0

Marc Forster forgathat filmet Stanley Kubrick The Downslope szkriptjéből

kubrickStanley Kubrick több megvalósítatlan projektet hagyott hátra, jó néhány forgatókönyve várt a megvalósításra. Steve Lanning és Philip Hobbs producerek próbáltak tető alá hozni néhány elképzelését, az egykor 100 millió dolláros költségvetésű produkciónak induló The Dowsnlope-ból tévéfilmet, a God Fearing Man-ből tévésorozatot szeretettek volna még 2012-ben. Egyikből sem lett semmi, viszont az előbbi kapcsán történt egy kis változás. Most már inkább mozifilmet akarnak Kubrick szkriptjéből, ráadásul trilógiát.

Marc Forstert nyerték meg rendezőnek, a történet az amerikai polgárháború időszakában játszódik és a Shenandoah völgyben lezajlott csatárkozásra fókuszál. Nem csak hadászati szempontból volt fontos a környék, itt fel tudták volna tölteni a csapatok az élelmiszerkészletüket is. Armstrong Custer tábornok és John Singleton Mosby ezredes feszült egymásnak.

Shelby Foote, a polgárháború történésze írta meg a szkriptvázlatot. Kubrickra amúgy is jellemző volt, hogy aprólékosan utánajárt mindennek, hogy a lehető legpontosabban ábrázoljon mindent. Foster egyelőre csak az első részt rendezi, de producerként mindenképpen kitart a folytatások mellett.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *