0

InterCom hírlevél

Pókember Budapesten járt!

Azt mondják, manapság egyre több szupersztárral lehet találkozni Budapesten. Igaz! A múlt hétvégén érdemes volt celebspottingolni! Azok a szerencsés – vagy jól értesült – rajongók, akik 19. és 22. között a Duna Plazában jártak, egy népszerű és közkedvelt szuperhőssel találkozhattak. Pókember járt nálunk: az elképesztően akrobatikus képességgel bíró pókkal azok pacsizhattak és fotózkodhattak, akik végigjárták a Klepierre bevásárlóközpont által felállított elvarázsolt barlangot – és ha kiállták a próbát, megmászták a hálót, megfejtették a tesztet, Pókember volt a jutalmuk – és a ráadás néhány elképesztő nyeremény.
A játék azért is izgalmas volt, mert a neten nagyon terjed az a nagyváros legenda, hogy a hamarosan a mozikba kerülő film, a Bosszúállók-sorozatot folytató Pókember – Idegenben (Spider-Man: Far From Home, hazai bemutató: július 4.) főszereplője, Tom Holland szeret nyilvánosan is megjelenni a pókszerkóban. Az akrobatikus ügyességű színész nyilván nagyon élvezi a rajongók meglepetését, amikor leveszi a maszkot, és kiderül, hogy az igazi sztár volt mögötte… hogy ezúttal kit rejtett a piros-kék ruha, az nem derült ki. De ahhoz nem fér kétség, hogy nagyon menő volt!

Annabelle 3 – kell a szenteltvíz!

Ki gondolta volna, hogy egy ócska connecticuti családi ház egyszer olyan fontos lesz, hogy egy nagy hollywoodi premieren berendezik a pincéjét? Az Annabelle 3. (Annabelle Comes Home, hazai bemutató: június 27.) bemutatóján ez történt: az elegáns Regency Village Theatre moziban felépítették a halottlátó-démonűző Warren házaspár pincéjének pontos mását. Azt a helyet, ahova az amytiville-i eset után híressé vált, de hosszú pályája során több mint 10 000 démonűzést elvégző házaspár a kalandjai során összegyűlt, szerintük gonosz szellemmel átitatott tárgyakat gyűjtötte – köztük a híres Annabelle-babát.
James Wan producer nem bíz semmit a véletlenre. A forgatáshoz szükséges díszletpincét a munka első napján megáldotta egy pap, majd amikor a vörös szőnyeg háttereként elkészült a premier dekoráció, oda is szenteltvizet kéretett. Így aztán a stáb lelki biztonságára felügyelő egyházi személy a szmokingos-nagyestélyis közönséggel együtt rémüldözhette végig a gálapremiert. És úgy tűnik, nem ő volt az egyetlen, aki elhiszi, hogy ami a vásznon látható, az valóság.
– Egyedül én voltam a forgatáson, aki minden furcsa jelenségre gyakorlati megoldást keres – mondta a premieren a film egyik főszereplője, Patrick Wilson. – De hiába magyaráztam Vera Farmigának meg a többieknek, hogy más forgatásokon is előfordul áramszünet, van, hogy egy színésznek elered az orra vére, és így tovább… azt hiszem, nem győztem meg őket.

McCarthy nem viccel

A bűn királynői (The Kitchen) három egyszerű nő története, aki valami nagyon nem egyszerűbe kezdenek: New York egyik legveszélyesebb környékén, a Pokol konyháján átveszik a férfiaktól az ír maffia által uralt terepet – mint lassacskán kiderül, a nők, ha komolyan nekilátnak, még gengszternek is jobbak. Melissa McCarthy és Tiffany Haddish szokatlanul komoly lett a szerep kedvéért, harmadik partnernőjük, A szolgálólány meséje című sorozat főszerepében világhírűvé vált Elisabeth Moss viszont fordított utat jár be: ő megmutatta, hogy humora is van bőven.
– A forgatás előtt azt hittem, hogy egy komor nőci jön majd, aki elképesztő intenzíven játszik, hihetetlenül átéli a jeleneteket, és lesújtó pillantásokkal méreget minket, ha véletlenül hülyülni merünk kicsit a büfében – nyilatkozta Melissa McCarthy. – Erre kiderült, hogy mindenkinél jobb humora van. Utálatos, nem? Szerintem tessék térfelet választani. Nem igazság, hogy valaki mindkét műfajban jó!
Ami már csak azért is érdekes kijelentés, mert Melissa maga is éppen azt igyekszik bebizonyítani, hogy egy komoly, véres történetben is legalább úgy megállja a helyét, mint ha hülyülésről van szó.

Venom visszatér

2018 egyik legnagyobb sikere volt egy önmagával küzdő szuperhős. Venom és Tom Hardy alaposan átrajzolta a képregényfilmekről kialakult eddigi képet, és a nézők meg a kritika lelkesedése után (amelyet a 855 millió dolláros bevétel is alátámaszt) nem csoda, hogy a benne élő szörnyű rémmel küzdő, jó szándékú fotóriporter visszatér a vászonra. Amy Pascal producer a héten megnyugtatta a rajongókat: Tom Hardy másodszor is eljátssza Eddie Brockot, és ezek szerint másodszor is fejest ugorhat a tengeri rákokkal teli jeges akváriumba. A bejelentésen résztvevő újságírók természetesen nem elégedtek meg ennyivel, és arról a mostanában az interneten keringő ötletről kérdezték a film készítőjét, hogy Venom találkozhat-e esetleg Pókemberrel – még akkor is, ha egy másik univerzumban él.
– Ezt mindenki szeretné látni – felelte erre az udvarias producer. – Ki tudja, egyszer még ez is megtörténhet.
Ami valószínűleg azt is jelenti, hogy a 2020-ban a mozikba kerülő új Venom-ban még nem lesz Pókember. Neki valószínűleg elég sok dolga lesz a saját, egyre növekvő és egyre népszerűbb univerzumában.

IC Press

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *