7

Eredetileg így végződött volna a Birdman

birdman2Remek húzás volt, hogy Michael Keatont tették meg a Birdman főszereplőjének. A színész egy színészt alakít, aki már rég nincs a csúcson és egy színpadi darabbal próbál visszatérni.

Az eredeti forgatókönyv kissé máshogy zárta volna le történetet. Erről Alex Dinelaris beszélt Jeff Goldsmithnél. Elárulta, hogy az utolsó jelenetet végül nem forgatták le.

A kissé szatirikus befejezésben a kamera körbejárja az állva tapsoló közönséget, majd visszatér a színpadra, ahol már a remek kritikát olvassák. „Aztán a kamera átvág a színház folyosóin, betér egy öltözőbe, ahol Johnny Depp  Riggan Thompson-éhoz hasonló parókájában ül a tükörbe bámulva, háta mögött pedig a Karib-tenger kalózai 5 posztere látható. Jack Sparrow hangja hallatszik: “Hogy a jó fenébe jutottunk idáig?” Szóval afféle szatíra ez, amely végtelenül ismételhető.” – mondta Dineralirs. Depp nem ment bele a dologba, ezért nem valósult meg a jelenet.

7 komment

 1. Depp nem hiszem hogy lecsúszottnak érezné magát, se Sparrow karakterét. majd a 15. kalózos film után elkezdi unni.

 2. SPOILER:

  Körkérdés: a végén, a korházos-ablakos jelenetnek mi volt a konkrét üzenete? hogy repült, mint kvázi a régi filmbéli szerepében?

  • Szerintem mindenki azt képzel oda, amit szeretne.:) Ha valaki úgy gondolta, hogy Riggan nem zakkant, akkor odaképzelhető, hogy valóban ő repül.
   De kicsit földhözragadtabb, hogy szegény szétcsattant a betonon, Stone meg ugye elmondta, hogy megjárta a rehabot és karaktere úgy nézett ki végig, mintha még nem jött volna le az anyagról. Szóval lehet, hogy odaképzelte, hogy ott repül az apja:) Vagy meglátott egy hatalmas nagy madarat.

   • Szerintem van egy harmadik, erősen szimboliikus verzió is: Riggan valóban csattan az aszfalton (esetleg tudatosan teszi-e, miután megbékélt önmagával és a világgal?), lánya pedig az ő lelkét látja felfelé szállni. Inarritutól, aki azért rendesen foglalkozik filmjeiben a transzcendenssel és az emberi lélek sorsával, ez nem lenne idegen, sőt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *