0

Coenék adaptálták a Fekete pénz krimit

coenA Coen fivérek eléggé elfoglaltak voltak az utóbbi időben. Megrendezték a Hail, Caesar vígjátékukat, dolgoztak a Rendíthetetlen (Unbroken) és A kémek hídja (Bridge of Spies) forgatókönyvén, most pedig Ross MacDonald krimiregényét, a Fekete pénzt (Black Money) adaptálhatják. A rendezői teendőket is szeretnék ellátni, illetve Joel Silver lehetne a producer.

A könyvből merített a Célpontban (Harper) produkció, ahol Paul Newman játszotta a főszerepet, majd újra megformálhatta a karaktert a Felkavart vízben (The Drowning Pool). Mindkét film nagyon lazán kapcsolódott az alapanyaghoz, gyakorlatilag csak a központi figurát emelték át.

A regény tartalma: Lew Archert, a magánnyomozót különös feladattal bízza meg egy hoppon maradt, gazdag vőlegény: tudja meg, miért hűltek ki iránta menyasszonya érzelmei, és kicsoda az a nemrég felbukkant új udvarló, akibe Ginny, úgy látszik, fülig belehabarodott. Ez az idegen francia arisztokratának vallja magát ott a napfényes kaliforniai üdülővároskában, és nem is rí ki a sok pénzes amerikai közül, mert alighogy betoppant, százezer dollárt helyezett letétbe a bankban.Eleinte mindenki elhiszi, hogy Charles de Gaulle titkosrendőrei elől menekül az ifjú gavallér, de Lew Archer mélyebbre ás, és kideríti, hogy Francis Martel nem új fiú a környéken, sőt köze van egy hét évvel azelőtti helybeli halálesethez meg egy rakás szerencsejáték-adóssághoz is. És amint a magánnyomozó közelebb jut a megoldáshoz, ismét szaporodni kezdenek a hullák…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *