3

Liza, a rókatündér – Közönségtalálkozó

lizaarokatunder

Sajtóhír: Február 20-án, pénteken 19 órakor a Cinema City Aréna moziban a közönség találkozhat Ujj Mészáros Károly LIZA, A RÓKATÜNDÉR című abszurd romantikus vígjátékának néhány alkotójával. A vetítés után a nézők beszélgethetnek majd a rendezővel, a szereplők közül pedig Gubik Ágival, Bede-Fazekas Szabolccsal és Schmied Zoltánnal.

Liza, (Balsai Móni – Társas játék, Couch Surf, A berni követ) a csinos, de roppant szerény ápolónő élete egy csapásra megváltozik, amikor születésnapi kimenőt kap. Elhatározza, hogy megtalálja élete szerelmét, ám hamarosan több hullazsákba került hódolója lesz, mint élő. Ezért a fiatalon elhunyt japán slágerénekes, Tomy Tani szellemének (David Sakurai) segítségével Liza arra a következtetésre jut, hogy ő egy elátkozott rókatündér. Az egyedi hangulatú alkotásban – mely Ujj Mészáros Károly első nagyjátékfilmje – olyan nagyszerű színészeket láthatunk, mint Bede-Fazekas Szabolcs, Schmied Zoltán, Molnár Piroska, Reviczky Gábor, Gubik Ági, Kovács Lehel, Szabó Győző, Bán János vagy Hajdu Steve. A film a Filmteam produkciójában készült, producere Major István.

A február 20-i közönségtalálkozón a rendező mellett a nézők beszélgethetnek Gubik Ágival, aki Liza alsó szomszédját, Ingét alakítja: egy szabad nő, igazi szüfrazsett, önállóan él, szereti a férfiakat, kiket nagy számban fogyaszt. Jelen lesz Schmied Zoltán, a filmbéli Henrik,  egy ízig- vérig gigerli. Jóképű pojáca, aki imádja a nőket és sportot űz elcsábításukból. Kis jegyzetfüzetet vezet hódításairól. Ugyanakkor retteg attól, hogy elkötelezze magát. A számára szürke kisegér Lizára nem tekint nőként, és “Öcsipóknak” szólítja. A közönség megismerkedhet továbbá a film férfi főszereplőjével, Bede-Fazekas Szabolccsal is, szerepe szerint Zoltán zászlós vidéki helyszínelővel, aki most került a fővárosba, Csudapestre. Okos, szótlan, különc figura, aki a finn western zene egyetlen hazai rajongója. Liza albérlőjeként nyomoz a szokatlan halálesetek után.

3 komment

  1. Állítólag nagyon jó lett. Az Origón legalábbis nagyon dícsérik, pedig ott minden filmet szidnak.

  2. Na kérem, ez egy rohadt jó FILM lett!!! Minden várakozásomat felülmúlta. Ez a film adta nekem a legjobb élményt a Kontroll óta. Mármint magyar film. Totálisan elborult agymenés, profin kivitelezve, nagyon jó poénokkal, van lelke, mondanivalója is, mégis egy könnyed szórakozás és EREDETI! 9.5 pontot adok rá, egyszer éreztem 1-2 percig, hogy picit leült, de lehet másodjára már ez se lenne, elég fáradtan láttam. Simán újranézném bármikor.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *