2

Michael Bay és a nácik titkos atomprogramja

Michael Bay nemrég arról beszélt, hogy azon gondolkodik, hogy saját zsebből egy olcsóbb horrorfilmet fog valamikor forgatni a közeljövőben (pár millió dollárt gyakorlatilag bármikor ki tud tenni az asztalra). Nyilván a Pain & Gain munkálatai alatt eszmélhetett rá, hogy nem kell neki megaköltségvetés, hogy elkészítsen egy filmet.

De nem kell attól tartani, hogy Bay beleveti magát a kisebb büdzséjű projektek tengerébe. A Paramount ugyanis megszerezte Neal Bascomb regényének, a Sabotage-nak a jogait és a Transformers tetralógia rendezőjével vezényeltetnék le a II. világháborús akció-thrillert.

1942-ben a szövetségesek tudomására jut, hogy a Vermork vízerőműben a nácik a nácik titkon kísérleteznek és megpróbálják az atombombát előállítani. Egy angol tisztet azzal a feladattal bíznak meg, hogy készítsen fel, képezzen ki kilenc norvégot, akik beosonnának a célpontba és meghiúsítanák a németek terveit.

A történetet eddig eddig kétszer vitték vászonra. 1948-ban készült el a The Fight Over the Heavy Water norvég film, majd 1956-ban Anthony Mann dirigálásában látott napvilágot a The Heroes of Telemark.

 

2 komment

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *