5

Mi lesz a Halálos iramban 7-tel? *UPDATE*

fastsix

UPDATE: A stúdió hivatalos közleményt adott ki, miszerint egy időre jegelik a produkciót. Kell némi idő, hogy át tudják gondolni a lehetőségeket,

Az Universal részéről még mindig nem érkezett hivatalos közlemény, hogy mi a tervük a Halálos iramban 7-tel. A hétvégén Paul Walker, a franchise sztárja halálos autóbalesetet szenvedett és a film forgatása még zajlott, a színésszel is fel kellett volna venni jó pár jelenetet. A The Wrap oldal bennfentes információkra hivatkozva azt írja, hogy a stúdió e héten fog döntés hozni a produkcióval kapcsolatban.

Mivel a film be volt biztosítva így akár azt is megtehetik, hogy kukázzák az eddigi anyagokat, hiszen az eddig beleölt milliókat biztos, hogy vissza fogják kapni. Ez is egy szóba jöhető lehetőség és ha e mellett döntenek újra az elejétől kezdődhetnék a munkálatokat, természetesen egy alaposan átírt szkripttel. De nem sietnek, a producerek azt szeretnék, hogy a lehető legjobb döntést hozzák meg.

Az oldal egy másik bennfentesre hivatkozva közölte,  hogy mérlegelik azt a lehetőséget is, hogy Walker karaktere nélkül készítsék el a filmet. Ugyanakkor még azt az eshetőséget is felvetették, hogy CGI segítségével tudják le a színész további jeleneteit, valaki más játszaná el Briant, majd az effektesek rátennék Walker arcát.

Mi lesz a vége? Nem tudni, találgatni viszont lehet.

5 komment

 1. Esetleg járható út lenne az is, hogy történetileg Statman Nyírja ki, és ahhoz nem is kellene túl sok CGI jelenet…

 2. Hát nem tudom,sajnos erre a helyzetre nem igazán van jó megoldás, a lehető legrosszabbkor történt a baleset a filmkészítés szempontjából. Nem összehasonlítható se Ledger, se Brandon Lee, sem pedig Oliver Reed (Proximo a Gladiátorból) halálával, mert ők mind a film utómunkálatinál, vagy már a forgatások végénél hunytak el. Ledgernél pedig a Doctor Parnassus esetében nagyobb mozgástere volt a rendezőnek, mivel az egy fantasy (szerintem jól megoldották). Itt viszont mindegyik lehetőségnek nagy hátrányai vannak:

  Kiírják Brian-t: nem lehet a filmet azzal promózni, hogy Paul Walker utolsó alakítása.

  A film elején Statham kinyírja: túl keveset szerepel, ráadásul szinte kizárt, hogy jól össze lehessen vágni, erőltetett lesz. De még mindig ez a legjobb megoldás.

  Más játssza el a későbbi jeleneteit, és utána digitális ráillesztik: nem tudom, nekem ezek az utólag ráillesztett szerepek eddig nem jöttek be, nagyon látszik. A Terminatorban is gagyi volt az a rész (a digitális megfiatalítás/megöregítésre szintén vonatkozik).

  Barátok közt-módra teljesen más játszaná el a szerepet, a végén ki lenne írva hogy Paul Walker emlékére: kegyeleti szempontból nem jó.

  A legjobb szerintem is az lenne, ha Statham kinyírná az elején, ezt dramaturgiailag is fel lehetne használni (újabb motiváció). Ahol pedig lehet, testdublőrt alkalmaznának. Viszont a későbbi FF-részek történetét át kéne gondolni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *