2

Horns

hornsposter

De jó lenne, ha mindenki önként és dalolva mondaná el féltve őrzött titkait. A Lódító hódítóban láthattunk valami hasonlót, csak az elképzelés siklott némileg félre. Stephen King fia, Joe Hill szintén elképzelte, hogy vajon mi történne, ha valaki képes lenne elérni, hogy az elé felsorakoztatott szereplők elregéljék érzéseiket és gondolataikat, amiket mással nem osztanának meg.

hornskep1

Ig Perrish (Daniel Radcliffe) csúnyán másnaposan ébred barátnője halálának évfordulóján. A lányt megölték, a gyilkosságnak egyetlen gyanúsítottja van: Ő maga. Bizonyíték ugyan nincs és hiába hajtogatja, hogy neki semmi köze az esethez a helyiek, az ismerősei és szülei szentül hiszik, hogy Ig volt az elkövető. Tehát Ig alkoholba fojtja bánatát és a durva macskajajt tetézi egy eléggé furcsa helyzet: szarvacskák indulnak növekedésnek a fején. Érdekes, de valahogy nem rökönyödik meg senki újabb testrészén, ráadásul mindenki könnyedén kimondja azt is, ami eddig a szívét nyomta. Ergo: gyorsan kiderül, amit eddig is sejtett. Szemét kis gyilkosnak tartják, amiért kinyírta az aranyos és szépséges barátnőjét.

Alexandre Aja a közkedvelt Magasfeszültséggel hívta fel magára a figyelmet és azóta sem tágított a horror műfajától. Humora is van, legalábbis a Piranha remake-et nyugodtan be lehet egy hatalmas viccnek, vagy ha úgy tetszik baromságnak. És erre eléggé nagy szüksége is volt, hiszen Ig új képességével felvértezve mindent kihúz az emberekből és a rendező egy könnyed sötét komédia irányába tolja el művét. Röhejes, ahogy a szülők, a rendőrök vagy éppen az ismeretlen alakok őszintén és nyíltan vallanak mindenről.

hornskep2

A direktor nem arról híres, hogy képes drámát erőteljesen bemutatni, nem is okoz meglepetést. Így a kinövések tulajdonképpen csak díszként szolgálnak és a belső, lelki tipródásnak sem szentel figyelmet. Daniel Radcliffe-nek így tulajdonképpen nem volt nehéz dolga és ha úgy vesszük varázspálcát szarvakra cserélte. Mivel gore-ra kevés esélye nyílott Ajának, eléggé úgy tűnik, hogy saját szájíze szerint készített egy furcsa krimibe ágyazott love story-val megbolondított szürreálisnak nevezhető dramedyt. Érdekesen hangzik és végső soron a Horns is annak nevezhető, ám a direktor nem próbálta saját korlátait feszegetni (talán jobb is). Így csak egy nézhető, szórakoztató és könnyen feledhető darab sült ki belőle. Hiába állna elém valaki ilyen szarvakkal, akkor is ezt mondanám.

imdb: 6,6

rottentomatoes: 48 %

Trailer for Horns on TrailerAddict.

2 komment

  1. Az őszinteségért jár egy : 🙂
    Viszont szívesen elolvasnék egy Csillagok között kritikát is! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *