0

Carey Mulligan a My Fair Lady-ben?

Évek óta próbálják újraforgatni a My Fair Lady-t, de nem akar összejönni a dolog. Danny Boyle volt kinézett a rendező, aki Daniel Day Lewist akarta a főszerepre, ám miután a színész visszautasította a felkérést Boyle is távozott a produkció éléről. Majd Joe Wright alá tolták be a rendezői széket, de végül felállt és ő lelépett. A gyeplőt John Madden vehette át, ki tudja ő meddig tart ki a projekt mellett.

Keira Knightley alakíthatta volna el Eliza Doolittle karakterét, a színésznő viszont elhagyta a fedélzetet, inkább a West Enden játszik Damien Lewis-zal egy Moliere darabban. A pletykák szerint jelenleg Carey Mulligan (a képen) töltheti be a Knithley után keletkezett űrt, de még Gemma Arterton és Emily Blunt neve is szerepel a listán.

A My Fair Lady-t anno 12 Oscarra jelölték (érdekes módon Audrey Hepburn kimaradt) és 8 díjat haza is vihetett a film. A tartalma: Henry Higgins, a talpig úriemberként is érdes modorú nyelvészprofesszor fogadást köt műkedvelő kollégájával, Pickering ezredessel, hogy az útszéli nyelven és tájszólással, elviselhetetlen hangon rikácsoló, piszkos külsejű, elhanyagolt virágáruslányból pár hónap leforgása alatt kifogástalan társasági dámát farag. Eliza Doolittle, a fogadás tárgya “nehéz kiképzés” elé néz, a fonetikán kívül el kell sajátítania az úri viselkedés szabályait, a műveltség alapelemeit, s le kell vetkőznie megrögzött régi rossz szokásait…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *