0

InterCom hírlevél

intercom

A jótékony Fehér Isten (16)

„A kutya az ember legjobb barátja” – tartja a mondás. Most azonban az emberek tettek meg mindent, hogy segíthessenek eb társaikon. A Fehér Isten (16) (már a mozikban) stábja és szereplői nevében Psotta Zsófia és Nagy Ervin a héten adománnyal támogatták a Doktorok az Állatokért Egyesület Alapítványt (DOKTA), melynek vezetője, Dr. Kozma András nagy örömmel fogadta az ajándékot. Az Alapítvány elsődleges célja, hogy elősegítse a Fővárosi Rendészeti Igazgatóság Állategészségügyi Szolgálatának telephelyére befogadott állatok kezelését, így a befolyt összeget gyógykezelésére, táplálására és új gazdik szerzésére költi majd az egyesület.
A majd 21.000 nézővel büszkélkedő Fehér Isten stábja nem első alkalommal segít a bajba jutott kutyákon. A film forgatása során használt több mint 280 kutya nagy része szintúgy menhelyről került ki és közülük azóta már majdnem mindenki új családra is talált. Ezúttal azonban nem csak a filmben lévő ebek kaptak figyelmet. Az Illatos úti menhelyen több száz kutya és macska kap segítséget orvosi ellátás, oltások, féregtelenítés és chip formájában. Az Alapítvány külön feladatának tekinti, hogy felhívja a figyelmet a felelős állattartásra és fő célja, hogy új gazdikat találjon a befogott, leadott kutyáknak és macskáknak.
Annak érdekében, hogy tovább támogathassa az Illatos úton végzett fontos munkát a Fehér Isten stábja, július 13-án, vasárnap 10 és 15 óra között egy különleges örökbefogadó napot szervez a családra vágyó állatok megsegítésére. A szervezők különleges meglepetésekkel és programokkal várják az érdeklődőket, akik találkozhatnak a film résztvevőivel, illetve megnézhetik hogyan képezték ki az egyes feladatokra a kutyákat. Az örökbefogadó vállalkozók Fehér Isten ajándékot kapnak.

0fi1

Az intelligens majmok visszatérnek (12)

Andy Serkis megtalálta a hangját. A színész alakítja Cézárt, a majmok vezérét A majmok bolygója – Forradalomban (12) (Dawn of the Planet of the Apes – hazai bemutató: július 17.). Ebben a filmben a majmok már elkezdik kiépíteni saját társadalmukat, sőt már beszélni is képesek, ha nem is tökéletes nyelvtannal és választékos szókinccsel.
Matt Reeves rendező a San Francisco-i díszbemutatón beszélt arról, miért is volt fontos számára, hogy ezek a lények most már szavakkal is kifejezzék magukat: „A majmok szempontjából szerettem volna elmondani a történetet. Nem az emberek posztapokaliptikus világában kezdődik a film, hanem egy olyan világban, amelyet a majmok új, intelligens fajai vettek birtokba.” Később a premiernek helyet adó város is feltűnik a mozivásznon, de persze nagyon másképp néz ki, mint a valóságban. A majmok bolygója – Lázadás után 10 évvel játszódik a mostani történet. Egy végzetes járvány után San Francisco elhagyatott, szétdúlt, de egy csapatnyi túlélő megpróbálja fenntartani az emberi civilizáció maradványait. „Azt a pillanatot akartam megragadni, amikor mindent rendbe lehetett volna hozni – mondja a rendező. – Szerettem volna, ha átéreznénk, hogyan és miért alakult másképp, ha minden karakter tetteit és mindkét oldal hibáit megértenénk.”
IC Press

Ice Cube, a mintazsaru (18)

A rapperek nem csípik a rendőröket. Kivéve, ha ők maguk játszhatnak el egy zsarut. Ice Cube visszatér a rendőrfőnök szerepében a 22 Jump Street – A túlkoros osztagban (16) (22 Jump Street – hazai bemutató: augusztus 21.), és most az első filmhez képest még többet láthatjuk, sőt még többet és jobban hallhatjuk, ugyanis a szerepe még nagyobb és még hangosabb.
Bár szinte minden jelenetében emelt hangon osztja az észt és az utasításokat két beosztottjának, Jenkónak (Channing Tatum) és Schmidtnek (Jonah Hill), a forgatáson egyáltalán nem keménykedett. „Olyan volt, mintha nyaraltam volna – meséli Ice Cube. – Vicces volt egész nap Channinggel és Jonah-val ordítozni. És pont azért szórakoztunk jól, mert egyébként remekül kijövünk egymással. Ők tisztelik, amit én csinálok és én is tisztelem, amit ők elértek Hollywoodban. Jonah egy vadállat, ha a filmről van szó, akár színészként, akár producerként teljesen őrült.” Jonah Hill részéről azonban jóval többről van szó, mint egyszerű tiszteletről. A színész ugyanis imádja a hip hopot, Ice Cube-ért pedig egyenesen rajong. „Ő a hősöm! – lelkendezik Hill. – Azzal, hogy együtt forgathattam vele, egy nagy gyerekkori álmom vált valóra! Az a pofa, aki a „Fuck the Police” című számot írta, rendőrfőnököt játszik! Persze nem egészen olyat, amilyennek elképzeljük a főzsarukat. Remélem, nem mentem az agyára, mert a forgatási szünetekben egyfolytában az N.W.A-ról meg a számairól kérdezgettem, kifaggattam, mit gondol a mai rapperekről és úgy általában bármiről.”
IC Press

Viharos filmesek (16)

A kamerák is főszereplők lettek A vihar magjában (16) (Into the Storm – hazai bemutató: augusztus 14.). A történet három fő szálon fut, és mindegyikben láthatunk olyan felvételeket, amelyeket a főszereplők rögzítenek.
A tornádó akkor csap le egy kisvárosra, amikor a gimnáziumban éppen évzáróra készülődnek. Az ünnepséget a Richard Armitage alakította igazgatóhelyettes egyik fia rögzíti kamerával – és persze akkor sem áll le a filmezéssel, amikor kitör a hatalmas vihar. A filmkészítők azzal tették még izgalmasabbá és még hitelesebbé a látványvilágot, hogy a kis kézikamera mellett biztonsági kamerákat is használtak a forgatáson.
Ahol óriási vihar van, ott a profi viharvadászok is megjelennek. A Pete (Matt Walsh) vezette csapatban a meteorológus mellett egy komplett filmes stáb is van, akik a rendező álmát szeretnék megvalósítani: lefilmezni a vihar magját, ami még senkinek sem sikerült. Ha már a lehetetlent akarják, akkor speciális felszerelést is beszereznek hozzá – a mozivásznon láthatjuk az ő felvételeiket is.
És akadnak, akik egyszerűen csak csajozni akarnak és jó sok pénzt keresni, a lehető legkevesebb munkával. Ennek a legegyszerűbb módja, legalábbis szerintük, ha kirobbanó sikert érnek el a YouTube-on. Ezt nem adják ingyen, bevállalósnak kell lenni. „Érdemes megnézni néhány dokumentumfilmet a Katrina hurrikánról – mondja Todd Garner producer. – Voltak, akik menekülés helyett bulit rendeztek, kiültek a teraszra kempingszékeken és kinyitottak pár sört. Fogalmuk nem volt róla, hogy életveszélyben vannak.”
IC Press

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *