5

Jön A gyújtogató új változata

0fsStephen King műveit előszeretettel filmesítik meg Hollywoodban, 1984-ben A gyújtogató regényének a mozis verzióját mutatták be. Az Universal berkein belül született meg az a döntés, miszerint elkészítik a feldolgozást, a fejesek abban reménykednek, hogy egy franchise nyitó darabja lesz a produkció. A stúdió Dino De Laurentiis cégével közösen hozza tető alá az új változatot, a forgatókönyvre Mark. L. Smithre állították rá, aki az Elhagyott szoba (Vacancy) két részét is papírra vetette.

„Úgy látjuk, hogy A gyújtogató egy teljesen egyedi, karakterközpontú thriller, ami misztikus történettel rendelkezik, az alapanyag pedig teljesen időtálló és a jelenlegi vizuális effektekkel fogjuk erősebbé tenni a filmet.” – mondta Martha De Laurentiis.

Az 1984-es verziót Mark L. Lester rendezte és Drew Barrymore alakította Charlie-t, a főszerepet. A folytatása 2002-ben érkezett el, de azt csak a tévé képernyőin mutatták be. 2007-ben Barrymore a Saturday Night Live egyik epizódjában újra eljátszotta Charliet a Firestarter Brand Smoked Sauseges vicces ál-reklámban.

Az eredeti film tartalma: Andy McGee-t és kislányát, Charlie-t a “Bolt” ügynökei követik. Ez a kormányzati szerv kétes tudományos kutatással foglakozik. Charlie különleges tulajdonságai érdekli őket, mivel úgy sejtik, hogy a lány pirokinézisre, vagyis távolról történő tűzkeltésre képes. Az ügynökség tagjai semmilyen eszköztől nem riadnak vissza, hogy a békés család nyugalmát megzavarva, a lányt saját céljaik elérésére használják fel. Amikor azonban túllőnek a célon és megölik Andy-t, Charlie apját, a lány szabad utat enged képességeinek és kegyetlen bosszút áll.

5 komment

  1. @koimbra: Akkor tartozom egy bocsesszal 🙂 De ismerd el, hogy hülyén hangzik 😀 Olyan, mintha piromán lenne az a szerencsétlen kislány 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *