0

InterCom hírlevél

King és az Álom doktor

Stephen King nem ismer kegyelmet. Félti a műveit és nem udvariaskodik azokkal, akik nem jól bánnak velük. Az egyik leginkább legendássá vált King-megfilmesítés, a Jack Nicholson főszereplésével készült Ragyogás például egyáltalán nem nyerte el a tetszését, és a mester nem fél tőle, hogy mindig újra hangot adjon az elégedetlenségének.
De dicsérni is tud. És az Álom doktor (Doctor Sleep, már a mozikban) megfilmesítése éppen azért nyert különleges jelentőséget számára, mert a Ragyogás folytatása: a filmbeli Jack Nicholsonnak az elhagyott rémhotel folyosóin triciklizgető kisfia egész felnőtt korában viseli a hotelben szerzett sebeket: a kísértetek követik őt – a kisfiú felnőtt korát az új filmben Ewan McGregor játssza.
– Nagyon, nagyon alaposan, jó néhányszor végigolvastam az Álom doktor forgatókönyvét – nyilatkozta Stephen King az Álom doktorral kapcsolatban. – És mindaz, ami miatt a Ragyogást utáltam, itt csodásan van megoldva. A néző borzongani fog, a szék karfáját szorítja majd a sötétben, az biztos – de közben azonosulni tud a történet hősével. Nekem ez is fontos.
Nem is meglepő, hogy Stephen King már bejelentette: további filmeket tervez az Álom doktor rendezőjével, Michael Flanagannel.

Az átok háza átkai

A jövő év elején kerül a mozikba Az átok háza (The Grudge, hazai bemutató: január 2.) – és a film rendezője, Nicolas Pesce a műfaj minden rajongóját megnyugtatta az új Átok-film nemcsak a 2004-es amerikai remake-kel őrzi gondosan a rokonságot, hanem az eredeti japán Ju-On filmekkel is:
– Én úgy gondolok erre, hogy az amerikai filmek nem különülnek el a japán eredetiktől – mondta Pesce. – Egy nagy csomag az egész, szóval a japán őseredetihez is nagyon közel maradunk. Az egész történet abból az ottani átokból indul, ami átkerült Amerikába. És most megmutatjuk, hogy még mit művel itt, azóta, hogy itt van.
A rendező szerint új fogalom is születik a filmje segítségével, a midquel: amely nem folytatás, nem is eredettörténet (nem sequel és nem prequel), hanem mondjuk „köztatás” vagyis midquel.
– Aki nem látta az eredetit, az halálra fog rémülni – ígéri Az átok háza rendezője. – Aki meg látta, az örülhet majd pár plusz apró részletnek, amit csak ő ért… és halálra fog rémülni.

Batman csapata

Robert Pattinson már minden nap órákon át gyúr és egy 8. fokozatú piros és fekete öves brazil dzsiudzsicu oktatóval, Rigan Machadóval készül Gotham gonoszai ellen. Az edző Vin Diesel és Charlie Hunnam mestereként is dolgozott, úgyhogy ebből a szempontból már meg is nyugodhatunk: az új Batman legalább olyan kemény lesz, mint amilyen Ben Affleck lett volna.
A nagy kérdés persze az, hogy kivel kell majd összemérnie az erejét. Egy ideig arról szóltak a hírek, hogy Jonah Hill gonoszt alakít majd, de ő végül is nem vállalta a szerepet. Az viszont egyre valószínűbb, hogy emellett a Batman mellett Andy Serkis játssza majd Arthurt, a hű inast. Az sem tűnik lehetetlennek, hogy Colin Farrell lesz Pingvin (1992-ben Danny DeVito játszotta), de az már biztos, hogy Paul Dano lesz Riddler (őt Jim Carrey keltette életre 1995-ben), és Zoe Kravitz bújhat a Macskanő feszes bőrszerkójába – ez a figurát 2012-ben Anne Hathaway, előtte Halle Berry és Michelle Pfeiffer is alakította. Jeffrey Wright már le is szerződött Gordon felügyelőnek.
A stáb nagyjából tehát összeállt, de erre nagy szükség is van, hiszen a tervek szerint januárban kezdődik a forgatás: Robert Pattinson végre megmutathatja, mennyit fejlődött dzsiudzsicuban.

Venom Instája

Tom Hardy nem az a fajta fickó, aki minden percét megosztja a követőivel, de ha néha posztol valamit az Instagramján, arra érdemes figyelni. Alig több mint egy napja tett ki egy képet (azóta több mint 300 000 like-ot kapott rá), amelyen két színházi maszk látszik, egy piros és egy fekete. És aki egy kicsit jobban megnézi őket, az rögtön látja, hogy ez igazából Venom és… valószínűleg Carnage – a magyar képregényekben Vérontó.
A Venom 2018 egyik legnagyobb sikere volt, és aki nem futott rögtön a mozi büféjébe, amikor elindult a vége főcím, még láthatta, amint a szimbiótával fertőzött újságíró (vagyis Hardy) egy börtönben felkeresi Cletus Kasadyt, a sorozatgyilkost. Aki a második részben majd szintén megkapja a maga szimbiótáját: és mivel az élősködő gonosz felerősíti a gazdatest tulajdonságait, elképzelhetjük, mit csinál Kasadyből… milyen Carnage lesz ő: tökéletes ellenfele lehet a magában jót és rosszat is egyesítő Venomnak.
Tom Hardy mellett Michelle Williams is visszatér, a főgonoszt (már az első rész kreditbe ágyazott jelenetében is) Woody Harrelson alakítja, és a producerek még győzködik az Oscar-díjra jelölt Naomie Harrist. Hogy sikerül-e nekik? Legkésőbb októberben biztosan kiderül.

IC Press

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *