0

The Mystery of San Gottardo – A film, amelyet Giger próbált megvalósítani

01-the-mystery-of-san-gottardoKét hónappal ezelőtt hunyt el H.R. Giger, a legendás szobrász és festőművész évtizedeken keresztül álmodott arról, hogy vászonra viszi a The Mystery of San Gottardo elgondolását. Giger 1963-ban rajzolta az első szkeccseket, amelyeken egy láb és egy kar kalapot tartott.  Később több vázlatfüzetet is telerajzolt hasonló “lényekkel”.  Majd a 70-es években kezdett komolyabban foglalkozni elgondolásával.

Bár a bizarr love story hallatán sok producer fújhatott visszavonulót és csukhatta be pénztárcáját. A történet egy férfire és Armbeinda szerelmére koncentrált volna, utóbbi nem volt más, mint egy érzelmekkel bíró láb és kar.

A film elején bemutatták volna, hogy egy katonai szervezet biomechanoid fajt kísérletez ki. Ennek lényege, hogy a végtagok saját akarattal rendelkeznek. De mi történik, ha a lábak és karok önálló életet akarnak élni és elszakadnának a testtől? Giger CGI bevonása nélkül akarta megvalósítani az alkotást és természetesen azt szerette volna, ha senki nem szól bele a forgatás során, hogy mit és hogyan csinál.

 giger3

gigermovie2gigermovie5gigermovie1  gigermovie4

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *