5

A csodálatos Pókemberben Richard Parker és JJJ is benne lett volna

pokember2kepek31A csodálatos Pókember 2 (The Amazing Spider-Man 2) már kikopott a mozikból, láthatta mindenki, akit érdekelt. A napokban derült ki, hogy a forgatókönyv átesett némi változtatáson. Roberto Orci és Alex Kurtzman szkriptjében Peter Parker nem Gwen Stacy visszanézett beszéde miatt gondolja meg magát, hanem azért, mert felbukkan Richard Parker.

„A film végső változatában a bekövetkezett tragédia miatt Peter félreteszi a Pókember göncöt egy időre és ezt az időszakot egy montázsban mutatják be. Ugyanez volt az eredeti elképzelés is, de a ballagási felvétel helyett Peter édesapja keresi fel. Igen, Richard Parker újra felbukkan a szkript végén és elmondja, hogy évek óta figyeli őt. Látta, hogy miképp lett belőle Pókember és minden mást is. Richard az, aki meggyőzi Petert, hogy legyen újra Pókember. És az utolsó jelenetben azt mondja fiának, hogy a nagy erő nagy felelősséggel jár.”

De Mary Jane-ről is megtudhattunk volna többet. Mint ismeretes, Shailene Woodley-val felvették a jeleneteket, de úgy döntöttek, hogy ezeket a perceket kihagyják a produkcióból. „Az eredeti forgatókönyvben Peter szomszédjaként ismerhettük volna meg a lányt. Apaja egy kötekedő alkoholista, Jane pedig pincérnőként dolgozik, szabadidejében pedig motorokat szerel. A csuklóján van egy Pókember tetoválás és határozottan szimpatikus neki Peter, ám ő Gwennel lóg. Egy alkalommal Peter is összeszólalkozik MJ apjával, figyelmezteti, hogy jobban tenné, ha nem bántaná a lányt. A szkript végén Gwen meglátogatja Petert, mielőtt Londonba repülne és ekkor találkozik a szomszédcsajjal. Barátságosan elbeszélgetnek, Jane megemlíti, hogy mindig is vonzódott az olyan srácokhoz, mint Peter és Gwen tanácsát kéri abban, hogy miképp tudna összejönni egy ilyen sráccal. Randizz egy kockával – mondja Gwen még halála előtt, ami tulajdonképpen azt jelenti, hogy neki nem probléma, ha összejön Peterrel.”

A Sam Raimi trilógiában láthattuk J. Jonah Jamesont, a Hírharsona főnökét, aki lehozza Parker fotóit. Orciék bemutatták volna őt Robbie Robertsonnal. „JJJ benne volt az forgatókönyvben, akárcsak Robbie Robertson. Peter elviszi hozzájuk a Pókemberről készített képeket, majd JJJ körbevezeti a szerkesztőségben. Jameson az internetet hibáztatja amiért egyre kevesebb lap fogy. Majd amikor a Hálószövő és Electro összeakaszkodik végigbunyózzák magukat a Hírharsona irodáin.”

A második részben Harry Osbornnak szüksége lenne Pókember vérére, majd miután bead magának egy másik szert felveszi a katonai cuccot, ám a korai változatban ez nem így festett. „A Manó cucc jobban meg volt magyarázva. Nem egy harci eszköz volt, kifejezetten Norman Osborn számára készítették. Amikor Richard Parker nem volt hajlandó arra, hogy vérét adja Osbornnak, a felszerelést átszállították a csónakházba, ahol Harry talál rá.”

Kiderült az is, hogy a film elején látott üldözés nem szerepelt a forgatókönyvben és a Pókember jelmezt viselő gyerek is később került bele a sztoriba. És elvileg Dr. Ratha is felbukkant volna.

5 komment

  1. Hmmmm, hát érdekes… 🙂 A hamradik részben majd jöhetnek az új szereplők, kicsit már így is sok volt, szerintem.
    De végülis nekem tetszett a második rész is.

  2. És még ki lett volna benne? A producer ikszedik haverja meg a sarki fűszeres? Így is ostoba és túlzsúfolt volt a második rész…

  3. Díjazom, hogy Peter apját kihagyták. Ez így eléggé klónszagú lett volna, azt a történetet meg inkább el is kellene felejteni. Viszont remélem, JJJ és Robbie felbukkan a harmadik részben.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *