8

Interstellar teaser trailer

interstellar2006 júniusában a Paramount Steven Spielberggel karöltve bejelentette, hogy egy sci-fi filmet akarnak tető alá hozni Kip Thorne fizikus elméletei alapján. Egy év múlva Jonathan Nolan látott hozza az Interstellar megírásához, ekkor még úgy volt, hogy Spielberg fogja ledirigálni a filmet. Telt-múlt az idő, 2013 elején már Christopher Nolannal akarták megrendeztetni a tervezetet, akit erősen érdekelt a téma, de még előtte szerette volna saját ötleteit belevésni a szkriptbe.

A produkcióba a Warner is beszállt, a stúdió annyira részt akart venni a filmben, hogy arra is hajlandó volt, hogy a Péntek 13 és a South Park folytatások jogait pár évre teljes mértékben átpasszolta a Paramountnak. Úgy gondolták, hogy ennyit megér az Interstellar, majd kiderül, hogy igazuk volt-e.

Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Jessica Chastain és Michael Caine szerződött le a főbb szerepekre. Nolan állandó operatőrét, Wally Pfistert kénytelen volt nélkülözni, mivel ő éppen egy másik sci-fin, a Transcendence-en dolgozik rendezőként. Helyére Hoyte van Hoytema ugrott be. A bemutató 2014 november 7-én esedékes.

A történet egy tudósokból és felfedezőkből álló csapatot állít a középpontba, akik egy újonnan felfedezett féreglyukon próbálnak átjutni, ezzel feszegetvén az űrutazás ismert korlátait. A konkrét szinopszis nem ismert, de a híresztelések szerint az időutazás és az alternatív világok nagy szerepet kapnak a sztoriban.

8 komment

 1. Ummm… tudom, hogy ezért most kígyót-békát kapok… de nem tetszik.
  X-1, Mercury, Gemini, Apollo, Space Shuttle. Mind amerikai programok. Az X-1 volt valóban az első hangsebességnél gyorsabb ember vezette repülőgép. Viszont hogy miért a Mercury, és nem a Vosztok került bele…

  Azt nem tudom.

  Hacsak nem azért, mert erősen amerikai beltenyészet lesz a történet (amerika a világ közepe világkép…).

 2. jaaaj ez a kukoricas lesz meg ezt se tudod!!!!Mikor csak kukorica terem mar az elszennyezet foldon.

 3. Ez egyelőre semmi különös, de Nolan nem szokta megmutogatni a filmjeit előre. Remélem, a marketingesek se fogják.

 4. 2 perces dokumentum film…kis csalódás lehetett a hobbit előtt, bár utána a hobbit lehet nagyobb volt, ahogy vesszük.

 5. Cifu: Ez a mindennek Amerika közepe szöveg kezd kicsit unalmas lenni. Most őszintén, ha lenne egy magyar Hollywood is, vajon 100-ból 99 film hol játszódna? Oroszországban, Japánban, Romániában? Kétlem… Nyilván itthon. És jelen esetben mivel amerikai film, szíve joguk, hogy hol akarják forgatni. Mint ahogy ezt mindenki más így tenné, ha saját “filmgyára” lenne…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *