0

3D-ben jönnek a homokféregek

Peter Berg ügyködött egy ideig a Dűne film előkészületein, ám végül lelépett és a Torpedó filmen kezdett dolgozni. Helyére a stúdió Pierre Morelt szerződtette, aki már ezer és ezer helyen hangoztatta, hogy milyen nagy rajongója a könyvnek, több évtizede már, hogy kezébe kerültek  Frank Herbert regényei és azokat többször is olvasta, tudja milyen elvárásai vannak a könyv kedvelőinek vele szemben.

Nemrég arról beszélt, hogy 3D-ben akarja megcsinálni a produkciót. “Szeretném, ha 3D-s lenne. Ez az a fajta film, amelynél a harmadik dimenziót kell megcélozni. Hogy a stúdió akarja-e? Én mindenképpen e mellett fogok kardoskodni. Kétszer mentem el a gyerekeimmel az Avatarra, igazán ütős film volt. Hatalmas élmény.” – mondta Morel

Majd még a forgatókönyvet is szóba hozta, Berg szkirptje számára nem vol tmegfelelő “Peter megközelítése nekem nem tetszett, szóval újra kell írnunk. Nem hiszem, hogy sok mindent meg fogunk tartani az elgondolásaiból Egyébként egész jó, teljesen érdekes, de mi nem így képzeltük el a filmet.”

Morel ejtett pár szót David Lynch alkotásáról, habár az nem szerepelt valami jó a mozikban (konkrétan megbukott), szerinte mégis mindenki úgy olvassa a könyvet, hogy közben annak a filmnek a képei peregnek a fejében. Szeretnék elérni, hogy a következő filmmel kitöröljék Lynch alkotását az emberek a fejéből és ezek után a könyv olvasása alatt az ő filmjükre gondoljanak.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *