5

Andrew Garfield a Silence főszereplője

Régóta lehet tudni, hogy Martin Scorsese tervei között szerepel a Silence, de most már az is ismeretes, hogy ki lesz a főszereplő. Andrew Garfield-re esett a rendező választása, ő lépdelhetett fel a fedélzetre, ahol Ken Watanabe már ott várakozik. Álldogálhatnak még egy ideig, ugyanis a forgatás 2014 nyarán veszi kezdetét.

Scorsese több éve próbálkozik megvalósítani a filmet Shusaku Endo bestsellere alapján, 2009-ben még úgy volt, hogy Daniel Day-Lewis alakíthatja a jezsuita papot. Most pedig Garfield veheti fel a reverendát, az atya a 17. században átutazza Japánt, Watanabe pedig a tolmácsát formálhatja meg. Az országban gyorsan terjedt a kereszténység, ám nem sokáig, mivel tiltó intézkedésekkel megpróbálják kirekeszteni Japánból a vallást, arra is szörnyűségek várnak, akik ragaszkodnak a hitükhöz. Garfield karaktere azért utazik Japánba, hogy saját szemével lássa, hogy a hírek nem túloznak és a földesurak kegyetlenül elbánnak a keresztény emberekkel. Ugyanakkor szeretnének utánajárni annak a pletykának is, hogy az egyik igét hirdető hithű papot valóban elkapták-e és megtagadta-e a hitét a kínzókamrákban.

 

 

5 komment

      • Láttam bizony, szuper volt, de mégis csak egy önmagát felfedező tinit kellett alakítania. Ez a könyv pedig (emlékeim szerint) egy idős, kb. 50-es papról szól, aki Japánba megy misszionálni, és hát eléggé megráncigálják a hitét az ott tapasztaltak. Szóval nekem elsőre furcsának tűnik a választás, de meglátjuk, Scorsese mit akar.

        • Onmagat felfedezo tinit?
          A let elviselhetetlen ertelmetlensegevel kellett nagytotalban szembeneznie…
          szerintem ket kulonbozo filmet lattunk. 😉

          • Szerintem ugyanazt láttuk, de a sztorit kamasz-metafora mentén is lehet értelmezni szerintem. Amúgy szívesen olvasnék egy kritikát tolladból a filmről. 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *