0

UIP hírek

Hálistennek nem csak nyiszatolásból áll a Freaky

A tavasz legviccesebb nyiszatolós filmjének ígérkezik a Freaky, amelyben egy vérengző sorozatgyilkos (Vince Vaughn) és egy gimnazista lány (Kathryn Newton) egy mágikus fordulatnak köszönhetően testet cserél, amiből természetesen számos bonyodalom származik. Miközben az egy jelenetre eső áldozatok száma igen magas – csak a film első perceiben négyen hullanak el –, a Freaky jóval többet kínál, mint a megszokott horrorok, amelyekben sikoltozó gimnazisták menekülnek a gyilkos elől. Mint a Royal Purple című lap kritikusa, Matt Ellis megjegyzi, a film tele van jobbnál jobb poénokkal, filmes kikacsintásokkal – például a meleg és a fekete szereplők megjegyzik, hogy az ilyen sztorikban valamiért mindig az ő karaktereik halnak meg először –, a cselekmény jóval összetettebb a műfaji átlagnál, és valódi emberi drámákat is felvonultat a produkció. Ellis szerint a Freaky nagy erénye, hogy nem az ijesztgetésre helyezi a hangsúlyt, hanem megtalálja a megfelelő egyensúlyt a vígjáték, a kalandfilm és a klasszikus nyiszatolós műfaj között.

(Freaky – hazai bemutató: hamarosan!)

Vérig sértették az Oscar-jelölt színésznőt, bocsánatot is kértek tőle

Nagyon kellemetlenül érintette Carey Mulligant, hogy a földkerekség egyik legtekintélyesebb filmes lapjában, a Varietyben negatívan írt róla a kritikus. Az Ígéretes fiatal nő című produkcióról van szó, amelyben az Oscar-jelölt Mulligan (Egy lányról, Drive – Gázt!, A szégyentelen, A nagy Gatsby, A szüfrazsett, Ásatás) olyan karaktert alakít, aki bosszút áll azokon a férfiakon, akik szexuális tárgynak tekintik a nőket. Dennis Harvey azt találta írni, hogy a színésznő nem elég dögös a szerephez, és szemlátomást rossz passzban tolja végig a filmet, ellenben a darab producere, a kétszeres Oscar-jelölt Margot Robbie – aki önhibáján kívül gyakran játszik szőke bombázókat – tökéletes lett volna a feladatra. Mulligan a The New York Timesnak azt nyilatkozta, rettentően berágott a kritikán – amelynek szerzője egyébként rendkívül jónak tartja a filmet –, és olyan tartós trauma áldozata lett, hogy a megjelenése óta kívülről tudja majdnem a teljes szöveget.
A Variety szerkesztősége erre úgy megszeppent, hogy az oldal tetején, vastag betűs feliratban kértek ünnepélyes elnézést a színésznőtől. Mulligan le is higgadt, amiben az is szerepet játszhat, hogy a filmnek köszönhetően Oscar-esélyesként tartják számon, és a kritikusok ódákat zengenek alakításáról.

(Promising Young Woman – hazai bemutató: 2021. március 18.)

A járvány után újraindul a mozizás, bizonyítják a barlanglakók

A Covid-19 világjárványa alaposan betett a mozizásnak minden kontinensen, az amerikai forgalmazási szakemberek azonban bizakodnak. A nézők visszatérnek – mondja Tom Lesinski, a National CineMedia vezérigazgatója. Ez a cég teríti Amerikában a mozis reklámok 70 százalékát. Lesinki arra alapozta kijelentését, hogy a Croodék: Egy új kor című családi animációs film már majdnem olyan jól teljesít, mint a járvány előtti nagy sikerek. Az ősembercsalád kalandjairól szóló produkció biztató összbevételt hozott, miközben még nincs szó a filmszínházak általános újranyitásáról. Lesinski szerint még az idén visszatérhet az élet a mozikba, persze csak ha tényleg lecseng a járvány.

(The Croods: A New Age – hazai bemutató: 2021. március 25.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *