0

Mel Gibson rendezheti a II. világháborús Hacksaw Ridge-t

gibsonSzerencsére Mel Gibsont nem közösítette ki teljesen a filmipar, akad még számára munka, csak éppen most már jó lenne, ha profitot is hoznának azok a művek, amihez köze van. Ezúttal a Hacksaw Ridge valós eseményeken alapuló II. világháborús projektet vállalta be, a rendezői feladatokat fogja ellátni. Andrew Garfield lehetne a főszereplő, az ifjú titán Desmond T. Doss közlegényt alakíthatja, aki kiérdemelte az egyik legnagyobb katonai kitüntetést, a kongresszusi érdemrendet.

Dosst 1942-ben sorozták be, azonban megtagadta, hogy fegyvert vegyen a kezébe. Így orvosként szolgált, viszont nézetei és hite miatt társai kiközösítették. Viszont az Okinawai csatában 75 ember életét mentette meg a harcmezőn. Habár ez elenyésző a több ezer elesett ember mellett, mégis mindent megtett, hogy segítsen bajtársain, még egy gránát és egy mesterlövész is megsebesítette.

13 évvel ezelőtt merült fel a film gondolata, akkoriban a Disney-nél Randall Wallace vezényletével forgott volna le, ha sikerült volna belevágni a munkálatokba.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Biztosra megyünk *