0

Jeffrey Katzenberg a kínai népmesékből merít ihletet

katzenbergA DreamWorks animációs részlege idén ünnepli fennállásának 20. évfordulóját, Jeffrey Katzenberg a BFI Londoni Filmfesztiválon veregette hátba magát. A stúdiót Steven Spielberggel és David Geffennel alapította azután, hogy úgymond kirúgták a Disney-től.

„Az elmúlt hét év alatt 17 filmünkből 17 volt sikeres. Ez példa nélküli. Sajnos a legutóbbi 4 bemutatónkból 2 veszteséges volt, de a bukás nem volt veszélyes. A stúdió erős és profitképes. És még sokáig az lesz.” – mondta Katzenberg.

A Disney előszeretettel használ fel európai népmeséket alkotásihoz, Katzenberg is valami hasonlót tesz, csak éppen a kínai történetekből merít ihletet. Reméli, hogy ő is szórakoztató és remek animációkat tud majd készíteni és már fel is állították Sanghajban az Oriental DreamWorks részleget.

pandaA szakember megemlítette, hogy a Kung Fu Panda 3. részén jelenleg is dolgoznak és további két produkció várható, amelyeket a kínai folklórhoz lehet kötni. „Céljaink legalább akkorák, mint amilyen az ország maga. 200 animátorunk van Sanghajban és két eredeti projekt formálódik Kínában, amelyeket nem csak a helyi közönségnek, hanem külföldi exportra is szánunk.”

Habár született néhány cikk, hogy az amerikai ötletekre és filmekre hamarosan beleunnak a kínaiak, az idei bevételi számok bizonyítják, hogy Hollywood sokáig számíthat még az ország mozibajáró közönségére. Ebben az évben csak 5 milliárd dollárt forgalmazott a helyi piac és az előrejelzések szerint a következő 5 év során megelőzi az amerikai box office adatokat.

Katzenberg szerint Hollywoodban most éppen inkább a 3D-ben hisznek és a producerek abszolút nem próbálnak kreatívak lenni. Azonban úgy gondolja, hogy a 3D továbbra is fontos tényező, csak éppen a megfelelően a megfelelő filmnél kell használni

És végül: Filozófiája a nyerő stratégiáról: „Mindig próbáld túlszárnyalni az elvárásokat.”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *