0

InterCom hírlevél

0intercom

Cruise, a szereposztó (12)

A holnap határa egészen közel van: mától mindenki megnézheti a mozikban, hogyan harcolja végig Tom Cruise és Emily Blunt ugyanazt a döntő ütközetet újra és újra a Földet megszálló lények ellen. De A holnap határa (12) (Edge of Tomorrow, május 29-től a mozikban) tartogat még néhány titkot. Például azt, hogy miképpen kerül Emily Blunt – aki korábban nyilvánosan megesküdött, hogy inkább lenne harmadik alabárdos egy színházban, mint Cruise partnere egy filmben – az év talán legnagyobb sci-fijébe.

A válasz egyszerű. Maga Cruise választotta ki.

– Már jó ideje figyeltem őt – mesélt Tom Cruise a filmpremier körüli sajtótájékoztatók egyikén. – Feltűnt, hogy milyen keményen dolgozik, milyen jó vígjátékban, komolyban és romantikusban is. Úgyhogy beajánlottam Doug Liman rendezőnek. Én beszéltem rá. Ő meg hamar ráharapott az ötletre. Azt mondta: ezt a filmet csak olyan színésznővel tudjuk leforgatni, aki hajlandó nagyon keményen dolgozni. És Emily tényleg kemény csaj.

IC Press

0eb

A kivágott író (12)

John Green valószínűleg az egyik legnépszerűbb író Amerikában, a Csillagainkban a hiba című regénye romantikára hajlamos fiatalok kedvencévé tette. Bármerre jár, sikongó, kiabáló rajongók ostromolják autogrammért. A könyvből film lett, és John Green úgy döntött, hogy még egy képességét kipróbálja: kis szerepet vállalt a Csillagainkban a hiba (12) (The Fault in our Stars, hazai bemutató: június: 5.) moziváltozatában. A Shailene Woodley és Ansel Elgort főszereplésével készült szép, romantikus történetben az író fiatal apukát alakított, akinek a kislánya kellemetlen kérdésekkel ostromolja a film beteg főhősnőjét.

Azaz, csak alakított volna. Ha nem rontja el folyton a szövegét.

A tizenharmadik felvétel után Green gyerekszínész partnere pár egyszerű tanáccsal látta el a folyton bakizó írót: „tanuld meg rendesen a szöveged, legyél pontos, és ne legyél ideges.”

A regényeredeti szerzője nem fogadta meg a tanácsot: a film végső változatából egész egyszerűen kivágták a jelenetét. Úgy tűnik, kénytelen továbbra is szupersikeres író maradni, nem léphet elő kezdő színésszé.

IC Press

Diaz jó formában (16E)

Hamarosan mindenki megcsodálhatja, milyen formában van Cameron Diaz. A Szexvideó (Sex Tape, hazai bemutató: augusztus 7.) című vígjátékban nem nagyon takargatja magát. Ha már így alakult, beszél is róla.

– Mostanában nem vagyok szuper formában – osztotta meg a világgal kétségeit a szőke bombázó. – Nemrég volt hat szabad hetem, és azalatt nem edzettem és rengeteget ettem. Hetente lenyomtam egy liter olivaolajat. Mondjuk, kísérletnek nem volt rossz: ha éppen nem főztem, akkor ettem. Csodás időszak volt. De persze, ahogy újrakezdtem a munkát, rögtön visszatértem az edzéshez is, és ha gyorsétterem előtt hajtok el, beletaposok a gázba: különben tudom, elgyengülnék, és bemennék. A Szexvideó-ban remélem, azért elég jól nézek ki.

IC Press

Channing Tatum viccei (12E)

A világ egyik legszexisebb pasija, Channing Tatum két évvel ezelőtt valami olyat próbált ki, amit korábban még sosem: viccelt. A 21 Jump Street – A kopasz osztag akciófilmbe csomagolt vígjáték volt, és visszhangos sikert aratott: épp elég nagyot ahhoz, hogy elkészüljön a folytatás: Jonah Hill és Tatum, a két tejfölösképű zsaru ezúttal egy egyetemi évfolyamba kénytelen beépülni a 22 Jump Street – A túlkoros osztag-ban (12E) (22 Jump Street, hazai bemutató: augusztus 28.).

– Fogalmam sem volt, mit kell csinálni egy vígjátékban – mondta a tanulási folyamatról Channing Tatum egy tévés interjú során. – Úgyhogy arra koncentráltam, hogy Jonah Hill-t megnevettessem. Ha ő röhögött, amikor mondtam egy viccet, akkor úgy gondoltam, rendben, ez egy működő poén, és a kamera előtt is bátran megismételtem. És Jonah szerencsére nagyon könnyen nevet…

IC Press

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *