1

B kategória: Zombeavers

Az emberek életére törő zombik tárháza kiaknázhatatlannak tűnik. Vannak zombi emberek, kutyák, tigrisek, és most jönnek a hódok! Igen hódok, azok a kis aranyos nagyfogú rágcsálók, akik építészeti szépérzékkel alkotnak hódvárakat. Viszont az ártatlannak tűnő állatok sötét oldala kerül bemutatásra, mert van nekik. Még gonoszan nevetni is tudnak! Mielőtt messzemenő következtetéseket vonnátok le, leszögezem ez nem Aslyum produktum, az elkövetésért az Epic Pictures Group a felelős. Tavalyi filmjük a Big Ass Spider után itt a Zombeavers.

Zombeavers__poster

Az előzetes alapján minden leszűrhető. Ez a film annyira komolytalan, mint az alaptézis, ezért is helyén való a horror-komédia. Jó tíz éve találkoztam a Védd a fákat, egyél hódot szlogennel. A filmre ez valahogy így ültethető át: Védd a házat, féld a hódot!
A történet pofonegyszerű, ám kerek, van eleje és vége. Három főiskolás lány vidéken kívánja tölteni a hétvégét, hátrahagyva a barátaikat. Később megjelennek nemkívánatos barátok, de a könnyed hétvégi lazulást zombi hódok hada teszi rémálommá. A sablonkarakterek (szőke szende, szexis szemüveges, bevállalós exhibicionista, kanos viccelődő, borostás macsó, jólfésült futballista, liberális szomszéd, mogorva vadász) mellett akad szerelmi háromszög, bosszú, szex, sőt még azt az ismerős hörcsögös játékot is fel lehet fedezni az egyik jelenetben. Dicséretes, hogy nem lehet előre kiszámítani a szereplők sorsát, mármint azon túl, hogy horror lévén bizonyos részük biztosan elhalálozik.

zombeavers_2

Jordan Rubin látta el a rendezői teendőket, de  a forgatókönyv megalkotásában is tevékenykedett. Főbb szerepekben Rachel Malvin (Mary), Cortney Palm (Zoe), Lexi Atkins (Jenn), Hutch Dano (Sam), Peter Gilroy (Buck), Jake Weary (Tommy), Rex Linn (Smyth), Brent Briscoe (Winston Gregorson), Phyllis Katz (Myrne Gregorson), Bill Burr (Joseph), Robert R. Shafer (sofőr).

zombeavers_4
A vizuális effektek önmagukért beszélnek. A szereplőkön látszik, hogy mennyire visszafogják magukat a nagy hadonászás közben, nehogy megsértsék a plüss rágcsálókat. A hódok annyira viccesek, hogy a félelem legkisebb jeleit sem váltják ki. Komolyan mondom még így is aranyosak, ami az egész alkotásra a rányomja a bélyegét. Természetesen a produkció számos sebből vérzik, de ezzel nincs gond, ettől még jól lehet szórakozni. A genetikai mutáció igen különös dolgokat eredményez. Ennek felfedezését rátok hagyom. 😉
A film legrémesebb dialógusa, ami mellett nem tudok szó nélkül elmenni: „most nem fordulhatunk egymás ellen. Pontosan ezt akarják a hódok.” Ez olyan szintű agymenés, mint Legolas olaszsága.
Végezetül egy kis marketing: A film megjelenését az alább látható Oscarra nominált filmek zombveaveres plakátjaival igyekeztek népszerűsíteni. Ajánlónak a film hivatalos honlapja: http://www.zombeavers.com/

Zombeavers American Hustle

 Zombeavers Awards Her

 zombeavers_award_ads_gravity

ForgerON

First in, last out! - Bridgeburners

Egy komment

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *