mondjam szinte már rossz volt a szinkron…1-2 résznél haverral egymást kérdezgettük, hogy mit is mondott…és egyikünk sem értette…
  Illetve volt egy rész ahol nem látszott ki beszél, de hang alapján azt hittem hogy ő.. erre kiderült hogy valaki tök más….
  Ez olyan, mint hogy Reynolds volt a legtökéletesebb a Deadpool szerepre így a korábbi szinronhang lett volna a legtökéletesebb Reynoldshoz.

  • Szerintem kifejezetten jó volt ide a másik szinkronhang. Én egyébként értettem a szövegelését, persze elsüthetett volna valami olyan poént is Deadpool, hogy ilyen maszkokban hallják is a hősöket az emberek?:)

   • Jah a maszkos dologgal poénkodott, hogy lehet e érteni 🙂
    Amúgy nem is az volt a gondom hogy sosem értettem. 2-3 ilyen alkalom volt, mikor a mondat elejét olyan hirtelen darálta hogy nem értettem…ami részemről előfordul, de ha már már nem egyedüli voltam vele akkor nem az én hibám 🙂 Szinkron hangról meg…nekem eleve mindig fáj, ha meghallom, hogy más a szinkronhangja, de más filmeknél jobban eltudom fogadni, legalábbis ahol nem valami nagydumás arcot alakít. (Eltemetve, Önkívület, Hangok,Nász-ajánlat) Drámaibb, de de legalábbis visszafogottabb szerepek, nem igányelem, hogy süssön a hangjából az a lazaság, amit a buliszervizben megszoktam

 4. Na igen, remek kis film volt, de azért lehetett érezni rajta, hogy nagyon kis kaliberű és rendesen meg volt kötve a rendező keze.
  Ezt pedig alátámasztja a fenti cikk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *