8

Juan Antonio Bayona rendezi a World War Z folytatást

worldwarzA Z világháború (World War Z) a forgatás és az utómunkálatok alatt rengeteg gödörbe becsúszott és mindig sikerült kimásznia. Végül az utolsó akadályt is jól vette: szép sikert aratott. A Paramount megkönnyebbülten jelentette be a folytatást.

A nagy kérdés, hogy ki fogja dirigálni a következő részt? Meglepő lett volna, ha újra Marc Forsterre bízták volna a következő részt. Állítólag Forster abszolút nem állt a helyzet magaslatán a munkálatok alatt és a végén már Brad Pitt sem volt hajlandó szóba állni vele.

Akadt néhány név a stúdió listáján, Juan Antonio Bayona is szerepelt a jelöltek között. Bayona és Pitt pár héttel ezelőtt beszélgetett el, a rendező felkészülve érkezhetett és gyorsan meggyőzhette a színészt, aki saját produkciós cégén keresztül egyengette a költséges zombis projekt útját. Ma bejelentették, hogy a World War Z 2-t Bayona fogja levezényelni.

8 komment

 1. Nem lett olyan sz*r, mint vártm, de nem is lett jó film. Felkapott téma a zombi apokalipszis, kb ennek köszönheti meg Brad Pitt nevének, hogy nem bukott meg. Na ezzel mondjuk újat nem mondtam, de remélem a 2. rész jobb lesz, minden tekintetben.

  • A zombitéma soha nem hozott fél millárdos bevételt és manapság nincsenek olyan sztárok, akiket ha nagybetűkkel ráírunk a film plakátjára automatikusan milliók váltanak jegyet. Pitt ritkán szállít kasszaasikert. A negatív híresztelések sem segítették a filmet. A Z világháború annak köszönhető sikerét, hogy valóban jó lett, szerintem:)

   • Moziban pl a Resident Evil is elég jól hozott szerintem. Meg ott van a TV, Walking Dead – nem kevés pénzt tejel, és a könyvek-képregények, hogy a videójátékokról már ne is beszéljünk. Felkapott téma, na.
    A film pedig tele volt bugyuta megoldásokkal. Nem akarok részletekbe menni. 🙂
    Brad Pitt azért elég nagy sztár, szerintem az emberek többsége a neve miatt ült be a moziba.

    • Amerikában Pitt mikor ért el 200 millió dolláros bevételt? Soha. Száz millió felett a Becstelen brigantyk hozott, de az inkább Tarantinonak köszönhető. De nem akarok belemenni bevételbe, mert hosszú lenne.
     A Resident Evil előző része kitermelt 240 milliót, a negyedik meg úgy 300-at. De ha zombis témát nézünk és megint csak Amerikát vesszük alapul, akkor a World War Z-n kívül nem volt más zombis film, ami átlépett volna a 100 millión. A Zombieland hozott 75-öt. Szóval mozikban soha, de soha nem volt ennyire felkapott az élőhalott téma.
     Kitartok véleményem mellett, hogy a film jó híre miatt kasszírozott ennyit a produkció.

     • Nem bifláztam be a mozis dollár milliókat. Biztos igazad van a bevételeket illetően. A zombis téma felkapott. De nem tudom miért kell az amerikai bevételen lovagolni, amikor pont Te írtad a cikket a mozis bevételek megtévesztő mivoltával kapcsolatban. Inkább csak irányídónak mondanám, hogy később eladható lesz-e a tévéknek, vagy sem. A TV reklám, a reklám pénz.
      A “jó hírt” azt a forgatási macerák miatt mondod?

      Egyébként szerintem a Trója elég szépen hozott, még Amerikában is 100 millió fölött volt. Összesen pedig 500 millió körül hozott. Brad Pitt sztár, szerintem ezen ne vesszünk össze.
      Na meg, egyikünk sem lát azokból a huncut milliókból egy vasat se. 😀

     • Szerintem mindkettőtöknek igaza van, de csak fele részben. A film nem lett ótvar gyenge, ez egy jó érv, ami az előzetes rossz hírek ellenére is elért az emberekhez.
      Másrészt, Brad Pittnek nem csak 1-2 db 100+m-os filmje volt a karrierjében, hanem pontosan 10 db volt korábban, ami elérte csak az az USA-ban ezt az összeget. Igaz, h a 202 korábban még nem jött össze, de inflációval a Ocean’s 11, Mr & Mrs Smith és az Interjú … is megelőzi ezt.

      A zombi téma pedig most népszerű a világban, szóval, ezt is jól írta countrypecos.

      Szóval, mindenkinek igaza van félig.

      Egyébként, a könyv ismertsége és sikere is segíthette a filmet, még akkor is, ha a sztori totál másmilyen lett a filmváltozatban.

      Pitt egyébként baromi nagy sztár, sokkal nagyobb, mint sokan gondolnák, nem mindig csak a bevételekben lehet ezt lemérni. Pl. a hatvannál idősebb szüleim is pontosan tudják, h ő kicsoda, míg pl. sok más “sztárt” akinek a filmjei nagyobb pénzt hoznak nem is ismernek.

     • Moziban néztem meg egyébként, szóval adtam neki esélyt.
      Jó, akkor csak pár példát, hogy miért nem jött be.
      SPOILER:

      Ott van az elején az a rendőr, akit a semmiből felbukkanó száguldó teherautó csap el. 1. Nem tudott volna felgyorsulni, távoli képekről lehetett látni, hogy áll a kocsisor 2. ahol álltak, az egy T alakú utcában végződött, mögöttük kb 50 méter lehetett a ház faláig. Hogy tudott volna észrevétlenül-hangtalanul annyira fölgyorsulni hogy elcsapja a motoros rendőrt? Ezek a megoldások engem idegesítenek. Szerintem okosabban is meg lehetne csinálni. Nem érzem át a helyzetet, mert valószerűtlen.
      Nekem ez a egymás-hegyén hátán zombik sem jött be, megmásszák egymást, stb. És még volt ilyen. Amúgy a beoltja magát vírussal és emiatt nem bántják kifejezetten tetszett. 🙂 Meg volt benne feszültség, csak helyenként át kellett volna jobban gondolni.

      De ez személyes vélemény, és senkinek sem akarom elrontani az élményét. Nyilván vannak olyan filmek, amik meg nekem tetszenek, elfogadom minden marhaságával együtt, de másnak azok a filmek vágják ki a biztosítékot. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *