2

Röviden: Az útvesztő (The Maze Runner)

utvesztoposterTény, hogy a young adult témában első nekifutásra sok érdekesen hangzó sztori akad. De ha jobban belemélyednének a stúdióvezérek vagy a mindenható producerek gyorsan kiderülne, hogy nem mindegyik téma kívánkozik a vászonra. Hiszen többre maximum a célközönség egy része ülne, jó néhányra pedig még ők sem. Az útvesztőben – most még – nincsenek boszorkányok, sem vérfarkasok és talán nagy szerencsénk, hogy a posztapokaliptikus téma sincs túlerőltetve.

A tehetséges rövidfilmes Wes Ball nem húzza el Az útvesztő elejét, rögtön belevág a közepébe. Thomas sok-sok hozzá hasonló korú srác között találja magát a Tisztáson. Senki nem tudja, hogy miért került oda és emlékeik sincsenek. Mindenesetre láthatóan jól elvannak, beosztották a feladatokat és havonta várják az újabb tagot, illetve rendszeresen belépnek a rendszeresen kinyíló és becsukódó fenyegető labirintus ajtaján, hogy megtalálják a kiutat.

Néhány szenvedő arcon kívül a drámázást nem bonyolítják túl és a fiatalok kicsit közösségének bemutatására sem húzza el. Inkább rendszeresen bedob valami érdekességet, ha leülnek az események pár perc után felpörgeti és a labirintusba is betekinthetünk. Mozgalmas, érdekesnek mondható és nézhető végeredmény született. Szűkmarkúan bánnak a válaszokkal, de nem bosszantó, hogy a túlélőkön kívül minket is átvernek.

2 komment

  1. Jó írás, egyetértek. A film nagyon jól lett felépítve és tényleg amikor picit kezdett unalmassá válni akkor dobtak be valami újabb témát.

    Aki pedig a film végén fanyalog annak üzenem, hogy akkor ne üljön be ilyen témájú filmre, mivel egyértelmű, hogy több részes lesz…

    Ami nem tetszett, az a Siratók megjelenése. Inkább lehetett volna rejtély, hogy hogyan is néznek ki, mivel érdekesre sikerültek, bár akkor nem tudom, hogy a vége felé hogyan oldják meg a jeleneteket.

    A zene komoly benne nagyon!

  2. Kellemes csalódás: okosan építkezik, jó arányban adagol, és bár a legutolsó csavar kissé olcsó, szinte végig fenntartja a feszültséget.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *