2

Box Office: Deadpool gyorsan áthaladt a 200 millión

deadpoolÉszak-Amerikai box office

Deadpool könnyedén átsuhant a 200 millión és ebbe belefért egy nagyobb csökkenés is, de ez megszokott az olyan filmeknél, ami gigabevételt hoz első hétvégéjén. R kategóriás produkcióról van szó, így Hollywoodban most mindenki megpróbálja kitalálni, hogy egy nem túl ismert karakter miként tudott így teljesíteni. Úgy hírlik, hogy a Wolverine következő része sem PG-13-as lesz, aminek csak örülni lehet. Mindenesetre a szájmenéses zsoldos a 300 milliót is be fogja venni, de nem sokáig lesz egyedül ebben a sávban az idei bemutatók közül, mivel hamarosan jön Batman és Superman harca.

risenAz elmúlt időszakban több film is készült, amelyeknek a hívők voltak a célcsoportja. És ők meg is jelentek szépen a kasszáknál, de talán beleunhattak, hogy jobbára rosszabb vagy éppen közepes alkotásra adnak ki pénzt. Menetrendszerűen befutott a következő próbálkozás, amelyben egy római tribunusnak Jézus feltámadását kellene megcáfolnia, de ő maga is lassan hinni kezd benne. A Risen előkészítése során is bevontak néhány keresztény vezetőt a munkálatokba, illetve ők arra buzdították az embereket, hogy érdemes megtekinteni a művet. Habár a Risen a közösségi médiában 28,5 millió követőt tudhat maga mögött, de a színészek nem voltak túl aktívak a facebookon vagy más oldalakon. Joseph Fiennes viszont lelkiismeretesen reklámozta a drámát a YouTube-csatornákon és a keresztényeknek.

Itt az év első jó horrorja? A The Witch rendkívül pozitív kritikákat gyűjtött be, a Rotten Tomatoes-on 88 % az átlaga, amely a műfajhoz képest egészen remek. Viszont a forgalmazó nem feküdt rá a marketingre és a népszerűsítésre. A facebookon csupán 400.000 rajongója van, twitteren is csupán 50.000-en vannak. Szóval itt nem segíthet más, minthogy akik látták mindenkinek elmondják, hogy mennyire jó horror született. És ugye az alkotók sem túl ismertek, nincsenek a közösségi médiában sok milliós követőik. A bemutató előtt Stephen King hallatta a hangját, a szerző odavolt a The Witch-ért, nagyon izgalmasnak találta. A 8,6 millió dollár mindenesetre eléggé szerény teljesítmény, de az alacsony költségekhez képest egyáltalán nem rossz bevétel.

Nem övezte nagy figyelem a Race-t sem. Még talán akkor voltak lelkesek az emberek, amikor kiderült, hogy Jesse Owens-ről készül film, hiszen a sportolóról még forgattak mozis produkciót. A kritikák szerint eléggé átlagos történet született, a Wall Street Journal ki is hangsúlyozza, hogy Owens-ről a végén ugyanannyit tudunk, mint a legeslegelején, se többet, se kevesebbet.

Hétvégi amerikai top 10, az adatok a boxofficemojo-ról vannak

Cím

Hétvégi bevétel

Eddigi bevétel

Változás %-ban

Büdzsé

Deadpool

55,00

235,39

– 58,5

58

Kung Fu Panda 3

12,50

117,10

– 36,7

145

Risen

11,80

11,80

20

The Witch

8,68

8,68

3,5

How to be Single

8,22

31,76

– 54,0

Race

7,27

7,27

5

Zoolander 2

5,50

23,71

– 60,3

50

Star Wars 7

3,83

921,64

– 37,7

200

A visszatérő

3,80

165,11

– 41,8

135

Áve Cézár

2,64

26,15

– 58,7

22

2 komment

  1. Talan ismet felfutnak az R kategoriss filmek??? Tavaly az American Sniper hozott amerikaban brutalis penzt, de Mad Max ,Kingsman es az egyebkent silany Szurke 50arnyalaza is durvan teljesitett utobbiak inkabb nemzetkozi szinten.

    • Az American Sniper úgyszólván egy amerikai hősről szólt. A Mad Max 4 költségvetéséhez képest nem teljesített kiemelkedően. A szürke ötven árnyalata meg nem volt meglepetés, várható volt, hogy annyit hoz, amennyit. Szóval a négy film közül inkább a Kingsman az, ami inkább meglepő. De ahogy mondani szoktál: egy fecske nem csinál nyarat. Gondoljunk csak a Kick-Ass-re, ami szintén akciódús és humoros volt, de alig hozott valamit. De legalább a Wolverine következő része R-es lesz:)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *