0

InterCom hírlevél

intercom

Az új név a horrorban: Charlie (16E)

Hollywoodról azt mondják: ott kelnek életre a csodák. És – bármilyen meglepő – néha tényleg így van. Az Akasztófa (The Gallows, hazai bemutató: július 9.) című film alkotói biztosan így érzik. A horrorfilm egy elhagyott iskolában játszódik: néhány srác és lány az iskolai színielőadás premierje előtti éjszakán szökik be, és a díszletként szolgáló akasztófa alatt találkozik egy láthatatlan lénnyel, akinek jobb nem kimondani a nevét.

A két rendező, Travis Cluff és Chris Lofing egészen kis stábbal, az Egyesült Államokban szokatlanul alacsony költségvetéssel dolgozott: a film büdzséjének nagy részét barátoktól és környékbeli kereskedőktől, kis cégektől gyűjtötték össze. A kész film előzetesét felrakták az internetre – és csoda történt. Először a műfaj legjobbjait, az Insidious-t, a Parajelenségek-et, a Sinister-t és A bűn éjszakájá-t készítő Blumhouse Stúdió hívta fel őket, majd hamarosan a világ egyik legnagyobb filmes cége, a Warner Bros. jelentkezett be nálunk. Az ő segítségükkel a film egy részét újraforgatták, de az alkotók ragaszkodtak hozzá, hogy az eredeti víziójuk nem sérülhet: hamarosan az egész világ láthatja, mire jutottak.

– A stúdió úgy gondolja, hogy nem egyszerűen egy filmet vettek – nyilatkozta az egyik boldog rendező. – szerintük az üres iskolai folyosókon kísértő láthatatlan lény, Charlie még jó pár filmben visszatérhet. Jaj, a nevét jobb lett volna nem kimondani…

IC Press

Az író és barátja: a színész (12E)

John Green furcsa fickó. A Csillagainkban a hiba és a Papírvárosok (Paper Towns, hazai bemutató: július 30.) bestsellerhalmozó írója nem húzódik vissza a dolgozószobájába: mindkét regénye megfilmesítésében közreműködött, folyamatosan jelen volt a forgatáson, nagyon pörgött, és szemmel láthatóan elképesztően élvezte a mozigyártás hétköznapjait. És szerzett egy legjobb barátot. De az is furcsa kicsit.

– Oké, tényleg különös lehet, hogy az egyik legjobb barátom 17 évvel fiatalabb nálam – ismerte be az örökmozgó író. – De Nat Wolff szuper srác. A Csillagainkban a hiba-ban volt egy kis szerepe, ott haverkodtunk össze, és ott kezdtem el neki a Papírvárosok-ról mesélni. Sőt, megígértem, ha valaha megfilmesítik, ő lesz a főszereplő… és úgy is lett. Fura volt megismerkednem vele: ez a srác pont úgy beszél, mintha én írtam volna. Kísérteties.

IC Press

Dinklage él (12E)

A héten egy szomorú, váratlan halálhír járta be az internetet: váratlanul meghalt Peter Dinklage, a Trónok harca Tyrion Lannistere, aki hamarosan Adam Sandler oldalán, a Pixel (Pixels, hazai bemutató: július 30.) című sci-fi vígjátékban mutatja meg, hogy komikusi véna is bőven szorult belé.

A hír hamis.

A színész saját maga tette közzé a Facebook-oldalán, hogy él, virul, jó egészségnek örvend, és nem tervezi, hogy a közeli jövőben elpatkolna.

A rajongók gyászát ennek ellenére nehéz megfékezni az „együttérzésedet egy lájkkal fejezheted ki” felszólításra több mint egy millióan reagáltak, és lájkolták a hírt.

Dinklage maga azt mondja, már kezd unalmas lenni az a poén, hogy híres emberek halálhírét keltik a neten. Egyvalami vigasztalhatja csupán: az egyik legmakacsabb, évről évre visszatérő gyászhír Adam Sandler-rel kapcsolatos: az ő, snowboardozás közbeni tragikus balesetéről minden évben felröppen ugyanaz az a közlemény, és mindig van, aki bedől neki.

– Ez legalább összeköt Adammel – nyilatkozta Dinklage. – A Pixel forgatása közben nagyon összehaverkodtunk, és nagyon sok közös vonást fedeztünk fel magunkban. Ott nem vettük észre, de most már egyértelmű: az is közös bennünk, hogy egyikünk sem halt még meg.

IC Press

Harry Potter új szereplői

Alakul az új Harry Potter-film stábja. Nem sokkal azután, hogy közzé tették, a főszerepet, Newt Scamander magizoológust Eddie Redmayne keltheti életre a Legendás állatok és megfigyelésük című moziban, az is kiderült, hogy partnere a varázslatos Katherine Waterston lesz. A 35 éves angol színésznő a Gengszterkorzó jó néhány epizódjában játszott, láthattuk a Michael Clayton-ban, sőt, a Danny Boyle rendezésében készülő Steve Jobs-filmben is szerepet kapott.

De most éri utol a világhír: a legfrissebb hírek szerint ő alakíthatja Porpentinát (bizalmasainak: Tina), egy az Egyesült Államokban élő boszorkányt, akivel Newt, a különleges állatok nagy szakértője, egy tanulmányútja során, New Yorkban ismerkedik meg.

A film forgatókönyvét maga J. K. Rowlings írja, a rendezést a legutóbbi négy Harry Potter-film forgatását is irányító David Yates vállalta. A film 2016 novemberében kerül a mozikba.

IC Presss

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *