0

The Signal

thesignal4

Nic (Brenton Thwaites) zavartan ül valamiféle szobában. Képtelen lábra állni, karjában infúzió. Az asztal másik végén vegyvédelmi ruhába öltözött férfi foglal helyet. Lassan, érthetően beszél, majd hirtelen megriad. „Ez csak vér!”- mondja megnyugodva, amikor megszemléli, hogy mi is folyik Nic orrából. A srác szeretne kérdéseire választ kapni, vele együtt minket is érdekelne, hogy mi történhetett?

thesignal2

William Eubank operatőrként rövid-és B kategóriás produkciókban építgette karrierjét, majd belevágott első, nagyobb lélegzetvételű filmjében. Egészen ígéretesen hangzott a lassan becsavaródó űrhajós története a Love-ban, azonban a szép képeken kívül a sztorival már nem foglalkozott. Volt egy jó gondolata, csak nem sikerült kibontania. Meg kell hagyni, nem túl jó ajánlólevél és a The Signal elején még szívhatjuk a fogunkat, hiszen úgy tűnik mintha nem is nagyon akarna belevágni a lecsóba. Így bizony még véletlenül sem tud kisiklani, ha nem kerül sínre. De a kissé unalmas felvezetés után végre elindul valami.

Nic barátnőjével, Haley-vel (Olivia Cooke) és legjobb barátjukkal, Jonah-val (Beau Knapp) közösen megpróbálnak megtalálni egy hackert. Láthatóan eléggé érdekli az illető őket, éppen ezért a triót is foglalkoztatja a rejtélyes alak. Bemérik, lakhelye veszik az irányt, de odaérve csak lepusztult házat találnak. Alig látnak valamit, gyér világítás mellett kutakodnak, Haley felsikolt, majd hirtelen minden elsötétül.

thesignal1

Látszik, hogy Eubank honnan jött, minimálköltségvetés mellett csodálatos képsorokat mutat, operatőri múltja miatt tudja, hogy mely jelenetek milyen beállításokkal és megvilágításban működhetnek és hatásosak igazán. A 4 millió dollárba pedig nem csak Laurence Fishburne fizetése, hanem néhány remek effekt is belefért. Menet közben a karakterek gondolkodásmódja is változik. Nic-et és James-t az eszük vezérli, mindenben megpróbálják megtalálni a logikát, szeretnek gondolkodni és a számítógépük billentyűzetén „varázsolni”. Később eluralkodnak rajtuk az érzelmek, hiszen a döntéseiket egyszerűen képtelenek hideg fejjel meghozni.

Erősen látszik, hogy a rendező nagy rajongója a Homályzónának, hiszen hasonlóképpen érdekes, rejtélyes és furcsa filmet kreált. Ha lenyesegettek volna belőle innen onnan, akár egy zseniális sorozatepizód is lehetett volna, esetleg egy, a sorozat előtt tisztelgő antológia darabjaként is megállta volna a helyét. Másfél órás filmként egészen korrekt darab és ha a Love-hoz hasonlítjuk egyértelműen látható a fejlődés.  A romantika mellékes, de az érzelmek mégsem kerülnek margóra, fenn tudja tartani a figyelmet és még egy jobb csavar is belefért a végére. 70 %

imdb: 6,3

rottentomatoes 55 %

Trailer for The Signal on TrailerAddict.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *