24

Tűzgyűrű előzetes – Bazi nagy szörnyek a hatalmas robotok ellen

2010 májusában a Legendaryhoz került Travis Beacham 25 oldalas Tűzgyűrű (Pacific Rim) elképzelése. A stúdió Guillermo del Torot akarta a rendezői székbe, akit ugyan érdekelt volna a projekt, de még túl kevésnek találta az elé tárt anyagot, hogy bármit is mondhasson, mindenesetre lecövekelt a produceri poszton.

2011 júniusában úgy tűnt, hogy Del Toro hozzálát Az őrület hegyein adaptációhoz, de  az Universal végül nem adta áldását a költséges R kategóriás alkotásra. Habár lett volna miből válogatnia, de inkább beleült a Tűzgyűrű rendezői székébe, ami már elég szépen körvonalazódott. Tom Cruise szóba jött az egyik szerepre, ám a színész eléggé elfoglalt volt, helyére Idris Elba lépett. A két fő karakter megformálását Charlie Hunnamra és Rinko Kikuchi-re bízták és még Ron Perlman is csatlakozott a stábhoz.

A történet szerint Kaijunak nevezett baromi nagy szörnyek emelkednek ki az óceánokból, hatalmas pusztítást visznek végbe. Az emberek Jaegereknek becézett óriási robotokat szerelnek össze, amelyekkel szembe tudnak szállni a fenyegetéssel, ám még ezek a szerkezetek sem tudják teljesen visszaszorítani a teremtményeket. A nehéz időkben két hős lép a színére, egyikük egy veterán pilóta (Hunnam), míg a másik egy kezdő újonc. Ők ketten egy látszólag elavult, de legendásnak számító Jaegert irányítanak és ahogy lenne szokott: kezükben a világ sorsa, az apokalipszis megakadályozása.

Íme a 200 milliós sci-fi előzetese és posztere

24 komment

 1. Tűzgyűrű ? ez kurva jó cím

  Kaiju vs Jaeger áááá már magam alá csináltam

  hol lehet ilyen robotot venni? 🙂

 2. Óriásrobot VS nagydarab szörny, ergo Japánban biztos nagy lesz a tömörülés a mozipénztárak előtt… 🙂

 3. Kapunk egy új Robot Jox-ot Godzilla stílusban. Ez még értelmetlenebb, mint az elkészült TF filmek…

  • Annyira bírom, hogy egy Óriásrobot vs óriásszörny filmnél értelmetlenség, meg mélyenszántó forgatókönyv hiányát vetik fel XD
   Közepes forgatókönyvvel is simán tud működni a film, ha a lényegét – értsd: óriásrobotok a szörnyek ellen harcolnak – a film jelentős része tartalmazza. MMint hogy nem 10 perc ilyen akciót kapunk, hanem vagy 30-40-et.

   Ez így egészen jónak ígérkezik:)

   • No offense, de ez nem egy low budget OctoShark vs. PiranhaPusy noname rendezővel és gárdával. Ennyi pénzt, időt és tehetséget jobban is fel lehetne használni. Inkább csinálna olyat, mint anno a Hellboy-jal.

    Cloverfield-ben legalább voltak durva miniszörnyek stb.

    Itt mi lesz a plot? A sátán felküldi pár kutyáját az emberek lelkéért, akik rájönnek milyen jó a plankton és ittmaradnak? Lehetett volna nyugodtan DOOM (3, film) és FinalFantasy (Spirits Within) szerű misztikus világvége agymenést belerakni, ha már nem ritkaföldfémek miatt jönnek.

    Nem vár senki mélyenszántó sztorit (ha egyáltalán van olyan), de ne legyen már teljesen értelmetlen és végtelenül buta, miközben a szellemi fogyatékosságát igazoló, only-for-eye-candy miatt kiadott orvosi papírt lengeti védekezés képpen.

    • nekem nagyon tetszik ez így, és nyilván még nem mutattak meg mindent a filmből

     de eddig iszonyatosan lesöpört

     nem értem mi bajod van vele?

     • Az, hogy a rövid hollywoodi “sci-fi” időszakot ilyenekkel pörgetik ki.

      Inkább rendesen megírt Mass Effect film(ek) régen látott “mélységű” karakterekkel, párbeszédekkel ÉS istenes idegenekkel, nem cgi-only maszatokkal.

  • Mass Effect filmre vágyni a legnagyobb hülyeség 😀 Szerintem akárki, aki igazán szereti a sorozatot nem akarja viszontlátni a mozivásznakon. Elrontaná az egész lényegét.

  • Tényleg ott van még a Robot Jox is. Csak annyi a különbség, hogy a 90-es években egy olyan film még csak a direct-to-video kategóriára volt jó, most meg adnak rá 200 milliót. Asszem ez mindent elmond.

 4. Első pillantásra úgy tűnt, hogy megcsinálták a Vasököl folytatását, csak itt Godzilla az ellenfél:)

  • Hasonló jutott eszembe, meg Del Toro azért elég tehetséges és kissé úgyérzem, hogy ezzel csak pazarolta a tehetségét. A film ettől szerintem epikus lesz, de ezt egy névtelen rendezővel is ugyanígy megcsinálhattatták volna. Ne legyen igazam….

 5. Úgy látszik Del Toronak is sikerült elkurvulnia. Ezt bármelyik iparos rendező meg tudta volna csinálni. Olyan mintha a Battleship 2-t látná az ember, pedig abba is csak beletekertem.
  Érdekes, hogy 10-15 éve még megvesztem a látványfilmekért, meg az effektorgiákért. Mára meg elérte Hollywood, hogy már undorodjak az ilyen filmektől, de legalábbis teljesen érdektelenek számomra. Lehet hogy csak öregszem. De az is biztos, hogy ennél még a Will Smith familia új filmje is ezerszer ötletesebbnek és igényesebbnek tűnik.

 6. aztán mi lenne ha megvárnánk a kész filmet? esetleg utána jöhetnek a kritikák ha? Nem túl elegáns a trailerből Del Toro elkurvulását leszűrni.

 7. Jajj megint az a Világok Harca, meg Transformerses ezerszer elcsépelt zene, vagy hang, vagy mi az… Power Rangers vs Godzilla, meg kis Cloverfield, meg Transformers. Háát, soha nem szeretném látni ezt. Ablakon kidobott idő, meg pénz lenne csak. 😀

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *