5

Europa Report előzetes

europareportSci-fi, amelyet nem Hollywood felől sodor felénk a szél. Nemzetközi filmes gárdával készült el a produkció. Philip Gelatt vetette papírra a szkriptet, a rendezést  Sebastián Cordero, a Crónicas alkotója látta el. Sharlto Copley, Michael Nyqvist, Daniel Wu, Anamaria Marinca, Karolina Wydra, Isiah Whitlock Jr. alakítják a főbb szerepeket. Érdemes ránézni a viral site-ra is.

Űrhajósok érkeznek a Jupiter holdjára, az Europara. Küldetésük az, hogy idegen létformákra utaló jeleket keressenek, ugyanis rájönnek, hogy a jeges felszín alatt óceán található és nem kizárt, hogy ott érdekességekre bukkanhatnak. Sajnos a dolog nem megy egyszerűen, műszaki hiba következtében ugyanis megszakad a kapcsolat a Földdel és az egyik űrhajós is elhalálozik.

 

5 komment

 1. A múltkori bejegyzéshez erről a filmről írtam egy hozzásszólást, ami ki lett moderálva. (Ez ilyenkor automatikus, vagy ki csinálja ezt?) Gondolom azért történt, mert belinkeltem pár youtube-os videót, a film korábbi, rövidebb előzetesét, plusz van egy 15 perces “video feed” is, ami mutatja, ahogy a hajó halad az Europa felé. Még egyszer nem linkelem be a fentiek miatt.

  Számomra ez a film nagyon várós. Épp nemrég néztem meg pár dokumentumfilmet a Jupiter és a Szaturnusz holdjairól. Ha valahol lehetséges élet, az az Európa. A jég alatt attól függően milyen vastag 2-4-szer annyi folyékony sós víz lehet, mint a Földön. A magja a Jupiter gravitációs torzításai miatt meleg, az alapanyagok is megvannak, gyakorlatilag MINDEN adott az élethez. (Egysejtű szinten persze.)

  Érdekes lesz látni, a filmesek mit képzelnek oda. 😀

  • Lehet, hogy a rendszer spamnak vélte. Tuti nem töröltem.
   Mindenesetre a korábbi teaser kinn volt a blogon és a “vírusoldalon” szerintem az a 15 perces videó is elérhető.

   A trailer meggyőző, ritka az olyan film, ahol nem mutatják a történéseket, csak a szereplő mered maga elé…ebből egy ügyes rendező izgalmas sztorit tud összehozni.

   • Egy ideig kiírta, hogy “elbírálás alatt” vagy valami hasonlót, és én magam láttam a kommentet addig, abból gondoltam, hogy valaki élő is megnézhette a törlés előtt. 🙂

    Nekem külön tetszik, hogy törekszik a film a realizmusra. Semmi hollywoodi látvány-akció orgia, frankó oldszkúl. Remélem lesz legalább olyan jó mint a Moon.

 2. Remélem jó lesz, és nem Hold féle baromságba megy át, ahol az egyik klón megálmodja, hogy a másik klón akivel soha nem találkozott kint rekedt, meg egyéb baromságok.
  Olyan sztorit várok mint a 2001, semmi felesleges parasztvakítás, van egy probléma amit meg kell oldani és kész.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *