19

Godzilla előzetes

godzilla2009 nyarán terjedt el, hogy a Legendary tárgyalásokat folytat a japán Toho produkciós céggel, ugyanis szerettek volna egy újabb amerikai Godzilla filmet. 1998-ban Roland Emmerich vezényletével született egy alkotás, de a TriStar nem volt elégedett a bevétellel, ezért nem is folytatta és 2003-ban a jogok visszakerültek a Toho-hoz. 2010 március végén hivatalosan megerősítették, hogy valóban a Legendarynál készülhet a Godzilla reboot, a stúdió szándéka az volt, hogy stílusban és hangulatban az 1954-es eredeti japán filmhez hasonló produkciót hozzon tető alá. Kiderült, hogy az óriásszörny egy, esetleg két másik hatalmas lénnyel fog megküzdeni.

2010-ben kiderült, hogy David Callahamre bízták a forgatókönyvet. Majd 2011 elején közzétették a rendező nevét is: Gareth Edwards. Ő eleddig egyetlen kisköltségvetésű sci-fi forgatott, a Monsters-t. Callaham forgatókönyvét David S. Goyerrel íratták át, ő néhány változtatást hajtott végre a történeten és nem is kapott creditet. Később Max Borenstein, majd Drew Pearce pofozgatta a szkriptet és még Frank Darabontnak is odaadták, hogy csiszolgasson rajta.

Joseph Gordon-Levitt lehetett volna az egyik főszereplő, a stúdió listája Henry Cavill, Scott McNairy és Caleb Landry Jones nevét is tartalmazta. A főszerep végül Aaron-Taylor-Johsoné lett, majd Bryan Cranston és Elizabeth Olsen szerződött le a filmre. A vírusoldal erre található: http://www.mutoresearch.net/

godzillakep1

godzillakep2

19 komment

 1. Sokat nem láttunk belőle csak ami a teaserben is volt 2 hónapja, ami most kiderült a filmből van…mert ugye akkor az okosokák azt mondták hogy egy képkocka sem a valós filmé.

 2. Ennek a Godzillának köze lesz a Hanna- Barbera féle rajzfilmsorozathoz? Vagy esetleg az 1998-as filmhez? Emlékszem annak a filmnek a végén mutatták hogy egy fióka túlélte az épület felrobbantását.

  • Anno volt egy rajzfilmsorozat a ’98-as film után, az elvileg annak a folytatása és a film végén kikelt fióka szerepelt benne.

   Ennek a filmnek viszont nem hiszem, hogy lesz bármi köze is az Emmerich féle produkcióhoz.

 3. Hát ebből eddig semmi nem fogott meg. Kb ugyanolyan a trailer, mint a ’98 -asé. Arra meg főleg nem vagyok kíváncsi, hogy több lény egymással küzd és közben azt látjuk ahogy az emberek menekülnek a pusztuló városból. Remélem legalább valami tisztességes alapsztorija lesz, meg logikus magyarázatok a dolgokra, nem úgy mint a Pacific Rim -ben.

 4. Szerintem az Emmerich film egészen jó volt. Kár, hogy nem folytatták, pedig direkt úgy fejezték be. De nem bánom, remélem, hogy Edwards szórakoztató popcornprodukciót fog gyártani. A Monsters nem volt meggyőző, csak egy unalmas, sci-fi történetbe ágyazott filmecske. De ha arra vágyott, hogy nagyobb költségvetésben szabadítson a világra egy vagy több szörnyet, most megkapta. És legalább nem csak egy-két ablak törik be, hanem úgy tűnik, hogy tényleg gigantikus méretű lesz a címszerepló. Anno egyébként Jan de Bont akarta megcsinálni a jenki Godzillát, az ő verziójában is más bazi nagy szörny ellen harcolt volna a “méretes gyík”.

 5. Van egy hangulata. De mondjuk egy csomó kép olyan semmitmondó lett. Remélem nem mindig porfelhőben mutatják majd a dögöt. 😀 Abból a szempontból mindenféleképpen jó lett, hogy nem mutat meg mindent, legalább megmarad a bemutatóra. Remélem ez a hozzáállás kitart.

  • Ez még csak egy kis ízelítő, pár hónap múlva lesz a bemutató, elég, ha csak februárban mutatják meg teljes egészében ezt a rondaságot. Addig hadd dolgozzanak az effektesek:)

   • Ja ez csak teaser? Annak viszont nagyon jó! 🙂
    A ’98-asban sok volt az idétlenkedés. Remélem ez sokkal komolyabb lesz. Ez a teaser arról árulkodik… 🙂

 6. Az a baj, hogy ennyi alapján még nehéz bármit is levonni a filmről. Ott volt a 98 -as trailere: http://www.youtube.com/watch?v=F2ATmBoSjxM hát mit ne mondjak, elég darkos volt az is és anno nem gondoltam, hogy milyen lájtos film lesz a végeredmény. Minden klassz volt benne (a főcímzene is király), csak Broderick helyett egy komolyabb szereplő kellett volna bele (kb mint Goldblum az ID4 -ben). Meg a szerelmi szál is tök gáz.

 7. Az eleje, ahogy az ejtőernyősök zuhannak le a városba, az ku@va jól meg van csinálva. Úgy tűnik van egy hangulata, atmoszférája a filmnek. Bizakodó vagyok.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *