3

Crimson Peak előzetes

crimsonpeakGuillermo del Toro és Matthew Robbins A faun labirintusa (Pan’s Labyrinth) után írták a forgatókönyvet, amit az Universal vásárolt meg. Del Toro eléggé elfoglalt volt, így nem tudott belevágni a filmbe, előbb a Hellboy 2-n dolgozott, majd A hobbit (The Hobbit) trilógiával volt elfoglalva. Még a Tűzgyűrű (Pacific Rim) alatt kérdezték meg a Legendary stúdiónál, hogy mihez lenne kedve.  A  direktor Az őrület hegyein (At the Mountains of Madness), a Monte Cristo grófja (The Count of Monte Cristo) és a Crimson Peaket említette meg. Utóbbira esett a választásuk és az Universal volt olyan jó, hogy megengedte, hogy a Legendary-nél forgathassa le a produkciót.

Kezdetben nem lehetett túl sokat tudni a filmről, kísértethistóriaként emlegették gótikus románccal megfűszerezve, amellyel del Toro a klasszikusok előtt akar tisztelegni. Konkrétan A ház hideg szíve (The Haunting) és Az ártatlanok (The Innocents) lett megemlítve.

Úgy volt, hogy Benedict Cumberbatch és Emma Stone lesznek a főszereplők, ők azonban Tom Hiddlestonnak és Mia Wasikowskának adták át a stafétabotot, majd Charlie Hunnam és Jessica Chastain is leszerződött.

A 19 században játszódó történetben egy családi tragédiát követően Edith Cushing (Wasikowska) gyerekkori legjobb barátjának karjai helyett egy udvarias vagyonos férfinek (Hiddleston) mond igent. Thomas Sharpei Anglia északi, hegyvidékes részén él, egy eléggé furcsa házban, amely nem csak lélegzik és vérzik, hanem tudata is van.

3 komment

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *