14

Mel Gibson rendezne, ha lenne rá keret

melgibsondirectMel Gibson a Karlovy Vary Filmfesztiválon életműdíjat vehetett át, ezt követően adott interjút a Screen Daily-nek. A színész elárulta, hogy szeretne rendezni, de elég nehezen tudná összeszedni rá a pénzt.

„Kissé bonyolult dolog ez, hiszen éveket szentelsz az életedből arra, hogy elkészíthesd a filmet. És ha már belevágok, akkor biztosra kell mennem, hogy elégedett legyek vele, hiszen rengeteg energiát emészt fel egy rendezői feladat.” – mondta Gibson, hozzátéve, hogy van a tarsolyában néhány ötlete.

Megemlítette, hogy régebben sem ment egyszerűen összekaparni a szükséges költségvetést. Hiszen a Passiót nem angol nyelven forgatta és az Apocalypto sem bírt olyan sztorival, amire harapnak a nagyobb stúdiók. „Senki nem adott pénzt az Apocalypto-ra és a Passióra, szóval magamnak kellett finanszíroznom. De manapság már nem megy túl jól, így muszáj találni valakit, aki hajlandó beszállni a produkcióba.”

14 komment

 1. Talán ha nem ezt a két szemetet rendezte volna utoljára, és nem lenne egy agresszív alkesz, kapna pénzt egy stúdiótól.

  • Az, hogy “szemét” lenne, megközelítés kérdése. Hollywoodban a pénzt nézik. A Passió csinált egy rakás pénzt. Az Apocalypto sem teljesített rosszul. Miért nem kap pénzt Gibson? Ha nem szólt volna be a hatalmasaknak, talán össze tudna gyűjteni pár millát. De így sajnos sokan inkább kínos személyként tekintenek rá.

   • A passió azért hozott egy rakás pénzt, mert a redneck és középnyugati amerikaikak bibliamániásak, és buszokkal hordták a templomokból a hívőket, hogy nézzek. Attól az még szemét marad, egy beteg elme erőszak-pornója, akárcsak az Apokalypto.
    A Hollywoodi stúdiók sem a saját pénzük ellenségei, akárkiknek is szólt be attól még finanszíroznák a filmjét, ha az haszonnal kecsegtetne. Csakhogy olyan mélyre ásta el magát a részeg asszonyverésekkel, ittas vezetésekkel és ezzel az ultraszélsőséges katolikus szekta nézettel, hogy nem bíznának már sikerében. Amúgy kár mert én mint színész bírom, és nekem pl a Gringo is nagyon tetszett. A tény az, hogy emberileg egy fasz, és ez átszivárog a karrierébe is.

    • A rend kedvéért pár dolog:

     1. A katolikusok nem szektások. Ezt azért tényként szögezzük le.

     2. Mel Gibson a katolicizmuson belül saját bevallása szerint egy tradicionalista irányzathoz tartozik (ami nem egy egyházon belüli szekta, s főleg nem szélsőséges!), amit természetesen lehet bírálni, de hogy a magánéleti botrányai nem állnak ezzel összefüggésben, az biztos.

     3. Meggyőződésem, hogy nem csinált több botrányt, mint más hollywoodi sztárok, de a média csúnyán elbánt vele. Ez nem menti őt, de a sajtót sem (finoman szólva).

     4. A passióról idén született írás a blogon, ajánlom, olvasd el.

     5. Lehet redneckezni, de A passió sikere nem meglepő az USÁban, ahol még mindig komolyan vallásosnak tartják magukat az emberek. De ez a siker nem is volt olyan egyértelmű, ugyanis a többség protestáns/neoprotestáns felekezet tagja, Gibson filmje pedig kifejezetten katolikus szemléletű. Volt is erről odaát vita.

     6. A film nemzetközileg is aratott tudtommal. Tehát utólag látszik, hogy igen, jó befektetés volt. Ennek ellenére Gibson saját cége csinálta, forgalmazta, egyetlen nagy stúdió sem akart mögé állni.

     7. Az álomgyárban időről időre eljön a bibliás filmek reneszánsza, épp most van itt a legújabb hullám (Noé, Exodus stb.).

     • 1. Ki írta, hogy a katolikusok szektások??? Azt írtam hogy egy ultraszélsőséges katolikus szektához tartozik. Értelmezd!
      2. De szekta, mivel elkülönül az elfogadott “mainstream” katolikus vonaltól, és szélsőséges, ha a “normálist” vesszük középnek.
      3. De, több botrányt csinált mint mások, sajnos elszaladt vele a ló, egy időben csak a különféle részeg tombolásairól lehett hallani, ahelyett, hogy filmezett volna.
      4. Olvastam, kommenteltem is anno, akkor sem értettem veled egyett, azóta sem. Az a film egy hatásvadász gyilok-pornó vallásosoknak és perverzeknek biztos bejön…
      5. Mivel Jézus és a passió a téma, irreleváns, hogy katolikus vagy protestáns vallású a közönség, sőt a protestáns vallás még Jézus központúbb mint a katolikus.
      6. Nemzetközileg is főleg a vallásos réteg miatt volt a bevétel, a mi templomunkból is a templom kisbuszával vitték a moziba a hívőket.
      7. Minden technikai ugrásnál előjön a téma, de csak azért, hogy méglátványosabb képekkel, effektekkel vakítsák a parasztot, nem véletlenül mindíg a leglátvanyosabb történeteit filmesítik meg a bibliának (hét csapás, exodus, özönvíz, kínzás), és sosem a tanító jellegű, filozófikus elgondolkodtatóakat…

 2. Gibsont szineszkent es rendezokent is sokra tartom.Z..dozas ide vagy oda,saját magàneleti zurjein,vàlàsán bukta a legtobbet.Vagyona felet,tobb mint 300!!!millio dollàrt vesztett,mivel soha nem keszitettek hàzassági szerzodést.Es persze a vagyon maradeka se keves,de azert kisebb a mozgaster

 3. Fura dolog ez. Egyrészt vállalhatatlan, amit Gibson tett (több alkalommal is), ugyanakkor ne higgyük, hogy Hollywoodban csak ő süllyed idáig. Sok sztárhoz képest ő ártatlan cserkészfiú. Csak mivel – egy egyébként szerintem elfogadhatatlan – zsidózáson kapták, a közeg különös megvetéssel sújtja. Nem csoda: Hollywood mindig is (túl)érzékeny volt erre a témára.

 4. Ez az egész téma tabuvá vált, mindenütt. Mindenki marha érzékeny. Inkább azt kellene nézni, mit tett le az asztalra.

  Szerintem itt egyikünk sem ismeri személyesen. Hogy valakiről mit állítanak az újságok, az megint egy másik kérdés.
  De bírom amikor mindenki ennyire okos.
  Mel Gibson ugyanúgy a részünk, tetszik, vagy sem. Sokan az Ő filmjeivel együtt nőttünk fel. Bármit tesz, kedvelhető figura a filmekben. Én azokat az arcokat ismerem. Mel Gibsont nem. Az asszonyverést meg ilyesmit nyilván elfogadhatatlannak tartom. De hogy részegen mit beszél valaki össze-vissza… Ha azt mondta volna, “rohadjatok meg arabok”, az nagyon amerikai lett volna és semmi gond vele, igaz? Képmutatás az van.

  Hagyjuk már ezt a szerencsétlent és foglalkozzunk a szakmájával. Színész és rendező az ég szerelmére. Karakterek bőrébe bújik. Engem ez érdekel. És egyébként rendezőnek is f*sza. Akkor meg?!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *